Home Dating apps Tot welke afstand moet je zoeken op de dating apps? (Locatie straal instellen)

Tot welke afstand moet je zoeken op de dating apps? (Locatie straal instellen)

3 minuten leestijd
0
locatie app

Wanneer je nooit de instellingen van een dating app onderzoekt dan weet je misschien niet dat je veel instellingen kunt aanpassen. Iedereen weet dat je het geslacht kunt veranderen van de getoonde matches en ook is iedereen bekend met de leeftijdscategorieën. Wat niet iedereen weet is dat je veel meer kunt instellen waaronder de locatie radius. Met deze instelling kun je de straal aanpassen waarin singles aan je getoond worden (en jij aan andere singles). Op de meeste dating apps zoals Tinder kun je deze instelling aanpassen waardoor je in een kleiner of groter gebied zoekt.

Tinder locatie

Op Tinder kun je de straal wijzigen waarin andere singles jou kunnen vinden en andersom. Deze straal kun je instellen tot maximaal 160 kilometer. Een Tinder gebruiker uit Amsterdam kan met deze maximale instelling gematcht worden aan iemand uit Deventer of Zwolle maar niet met een gebruiker uit Groningen of Maastricht. Als de straal aangepast wordt naar 10 kilometer dan worden alleen gebruikers uit Amsterdam zelf getoond of de nabije omgeving van Amsterdam zoals Zaandam.

Met Tinder Plus kun je zelf bepalen waar je zoekt. Met dit premium lidmaatschap kun je je virtueel in Rio de Janeiro begeven en daar lokaal zoeken naar matches. Nu heeft lang niet iedereen Tinder Plus en is het instellen van de locatiestraal een belangrijke instelling die je succes op Tinder bepaalt. Tot welke afstand en in welke straal om je locatie moet je nu zoeken op de dating apps? Het hangt er voornamelijk vanaf waar je woont en wat je zoekt. Hoe meer mensen in je buurt wonen, hoe kleiner je de straal kunt instellen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat zoek je?

De straal waarin je zoekt is vooral afhankelijk van wat je precies zoekt. Als je op zoek bent naar een seksdate en het liefst zo snel mogelijk dan is een kleine afstand gewenst. Of misschien als je niet wil dat anderen erachter komen juist een lange afstand. Als je doel een serieuze relatie is dan kun je de straal het beste zo klein mogelijk instellen. Mocht je weinig interessante kandidaten tegenkomen dan kun je de straal steeds iets verder vergroten. In de regel vinden de meeste singles het fijn als een match niet te ver weg woont. Dit is wat we aanraden voor het instellen van de straal in de dating app.

In een stedelijk gebied

Voor een dating app gebruiker uit een stedelijk gebied zoals Rotterdam is het niet nodig om een grote afstand in te stellen. Doordat Rotterdam een overbevolkt stukje Nederland is hoef je niet bang te zijn dat er niet genoeg singles dicht bij je in de buurt zijn. In een dichtbevolkt gebied wonen geeft je veel meer opties om met potentiële kandidaten in contact te komen. Niet alleen word je gematcht met gebruikers die in de stad zelf wonen maar ook de gebruikers die er werken. Begin met een kleine straal om je heen van 3 tot 5 kilometer in één van de grote Nederlandse steden en 5 tot 15 kilometer voor de middelgrote plaatsen.

Als je afgelegen woont

In een gebied waar de populatie per vierkante kilometer aanzienlijk kleiner is dan in de grote stad ontkom je er niet aan om de straal om je locatie groter te maken. In de afgelegen gebieden ben je snel uitgeswiped met een straal van 3 tot 5 kilometer. Vergroot in dit geval de straal totdat je ook gematcht wordt met gebruikers uit een plaats bij je in de buurt. Als je bijvoorbeeld in het Drentse Aalden woont dan bereik je niet veel meer een straal van 5 kilometer. Als je de straal echter aanpast naar 15 kilometer dan word je ook gezien door de gebruikers die in Emmen wonen. Als je de straal nog verder aanpast naar 25 kilometer dan komen hier nog de gebruikers uit Hoogeveen bij.

Aalden Radius

Wanneer je nieuw bent

Sommige dating apps zoals Badoo worden niet alleen gebruikt om te daten maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Wanneer je verhuisd bent naar een nieuwe stad waar je niemand kent, misschien zelfs in een ander land,  kan het fijn zijn om online met anderen in contact te komen. Stel de straal in op de omgeving van de stad waar je bent gaan wonen zodat je met alle locals gematcht wordt in de dating app.

Pas op met een grote afstand

Bij het instellen van de straal moet je beseffen dat een grote afstand voor problemen kan zorgen. Een lange afstandsrelatie werkt niet voor iedereen. Mocht de single die je ontmoet hebt een kandidaat zijn voor een serieuze relatie dan moet één van de twee op den duur verhuizen. Ben jij daar niet klaar voor en wil de ander dit ook niet? Dan kun je je voorstellen dat het kiezen van een grote afstand achteraf niet zo slim is geweest. Uiteraard is het belangrijker dat je iemand ontmoet hebt die goed bij je past maar als je problemen kunt voorkomen door je afstand beter in te stellen dan is dat voor iedereen gewenst.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…