Zoosk opzeggen: zo verwijder je je account op Zoosk

Michael Slender
Door Michael Slender
8 minuten leestijd

Met een lange historie op de datingmarkt in de Verenigde Staten heeft Zoosk al vele duizenden singles aan elkaar gekoppeld. Waarschijnlijk zijn het er zelfs veel meer dan duizenden en kunnen we gerust miljoenen zeggen. Met de ‘Carousel’ kun je swipen zoals anderen dat op Tinder doen, met de ‘SmartPick’ doet Zoosk het werk voor jou en maak je kennis met singles die het algoritme voor je uitkiest.

Hoewel Zoosk al vele jaren actief is, vanaf 2007 zelfs, is de datingsite in Nederland nooit echt uitgegroeid tot een landelijke speler. Het resultaat is dat er vandaag de dag nog steeds niet veel gebruikers zijn die in de buurt wonen – zowel online als in het geheel. En als je daar een beetje klaar mee bent, dan zou je kunnen overwegen om te stoppen met Zoosk.

Uitloggen en nooit meer inloggen is een optie, maar dan negeer je het feit dat dit geen effectieve manier is om met oude profielen om te gaan. Want wil je echt dat je profiel nog blijft bestaan, terwijl je er helemaal niets meer mee doet? We leggen je uit hoe je een Zoosk profiel op de juiste manier verwijdert.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Bezoek de website

Of je de Zoosk app nu hebt gebruikt of de website, inloggen en je account verwijderen is op beide manieren mogelijk. Het verwijderen van je profiel is echter het makkelijkst uit te voeren via de website, omdat het via de app niet (bij iedereen) altijd lukt. Aangezien de website-methode de beste manier is om je account en profiel te verwijderen, leggen we de stappen uit aan de hand van de website.

Bezoek dus eerst de website op www.zoosk.com en log in op je account. Dit kan met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als in de app. Ben je je wachtwoord vergeten? Vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aan.

Zoosk profiel verwijderen

Na het inloggen op je account tik je op het tandwiel-icoon dat linksboven bij je naam wordt getoond. Je komt vervolgens terecht op de instellingen-pagina. Tik op Account en tik vervolgens op Account Status. Op de pagina die wordt weergegeven tik je op Deactiveren. Zoosk wil je daarna nog overhalen om te blijven met een aantal slimme argumenten. Maar als je dat niet wilt, tik je wederom op Deactiveren. Geef een reden op waarom je Zoosk verwijdert en tik op Continue Deactivation. De laatste stap is onherroepelijk: tik op Account deactiveren om je Zoosk account definitief te verwijderen.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het tandwiel-icoon.
 3. Tik op Account.
 4. Tik op Account Status.
 5. Tik op Deactiveren.
 6. Geef een reden op.
 7. Tik op Continue Deactivation.
 8. Tik op Account deactiveren.

Let op: zodra je je Zoosk profiel deactiveert, is het niet meer mogelijk om je berichten in te zien, alle contacten gaan verloren en je profiel wordt permanent verwijderd. Lukt het niet om je profiel op deze manier te verwijderen? Volg dan dezelfde stappen in de Zoosk app.

zoosk deactiveren

Tijdelijk stoppen

Heb je iemand ontmoet? En wil je op je gemak te weten komen of het wat wordt? In dergelijke gevallen hoef je niet meteen je Zoosk profiel te verwijderen. Want stel dat het toch niets wordt, dan moet je weer alles opnieuw invullen en ben je al je contacten kwijt. Bij Zoosk is het mogelijk om je profiel te pauzeren. Daarmee wordt je profiel verborgen totdat je terug bent, blijven je contacten bewaard en behoud je alle verzonden berichten. Tijdelijk stoppen met Zoosk doe je op deze manier:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het tandwiel-icoon.
 3. Tik op Account.
 4. Tik op Account Status.
 5. Tik op Account pauzeren.
 6. Selecteer een periode.
 7. Tik op Account pauzeren.

Zoosk abonnement opzeggen

Heb je een abonnement genomen bij Zoosk? Dan kun je berichten verzenden en chatten met andere leden, singles ontmoeten met SmartPick-introducties en de profielen zien van mensen die jou hebben bekeken. Wie Zoosk als gratis lid probeert, komt er al snel achter dat veel van de benodigde functies een lidmaatschap vereisen: Z+, oftewel het Zoosk abonnement. Maar wat velen niet weten, is dat alle Zoosk abonnementen automatisch verlengd worden.

De verlenging van het abonnement is bovendien niet steeds met een maand, maar voor de periode die je eerder gekozen hebt. Een abonnement van 1 maand wordt bijvoorbeeld automatisch met 1 maand verlengd en een abonnement van 6 maanden wordt automatisch verlengd met een periode van 6 maanden, tenzij je vroegtijdig de verlenging annuleert. Wanneer je deze automatische verlenging niet stopzet, dan wordt het dus automatisch verlengd. Wil je dit niet?

Het abonnement of de upgrade(s) kun je op elk moment opzeggen via website en app. In feite is het niet mogelijk om het abonnement te stoppen, maar wel om de automatische verlenging uit te schakelen. Daarmee stopt het abonennement op de vervaldatum en daarmee ook de betalingen. Het stoppen van de automatische verlenging is mogelijk door deze stappen te volgen:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het tandwiel-icoon.
 3. Tik op Account.
 4. Tik op Abonnement.
 5. Tik op Abonnement annuleren.
 6. Geef een reden op.
 7. Tik op Uitschrijven.
 8. Bevestig het annuleren.

Zoosk app verwijderen

Staat de Zoosk app nog op je telefoon of tablet? Dan kun je deze verwijderen nadat je het abonnement hebt opgezegd en je profiel verwijdert. De app zelf verwijder je op dezelfde manier als andere apps, op deze manier:

 1. Log uit in de Zoosk app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Zoosk

Is Zoosk niet het type datingsite waar je je weg kunt vinden? Zijn er te weinig Nederlanders? Of is het te duur? Er zijn gelukkig genoeg alternatieven voor Zoosk. In Nederland is Lexa een gevestigde naam onder de datingsites voor serieuze relaties. Naar eigen zeggen worden er maandelijks meer dan 4 miljoen berichten verstuurd, oftewel: een datingsite om te verwegen.

Bekijken op Lexa

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als Zoosk?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Lexa.

Kan ik de automatische verlenging annuleren?

Ja, de automatische verlenging annuleren is mogelijk in de app en via de website.

Kan ik later opnieuw een Zoosk account creëren?

Ja, je kunt zonder probleem hetzelfde e-mailadres gebruiken om weer lid te worden.

Wordt mijn Zoosk profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, door alleen de app te verwijderen van je apparaat wordt je Zoosk account niet verwijderd.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, alle gegevens van je Zoosk account worden permanent verwijderd.

Wordt het betaalde Z+ lidmaatschap geannuleerd als ik mijn profiel verwijder?

Nee, het betaalde lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Het abonnement dien je eerst op te zeggen, voordat je je profiel verwijdert.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie