Romeo verwijderen: zo zeg je je Planet Romeo account op

Michael Slender
Door Michael Slender
8 minuten leestijd

Voor dates, vrienden en liefde; Romeo is de app waar gelijkgestemden elkaar kunnen vinden. Als een van de populairste gay dating apps is Planet Romeo al meer dan 5 miljoen gedownload. Met ‘Discover’ blijf je up-to-date, met ‘Distance’ kun je mannen in je omgeving ontdekken en met ‘Travel’ kun je navigeren naar een stad naar keuze. Voor een dating app heeft het alles in huis wat je van een moderne app mag verwachten.

Dat gezegd hebbende, aan alles komt een eind. Zo ook aan je verblijf bij Romeo. Waren de kandidaten in de lijsten niet naar wens? Zat er niemand tussen die serieus genoeg was? Of heb je momenteel gewoon geen zin in daten? In al deze gevallen is het tijd om je profiel te verwijderen. Maar… hoe doe je dat? We leggen je uit hoe je een Romeo account verwijdert.

Download en installeer de app

Om bij het begin te beginnen: je Romeo account is alleen te verwijderen als je toegang hebt tot je account. Hoewel je ook op de website kunt inloggen, betekent dit dus dat je de app geïnstalleerd moet hebben. Heb je de app verwijderd? Download en installeer de Romeo app dan eerst op je telefoon of tablet en log in op je account. Omdat de meeste gebruikers de app gebruiken, leggen we het verwijderen uit aan de hand van de app. Heb je de app nog? Log dan meteen in op de app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

App StoreGoogle Play

Romeo profiel verwijderen

Terwijl veel apps het moeilijk maken om je profiel te verwijderen, maakt Romeo het gemakkelijk. Er zijn slechts enkele stappen om te doorlopen als je je profiel wilt verwijderen.
Ben je ingelogd op de Romeo app? Volg dan deze stappen om je account te verwijderen.

Tik rechtsonder in de app op het menu-icoon. Dit opent een menu met links naar de onderdelen van je account en informatie over Romeo. Tik op Settings om naar de instellingen van je profiel te gaan. Scrol naar beneden tot het ‘Account Settings’-gedeelte en tik op Delete profile. Een pop-up verschijnt met de vraag of je door wilt gaan met het verwijderen van je profiel. Tik op OK, vul je wachtwoord in en tik op Confirm om je account te verwijderen.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu-icoon.
 3. Tik op Settings.
 4. Scrol naar beneden.
 5. Tik op de Delete profile.
 6. Tik op OK.
 7. Vul je wachtwoord in.
 8. Tik op Confirm.

Let op: als je een Plus lidmaatschap hebt genomen, dan gaat dit ook verloren wanneer je je account verwijdert. Daarnaast worden al je contacten, berichten en instellingen gewist. Na verwijderen is een herstel van je profiel niet meer mogelijk.

romeo verwijderen

Tijdelijk stoppen

Ben je door drukte even niet in staat om berichten te beantwoorden? Of ben je iemand tegen het lijf gelopen waarmee je voor nu verder wilt? Of heb je even geen zin meer in appen en daten? Je hoeft niet meteen je profiel te verwijderen in deze situaties. Je kunt namelijk je profiel tijdelijk deactiveren. Log je niet meer in? Dan wordt het profiel automatisch na 12 maanden verwijderd. Mocht je later wel willen terugkeren, dan is dit de beste keuze. Dit kan echter alleen via de website, op deze manier:

 1. Ga naar www.planetromeo.com.
 2. Log in op je Account.
 3. Tik op het profiel-icoon.
 4. Tik op Edit profile.
 5. Tik op Account.
 6. Tik op Deactivate.
 7. Tik op Deactivate.

Romeo Plus abonnement opzeggen

Geen advertenties, alle openbare foto’s bekijken en zoeken met meer filters. Het Romeo Plus lidmaatschap geeft je toegang tot meer dan 10 extra functies. Ze maken de app leuker en makkelijker, maar ze zijn niet gratis. Om van de functies gebruik te kunnen maken is een betaald lidmaatschap nodig, genaamd Romeo Plus.

Heb je dit lidmaatschap genomen en wil je dit opzeggen? Het is goed om te weten dat dit abonnement automatisch wordt verlengd. Wanneer je het dus niet handmatig stopzet, dan blijven de betalingen doorgaan. Als je het Romeo Plus abonnement wilt stopzetten, dan kun je de automatische verlenging uitschakelen. Dit is mogelijk via de website en via de app op een iOS of Android apparaat:

Website:

 1. Log in op de website.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op Plus Member.
 4. Tik op Transaction history.
 5. Tik op Cancel renewal.
 6. Vul je wachtwoord in.
 7. Tik op Cancel renewal.1

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Romeo.
 5. Tik op Annuleer abonnement.2

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Romeo.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.3

Wanneer je de bovenstaande stappen volgt, wordt de automatische verlenging van het Plus lidmaatschap gestopt. Het is dan nog wel mogelijk om in te loggen en gebruik te maken van de functies van het Plus abonnement tot de vervaldatum.. In de app is het uitschakelen van de automatische verlenging mogelijk tot 48 uur voor het einde van de abonnementsperiode.

Romeo app verwijderen

Heb je alle bovenstaande stappen uitgevoerd? Dan zijn we er bijna. Nu hoef je alleen nog maar de Romeo app te verwijderen. De app zelf verwijder je op deze manier van je telefoon of tablet:

 1. Log uit in de Romeo app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Romeo

Is Romeo wat te veel gericht op het seksuele deel van het contact? Zoek je iets meer dan vriendschap of avontuurtje? Of ben je gewoon toe aan een andere gay dating app? Naast Romeo zijn er verschillende apps die mannen bij elkaar brengen. Een van de Nederlandse apps heeft een serieus karakter en legt de aandacht vooral op vaste relaties. Dating app Lexa Gay is het beste alternatief als je een duurzame relatie zoekt.

Bekijken op Lexa Gay

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare dating apps als Romeo?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Scruff.

Kan ik later opnieuw een Romeo account aanmaken?

Ja, je kunt zonder problemen op een later moment terugkeren naar Romeo.

Wordt mijn Romeo profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je profiel staat los van de app. Zelfs als je de app verwijdert blijft je profiel bestaan. Het profiel is gekoppeld aan de app maar ook aan de website.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, alle gegevens die gekoppeld zijn aan je Romeo account worden definitief verwijderd.

Wordt het Romeo Plus abonnement geannuleerd als ik mijn profiel verwijder?

Nee, het Romeo Plus lidmaatschap staat los van je profiel. Het abonnement blijft actief als je het profiel verwijdert, tenzij je het abonnement handmatig opzegt.

Kan ik de automatische verlenging stopzetten?

Ja, de automatische verlenging kun je annuleren in de app store van je apparaat of via de website.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie