Lexa Gay

4,6 van 5

Lexa Gay is dé datingapp voor homo’s en lesbiennes die op zoek zijn naar liefde, een relatie of gewoon een spannende ontmoeting. Deze gebruiksvriendelijke app leidt je eenvoudig door de wereld van het digitale daten, geheel aangepast aan jouw voorkeuren. Met de uitgebreide zoek- en filterfuncties vind je precies wat jouw hartje begeert. Misschien vind je wel de partner van je dromen met Lexa Gay.

PluspuntenVeel serieuze kandidatenProfessionele beveiligingsmaatregelenGeavanceerde zoekmogelijkheden
MinpuntenBeperkt aantal functiesOnoverzichtelijke interfaceMinder actieve gebruikers dan andere datingapps

“Begin iets échts”, dat is de slogan van Lexa Gay. Het is één van de bekendste datingsites van Nederland met een eigen versie speciaal voor de gay-community. De vraag naar gaydating was groot in de beginjaren van dit millennium, dus Lexa was er als de kippen bij om exclusief voor deze groep singles een datingsite te maken. Dat werd Lexa Gay, het onderdeel van het Lexa-platform dat zich volledig toespitst op het matchen van gay, lesbische, bi en queer singles.

Met de jarenlange ervaring heeft Lexa een grote database met singles opgebouwd die door weinig andere datingsites geëvenaard wordt. En dat is enorm belangrijk bij de keuze voor een datingplatform. Want hoe meer singles, hoe groter de kans op het vinden van je droompartner.

Begin hier met je profiel op Lexa Gay

Hoe werkt Lexa Gay?

Het inschrijven op de Lexa Gay datingsite is gratis. Je begint standaard met een gratis lidmaatschap waarmee je een profiel kunt samenstellen, de zoekopdrachten gebruiken maar je kunt ook de profielen van andere singles bekijken. Inschrijven is slechts een kwestie van enkele minuten van je tijd, omdat je door het proces wordt begeleid door Lara – de virtuele assistent van de Lexa Gay datingsite. Na het doorlopen van het aanmeldproces ben je gereed om echt te beginnen. Lexa legt het zelf uit aan de hand van deze drie stappen:

1. Vertel wie je bent

Cruciaal voor je date-ervaring op Lexa Gay is je datingprofiel. Dit is het stukje internet dat van jou is en waar je kunt vertellen (en laten zien) wie jij bent. Wat maakt jou anders dan anderen? En waarom zouden de singles contact met jou op moeten nemen? Volgens Lexa ligt het geheim in de kleine dingen die jou hebben gemaakt tot wie je nu bent. Combineer het met een gezonde dosis humor, wees oprecht, gedraag je spontaan en je bent al goed op weg naar het vinden van liefde.

Wat altijd al het allerbelangrijkste onderdeel is geweest van een datingprofiel? Je foto’s. Omdat je elkaar nog nooit in het echt hebt gezien, zijn de foto’s op je profiel het enige waarop andere leden hun beeld kunnen baseren. Vanzelfsprekend kies je dus je beste foto’s – vooral degenen die je persoonlijkheid tonen. Bij Lexa Gay is een profielfoto verplicht. Deze wordt bovendien eerst gekeurd door een medewerker om te controleren of je bent wie je zegt te zijn.

“Deel je foto’s waar je persoonlijkheid naar voren komt.” – Lexa Gay

2. Vind de juiste persoon

Bij Lexa Gay begin je letterlijk aan je zoektocht naar de ware. In plaats van swipen en vlugge beoordelingen op niets meer dan een profielfoto, kun je bij Lexa op zoek naar meer dan een leuk koppie. De zoekcriteria zijn belangrijk om niet te negeren, want hoe meer zoekcriteria je invult, hoe groter de kans dat je benaderd wordt door singles die overeenkomen met je interesses en voorkeuren.

Omdat singles op het Lexa-platform veel tijd besteden aan hun profiel, zijn de profielen doorgaans gedetailleerd en boordevol informatie. Het kan dus enige tijd kosten om de profielen te bekijken, maar je weet dan wel sneller of iemand bij je past of niet. Daarnaast geeft dit ook meteen aan dat de leden er serieuzer zijn dan in andere apps.

3. Begin een leuk gesprek

Het registreren, profiel invullen, foto’s toevoegen en de zoektocht naar de ware: ze leiden samen naar het onvermijdelijke moment van het versturen van een bericht. Met behulp van de messenger kun je direct een chatgesprek starten als de ander ‘online’ is. Als diegene er niet is, dan kan deze later – op elk moment – op je bericht reageren. De chat bestaat uit meer dan alleen tekst. Het is ook mogelijk om links en gifs te delen. En wil je het helemaal realistisch maken? Open dan een videogesprek met je potentiële partner.

lexa app

Voor wie is het?

Lexa is een platform voor volwassenen dat niet alleen voor hetero’s beschikbaar is, maar ook voor de lhbti-gemeenschap. Iedereen die zich omschrijft als lesbisch, bi, gay, queer of iets anders is welkom bij Lexa Gay. De enige harde vereiste is hiernaast dat je ouder dan 18 jaar bent, want minderjarigen worden niet toegelaten.

De deelnemers van Lexa Gay zijn over het algemeen op zoek naar liefde. Zij zijn klaar met de one-night stands en korte avontuurtjes en willen iets échts ontdekken. Een echte connectie, diepgang een match op basis van persoonlijkheid: het gaat er anders aan toe dan op de gemiddelde datingapp die je laat swipen.

Volgens Lexa zelf vonden al 324.000 singles (hetero’s en niet-hetero’s samen) de liefde via het platform. Maar wat vooral belangrijk is: Lexa is gay friendly. Door gaydating online toegankelijk te maken sinds 2002 en met het uitgebreide aanbod, is Lexa een efficiënte tool om je gaydate te vinden… en misschien wel meer.

“Gay en lesbian datingservice Lexa bood als een van de eersten met online gay en lesbian dating aan.”

Onze beoordeling van Lexa Gay

In het wereldje van online daten duik je vol verwachtingen in een zee van gezichten, bio’s, eigenaardigheden en verwachtingen. Dat is ook het geval met mijn ervaring met Lexa Gay. Hoewel je de naam wel eens voorbij hebt horen komen, ben je als homo- of biseksuele man of vrouw wel benieuwd wat deze app je nou echt te bieden heeft. Eén ding is zeker: het aantal gebruikers stelt niet teleur. Telkens als je de app opent, zie je tal van nieuwe gezichten. Wat blijkt? Er zitten legio mannen (en vrouwen) op de app die net zo nieuwsgierig zijn als jij.

Log je voor de eerste keer in, dan heb je het gevoel dat je een feestje inloopt waar al je potentiële dates in één ruimte staan, te wachten om een praatje te maken. Een ding is me duidelijk: Lexa Gay heeft een duidelijke Nederlandse gemeenschap. Het gevoel van connectie, van dichtbij zijn, van ergens bij horen, het is meteen duidelijk. De app heeft het ‘nabije’ gevoel van praten met mensen die je misschien bij de lokale kroeg zou ontmoeten.

Dan komt het moment van in gesprek gaan, de climax van een goede datingapp. Je klikt op een profiel dat je aanspreekt, kijkt naar de foto’s, leest de bio en besluit een bericht te sturen. De app is gebruiksvriendelijk ontworpen, met een eenvoudige en intuïtieve interface, zodat zelfs de meest technofobe gebruiker er snel zijn weg in kan vinden.

Wat mij nog meer verrast, is het design van de app. De kleuren zijn subtiel en rustgevend, geen overbodige informatie, geen afleidende advertenties. Alles is ontworpen met oog voor detail en gebruikersgemak. Daar komt nog eens bij dat er allerlei leuke functies zijn om mee te spelen. Van interesse tonen tot gemeenschappelijke punten, van chatverzoeken tot foto’s toevoegen aan jouw favorieten. Het zijn makkelijke toevoegingen die het interactieproces net een beetje zinvoller en eenvoudiger maken.

Toch heb ik ook een kritische noot, want perfectie is een illusie en zelfs Lexa Gay heeft kantjes waar de verf net niet helemaal tot de rand komt. De datingdienst, en dan vooral de sleutel tot al deze geweldige functies, komt namelijk met een prijs. Zonder maandelijks abonnement zijn de mogelijkheden beperkt. Dus ja, je kunt gratis rondneuzen, maar zonder abonnement is Lexa Gay net als een museumbezoek waarbij alle kunstwerken bedekt zijn. Ondanks dat, heeft Lexa Gay overtuigend zijn stempel gedrukt in mijn databank van datingervaringen. Omdat er nauwelijks nadelen zijn: een 4,6 van de 5 als eindoordeel.

Beoordeling vond plaats in juni 2023 door Thomas Lammers.

Gratis en betaald

Op het moment dat je staat ingeschreven bij Lexa Gay, start je met een gratis membership. Met dit membership kun je een profiel aanmaken, de standaard zoekopdrachten gebruiken en profielen bekijken. Tot zover hoef je niets te betalen. Profielen afstruinen naar een geschikte date is dus gratis mogelijk – net als het samenstellen van je profiel. Uiteraard kun je hiernaast zelf selecteren op verschillende eigenschappen zoals leeftijd, opleidingsniveau en specifieke interesses. Dit alles zonder kosten.

Berichten versturen is jammer genoeg niet gratis. Daar is een Premium membership voor nodig. Als je eerst rond wilt kijken voor je betaalt, dan is dit een uitstekende werkwijze. Dit zijn alle mogelijkheden van het gratis membership:

Gratis lidmaatschap
 • Registreren en profiel aanmaken.
 • Foto’s toevoegen.
 • Profiel invullen.
 • Zoeken naar andere leden.
 • Profielen bekijken.

Meer informatie

Membership

Met het betaalde membership kun je gebruik maken van alle functies die de datingsite biedt. Zo kun je singles op de zwarte lijst zetten (blokkeren) en kun je op ‘Afwezig’ of incognito profielen bekijken. Om te voorkomen dat je benaderd wordt door singles die niet aan je wensen voldoen kun je instellen wie contact met je op mag nemen. Met een betaald membership kun je gebruik maken van de volgende features:

Betaald membership
 • Berichten lezen en verzenden.
 • Alle ontvangen bezoeken en flirts bekijken.
 • Ongelimiteerd gebruik maken van zoekopdrachten.
 • Alle foto’s van een member bekijken.
 • Onbeperkt profielen bekijken.

Wanneer je deze opties verder wil uitbreiden, kun je ervoor kiezen om het membership te upgraden. Er zijn namelijk nog meer lidmaatschapsvormen die een aanvulling zijn op het betaalde lidmaatschap, zoals de opties Control en/of Premium.

Control
 • Leesbevestigingen vragen.
 • Contactfilter instellen.
Premium
 • Alle members (ook gratis) kunnen contact met je opnemen.
 • Als eerste voorgesteld worden aan nieuwe leden.
 • Bezoekers van je profiel zien je als ‘Premium Member’.
 • Gratis members kunnen je persoonlijke fotoalbum bekijken.
 • Gratis members kunnen je berichten lezen en beantwoorden.

app lexa

Prijzen

Het betaalde membership van Lexa Gay is beschikbaar met een looptijd van 1, 3 en 6 maanden. Welke periode je kiest is aan jou. Maar over het algemeen valt te zeggen: hoe langer de periode, hoe voordeliger het is. De gemiddelde prijs per maand neemt drastisch af wanneer je een membership met een langere looptijd neemt. Zo is het verschil tussen 6 maand en 12 maanden bijzonder klein, waardoor de keuze voor een jaar al snel gemaakt is. Dit zijn de huidige prijzen van de membershipsvormen van Lexa:

 • 1 maand voor € 24,99 (€ 24,99 p/m)
 • 3 maanden voor € 50,97 (€ 16,99 p/m)
 • 6 maanden voor € 59,94 (€ 9,99 p/m)

Houdt er rekening mee dat het niet mogelijk om is tussentijds de betalingen te stoppen wanneer je een lidmaatschap kiest van 3 of 6 maanden. Je neemt dan het membership voor deze maanden en gaat daarmee een verplichting aan. Alle memberships worden bovendien automatisch verlengd met een duur van één maand.

App en website

Lexa Gay is niet alleen bereikbaar via de website, maar ook via de handige app. Sinds de introductie van de smartphone is vraag naar een datingapp zo groot dat Lexa niet anders kon dan daarop inspelen met een eigen app. Als je altijd op de hoogte wilt blijven van je berichten, dan kan dit met de app van Lexa.

De app van Lexa is te downloaden voor hetero’s en niet-hetero’s; beiden gebruiken ze dezelfde app, maar zien andere singles in de app. Je ontvangt een pushbericht als iemand interesse in je toont en ook als je een bericht ontvangen. Handig, omdat je daardoor niets meer mist. De app is te downloaden in de app stores Google Play en Apple App Store.

App StoreGoogle Play

Veiligheid en privacy

Lexa raadt alle leden aan om op het Lexa-platform te blijven terwijl je de ander leert kennen. Op gesprekken via het platform Lexa zijn de filters voor veilig chatten van toepassing. Lexa gebruikt automatische tools om interacties zoals berichten en videogesprekken door te lichten op aanwijzingen van schadelijk, ongewenst of illegaal gedrag. Als het systeem iets opmerkt in deze interacties, gaan de getrainde medewerkers aan het werk om het te onderzoeken.

De profielen die niet voldoen aan de gebruiksvoorwaarden kunnen door het toezichtteam worden gesloten. Als je je bijvoorbeeld niet aan de voorwaarden van de gedragsregels houdt, kun je verwijderd worden van het platform. Indien je een bepaalde member verdenkt van oplichting kun je de betreffende persoon melden aan Lexa. Om de kwaliteit van de profielen op de site te garanderen, worden alle profielen en foto’s van de leden gecontroleerd door moderators.

Lexa Gay is al heel wat jaren aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg. Dit betekent dat Lexa als webshop is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. De bij werkwijze en gehanteerde voorwaarden zijn daardoor gecontroleerd in overeenstemming met Nederlandse wet- en regelgeving. Lexa werd voor het eerst gecertificeerd op 3 december 2013. Naast het dragen van dit certificaat is Lexa ook aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

Bekijken op Lexa Gay

Over Lexa Gay

Als een bekende datingsite heeft Lexa een naam hoog te houden. Dit geldt niet alleen voor de datingsite voor hetero’s, maar ook de gaydatingsite staat voortdurend onder toezicht van de medewerkers. Op de website geeft Lexa aan dat de helft van de medewerkers actief profielen controleert. Dit geldt voor zowel de aanmeldingen via de website als in de iOS en Android apps.

Lexa (Gay) is onderdeel van het Franse Meetic. Dit bedrijf is Europees marktleider op het gebied van online dating en is in 2002 opgericht. Hiernaast is Lexa lid van Thuiswinkel.org en mede initiatiefnemer van het Keurmerk Veilig Daten. Dit is een keurmerk dat alleen gedragen wordt door datingsites die veiligheid, transparantie en een goede klantenservice hoog in het vaandel hebben staan.

lexa

Veelgestelde vragen

Is Lexa Gay voor iedereen?

Nee, Lexa Gay is voor lesbische, gay, homo, biseksuele en queer mannen en vrouwen. Het is een onderdeel van de normale Lexa-app, maar dan alleen bedoeld voor deze doelgroep. Het maakt verder niet uit wat je opleidingsniveau is, religie, levensstijl of leeftijd: de gayversie van Lexa is voor iedereen ouder dan 18 jaar beschikbaar. Lexa Gay is vooral geschikt voor singles die serieus willen daten en op zoek zijn naar liefde.

Is Lexa Gay gratis?

Ja, Lexa Gay is gratis om uit te proberen. Dat betekent meteen wel dat je niet de beschikking hebt over alles wat je nodig hebt om te kunnen daten via het platform. Met het gratis membership kun je je profiel invullen, foto’s toevoegen en profielen van anderen bekijken. Alleen is het niet mogelijk om daadwerkelijk contact te leggen met die anderen. Daar is een betaald membership voor nodig.

Kun je swipen op Lexa?

Nee, Lexa Gay neemt afstand van het swipe-spel dat gepopulariseerd is door apps als Tinder. Bij Lexa zijn ze van mening dat liefde geen spel is en dat mensen niet beoordeeld moeten worden binnen één seconde. In plaats daarvan kiest Lexa de slow dating route met meer aandacht voor de profielen en de mensen erachter.

Is er een minimumleeftijd voor Lexa Gay?

Ja, zoals geldt voor de meeste datingsites zijn alleen volwassenen welkom op het platform. Iedereen ouder dan 18 jaar kan lid worden van Lexa, alle minderjarigen worden niet toegelaten tot de datingsite. Aan de hand van je geboortedatum controleert Lexa je leeftijd en of het voldoet aan de toelatingsvoorwaarden.

Heeft Lexa Gay een app?

Ja, hoewel ook de gayversie van Lexa ooit als klassieke datingsite is begonnen, kan iedereen nu ook een app gebruiken. Met dezelfde functies als de datingsite is de app waarschijnlijk populairder dan de webversie. De app van Lexa is te gebruiken door hetero’s en niet-hetero’s, maar zij komen elkaar niet tegen op het platform als ze dat niet willen. Voor het downloaden van de app ga je naar de appstore van je mobiele apparaat.

Beoordeel Lexa Gay

Alle beoordelingen van Lexa Gay

3,0
Rated 3,0 out of 5
3,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld100%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Simpel

Rated 3,0 out of 5
25 september 2023

Mwa, het is oké. De app is redelijk simpel te gebruiken maar er zijn wel betere opties. Maar ja, je moet wat als je de liefde zoekt, haha.

Kay
Gecontroleerd