Home Dating Relatie zoeken: 5 manieren om iemand voor een relatie te vinden

Relatie zoeken: 5 manieren om iemand voor een relatie te vinden

3 minuten leestijd
0
connectie band

Ben je op zoek naar een relatie en vraag je jezelf aan waar je in hemelsnaam moet beginnen? Geen nood. Wij helpen je om de beste keuzes te maken. Met het drukke leven dat we iedere dag leiden is er nog maar weinig tijd over om die ene persoon te ontmoeten voor een fantastische relatie. Toch lukt het altijd nog veel Nederlanders om iemand aan de haak te slaan en voor jaren te behouden. Als jij dit ook wilt dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen.

Het zoeken naar een relatie begint bij jezelf. Vraag jezelf af waarom je een relatie zoekt, met wat voor type persoon je een relatie zou willen en hoe je een ideale relatie er voor jou uitziet. Zoek je een vaste relatie of een LAT relatie? Je kunt immers pas vinden wat je zoekt als je eenmaal weet wat je wilt. Dit zijn de manieren om een relatie te zoeken:

Je kennissenkring

Traditioneel kwamen veel stellen bij elkaar doordat ze door een kennis, vriend of familielid voorgesteld werden aan een ander. Nog steeds is dit een uitstekende manier om kennis te maken met andere singles. Het voordeel van deze manier is dat de single al een keuring doorstaan heeft; namelijk van degene die de persoon aan je voorstelt. Als het iemand is die je goed kent dan zal deze je niet snel opschepen met een ongeschikt persoon.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Relatie websites

Een relatiesite kiezen om een relatie te zoeken is niet makkelijk maar het belangrijkste is dat je je er goed bij voelt. Het dating landschap hoeft niet overweldigend te zijn. Je hoeft niet alle relatiesites te proberen of de dating app waar iedereen op te vinden is. Neem je tijd om een keuze te maken. Voordat je urenlang zit te twijfelen hebben we een korte shortlist gemaakt met de beste datingsites voor als je een serieuze relatie wilt Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm dan kun je vandaag nog terecht bij deze datingsites.

Relatiebemiddeling

Als alle andere opties niet voor je werken dan kun je nog altijd relatiebemiddeling kiezen. Bij relatiebemiddeling krijg je de hulp van een consulent die samen met jou op zoek gaat naar een geschikte partner. Je hoeft er zelf weinig voor te doen en de consulent begint na een eerste gesprek met de zoektocht naar je ideale partner. Het voordeel van een relatiebureau is dat de consulent in het eigen klantenbestand kan zoeken naar een match. Mocht er een geschikte match voorbij komen dan worden jullie beiden door de consulenten op de hoogte gesteld en kan er een afspraak gepland worden. Het nadeel? De kosten zijn hoger dan alle andere vormen van het vinden van een relatie. Een traject bij een relatiebemiddelingsbureau kost al snel meer dan 500 euro. Of het dit waard is en binnen je budget valt is aan jou.

De bar, café en discotheek

Als je jong bent en nog wekelijks gaat stappen dan is uitgaan de makkelijke manier om met andere singles in contact te komen. Laat in de bar merken dat je iemand leuk vindt en voor je het weet beland je in een langdurige relatie. Vele relaties zijn begonnen met een oppervlakkig gesprek in de discotheek met wat drankjes op. Jammer genoeg zijn er veel singles die niet meer uitgaan, bijvoorbeeld door de leeftijd, waardoor deze optie niet voor iedereen beschikbaar is.

Je werk

De meeste mensen brengen meer tijd op het werk door dan thuis. In al deze tijd kom je waarschijnlijk genoeg leuke mensen tegen. Of ze geschikt zijn voor een relatie is een ander verhaal. Houdt echter je ogen open als een nieuwe collega aangenomen wordt. Veel relaties zijn begonnen op de werkvloer, ook terwijl het meestal tegen de regels is om een relatie met een medewerknemer te beginnen. Ruim tweederde van de Nederlandse singles is wel eens een verhouding begonnen met een collega1.

Je hobby

Wat voor hobby je ook hebt, het is een extra manier om met andere singles in contact te komen. Je hobby’s als excuus gebruiken om een relatie te vinden is een goed idee. Een hobby is leuk maar als je het met iemand kunt delen dan is het nog leuker. Als je de kans ziet om je hobby te delen met andere liefhebbers laat deze kans dan niet liggen. Een gezamenlijke interesse kan binnen korte tijd uitmonden tot een liefdesvolle relatie.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…