Relatie zoeken: 6 manieren om iemand te vinden voor een relatie

Redactie
Door Redactie
6 minuten leestijd

Ben je op zoek naar een relatie en vraag je jezelf af waar je moet beginnen? Geen nood. Wij helpen je om de beste keuzes te maken. Met het drukke leven dat we iedere dag leiden is er nog maar weinig tijd over om die ene persoon te ontmoeten voor een fantastische relatie. Toch lukt het altijd nog veel Nederlanders om iemand aan de haak te slaan en deze ook voor jaren te behouden. Als jij dit ook wilt, dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen.

Relatie zoeken

Het zoeken naar een relatie begint allereerst bij jezelf. Vraag jezelf af waarom je een relatie zoekt, met wat voor type persoon je een relatie zou willen en hoe je een ideale relatie er voor jou uitziet. Zoek je een vaste relatie, een seksrelatie of een latrelatie? Je kunt immers pas vinden wat je zoekt als je eenmaal weet wat je wilt. Dit zijn vijf manieren waarop je een relatie kunt zoeken.

1. Je kennissenkring

Traditioneel kwamen veel stellen bij elkaar doordat ze door een kennis, vriend of familielid voorgesteld werden aan een ander. Nog steeds is dit een uitstekende manier om kennis te maken met andere singles. Het voordeel van deze manier is dat de single al een keuring doorstaan heeft; namelijk van degene die de persoon aan je voorstelt. Als het iemand is die je goed kent dan zal deze je niet snel opschepen met een ongeschikt persoon.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Relatiewebsites

Een relatiesite kiezen is niet makkelijk. Maar het belangrijkste is dat je je er goed bij voelt. Het datinglandschap hoeft niet overweldigend te zijn. Je hoeft niet alle relatiesites te proberen of de beste dating apps waar iedereen op te vinden is. Neem je tijd om een keuze te maken.

Voordat je urenlang zit te twijfelen over welke app je moet kiezen, hebben we een korte shortlist gemaakt met de beste datingsites. Die zijn de beste sites voor als je een serieuze relatie wilt. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, dan kun je vandaag nog terecht bij deze datingsites.

3. De bar, café en discotheek

Als je jong bent en nog wekelijks gaat stappen dan is uitgaan de makkelijke manier om met andere singles in contact te komen. Laat in de bar merken dat je iemand leuk vindt en voor je het weet beland je in een langdurige relatie. Vele relaties zijn begonnen na een oppervlakkig gesprek in de discotheek met wat drankjes op. Jammer genoeg zijn er veel singles die niet meer uitgaan, bijvoorbeeld door de leeftijd, waardoor deze optie niet voor iedereen beschikbaar is.

4. Je werk

De meeste mensen brengen meer tijd op het werk door dan thuis. In al deze tijd kom je waarschijnlijk genoeg leuke mensen tegen. Of ze geschikt zijn voor een relatie is een ander verhaal. Houd echter je ogen open als een nieuwe collega aangenomen wordt. Veel relaties beginnen op de werkvloer, ondanks dat het meestal tegen de regels is om een relatie met een medewerknemer te beginnen. Sterker nog: ruim twee derde van de Nederlandse singles is wel eens een verhouding begonnen met een collega.

5. Je hobby

Wat voor hobby je ook hebt, het is een extra manier om met andere singles in contact te komen. Je hobb als excuus gebruiken om een relatie te vinden is een goed idee. Een hobby is leuk, maar als je het met iemand kunt delen is het nog leuker. Als je de kans ziet om je hobby te delen met andere liefhebbers, laat deze kans dan niet liggen. Een gezamenlijke interesse kan binnen korte tijd uitmonden in een liefdesvolle relatie.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Relatiebemiddeling

Als alle andere opties niet voor je werken, dan kun je nog altijd relatiebemiddeling proberen. Bij relatiebemiddeling krijg je de hulp van een consulent die samen met jou op zoek gaat naar een geschikte partner. Je hoeft er zelf weinig voor te doen en de consulent begint na een eerste gesprek met de zoektocht naar je ideale partner.

Het voordeel van een relatiebureau is dat de consulent in het eigen klantenbestand kan zoeken naar een match. Mocht er een geschikte match voorbijkomen, dan worden jullie beiden door de consulenten op de hoogte gesteld en kan er een afspraak gepland worden.

Het nadeel? De kosten zijn hoger dan alle andere vormen van het vinden van een relatie. Een traject bij een relatiebemiddelingsbureau kost al snel meer dan 500 euro. Of het dit waard is en binnen je budget valt is aan jou.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie