Home Dating apps Dating app Hinge verwijdert verplichte Facebook-koppeling voor inloggen

Dating app Hinge verwijdert verplichte Facebook-koppeling voor inloggen

1 minuten leestijd
0
Hinge

Dating app Hinge is de laatste app die de verplichte Facebook-koppeling voor inloggen verwijdert. Potentiële gebruikers van de app kunnen zich nu ook aanmelden met een telefoonnummer, zo meldt Engadget. De verplichte koppeling met het omstreden sociale netwerk was een doorn in het oog voor gebruikers die niet van het sociale netwerk gebruik willen maken. De feature werd vanaf vorige week uitgerold waarna het nu beschikbaar is voor alle nieuwe gebruikers.

Matchen met Facebook connecties

In tegenstelling tot andere dating apps was het bij Hinge lange tijd alleen mogelijk om je aan te melden met een Facebook account. Dit was nodig omdat er geen andere manier was om gebruikers aan elkaar te koppelen. Hinge heeft naam gemaakt in de drukke markt van dating apps door matches voor te stellen op basis van de Facebook connecties. Zonder een Facebook account bleef er niets over om de single te koppelen aan een andere gebruiker.

Blijkbaar heeft Hinge nu een manier gevonden om singles zonder Facebook account nu ook het netwerk te laten gebruiken. Vanaf vandaag hoeven gebruikers op zowel Android als iOS niet langer Facebook te gebruiken om in te loggen op Hinge. In plaats daarvan kunnen nieuwe gebruikers van de app de telefoonnummerverificatie gebruiken om zich te registreren of in te loggen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De nieuwe manier van aanmelden en inloggen is het resultaat van wat de gebruikers van Hinge wilden. De leden vroegen om een niet-Facebook inlogmethode. Voor gebruikers die het aanmeldformulier snel willen invullen is de Facebook koppeling nog steeds aanwezig. Met deze koppeling wordt de profielinformatie overgenomen uit het Facebook profiel. De koppeling met Facebook is echter verder niet meer nodig om van Hinge gebruik te maken.

Swipe links op Facebook

Na veelvuldige dataschandalen hebben gebruikers bedenkingen over de dating privacy en wordt er vaker nagedacht over de gevolgen van het gebruik van Facebook. De afgelopen maanden is Facebook diverse keren in het nieuws geweest over het delen van gebruikersgegevens met andere bedrijven. Hinge is niet de eerste datingdienst die naar links veegt op het omstreden sociale netwerk. Eerder verwijderde Bumble, één van de grootste dating apps van de Verenigde Staten, ook al de verplichting om met Facebook aan te melden en in te loggen. Tinder biedt inmiddels ook al de mogelijkheid om in te loggen zonder Facebook.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…