Home Dating apps Eerste “grote” dating app verwijdert koppeling met Facebook

Eerste “grote” dating app verwijdert koppeling met Facebook

1 minuten leestijd
0
tinder bumble

Een week nadat Facebook CEO Mark Zuckerberg voor het Amerikaanse Congres heeft getuigd kondigt één van de grootste dating apps in de Verenigde Staten aan de verplichte inlog met Facebook te gaan vervangen. De app met de naam Bumble, bekend van de werkwijze waarbij vrouwen de controle hebben, heeft aangekondigd het inlogproces te gaan wijzigen zodat aanmelden en inloggen met de Facebook account niet meer mogelijk is. Volgens Bumble hebben “veel gebruikers en potentiële leden om een alternatief gevraagd”, zo meldt Techcrunch.

Nieuwe registratieprocedure

De dating app wil de wijziging vandaag invoeren. Het registratieproces wordt gewijzigd zodat gebruikers niet meer kunnen inloggen met het Facebook account of kunnen aanmelden met de Facebook inloggen functie. De inlog met Facebook koppeling wordt gebruikt voor de verificatie van de identiteit waarbij ook de vriendenlijst een veelgebruikte eigenschap is. Aan de hand van de vriendenlijst is het mogelijk om connecties weer te geven in de Bumble app. In plaats van Facebook inloggen kunnen gebruikers via een eigen handmatige procedure aanmelden. Onderdeel van de nieuwe procedure is het invoeren van het telefoonnummer. Aangezien dit redelijk eenvoudig te omzeilen is heeft de app aangegeven naar verdere maatregelen te zoeken om de veiligheid van de leden te waarborgen.

#DeleteFacebook

Als gevolg van de recente schandalen rondom het sociale netwerk daalde de beurskoers niet alleen met meer dan tien procent maar ook hebben veel leden zich afgemeld bij het netwerk. De hashtag #DeleteFacebook was trending en diverse bekende mensen lieten weten dat men het Facebook account ging verwijderen. In Nederland was het Arjen Lubach die met een Facebook evenement kijkers probeerde te overtuigen om het Facebook account te verwijderen. Daarbij nam de presentator zelf het voortouw door de Facebook accounts van zichzelf en het televisieprogramma Zondag met Lubach te verwijderen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Dating apps met Facebook koppeling

Bumble is niet de enige dating app waar inloggen met Facebook een vereiste was. Veel andere dating apps zoals Tinder zijn op dit moment nog altijd van mening dat dit de beste wijze is voor aanmelden en inloggen. Door de recente schandalen met betrekking tot de privacyschendingen wordt de Facebook koppeling in twijfel getrokken. Mogelijk zet de stap van Bumble de deur open voor andere dating apps om dezelfde strategie te volgen. Tinder, de grootste dating app op dit moment, heeft nog niets gemeld over een mogelijke wijzing van het aanmeldproces. Hoewel Facebook’s recente privacykwesties waarschijnlijk geen enorme impact op het gebruikersbestand hebben gehad, is het mogelijk een reden om de connectie met het sociale netwerk heroverwegen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…