Home Dating apps Badoo lanceert nieuwe “Friends of Friends” functie

Badoo lanceert nieuwe “Friends of Friends” functie

1 minuten leestijd
0
badoo packshot

Iedereen die single is weet dat de dating apps om je aandacht zitten te vechten. Eén van de dating apps die Nederland rijk is heet Badoo. Met apps zoals Badoo is het makkelijker dan ooit om andere singles te ontmoeten maar in de praktijk is het vaak moeilijker dan gedacht wordt. Als één van de leidende dating apps werkt Badoo continu aan nieuwe functies die het maken van een connectie makkelijker maken. Een nieuwe functie waar Badoo aan gewerkt heeft draagt de naam “Friends of Friends”. De dating app heeft de tool afgelopen week geïntroduceerd aan haar leden, zo meldt Refinery29.

“Friends of Friends”

De nieuwe Friends of Friends tool belooft het gemakkelijker te maken om kennis te maken met de single vriend van je vriend(in). Met de feature kun je eenvoudig de Badooprofielen van je Facebookvrienden bekijken en vervolgens daar de lijst met vrienden bekijken. Op deze manier kun je simpel en snel de vrienden van je vrienden bekijken en ontdekken of er een leuke single tussen zit. Als je de vriend van je vriend(in) leuk vindt en de ander jou ook dan kun je chatten of direct een videogesprek met hem of haar beginnen.

Voor het introduceren van de nieuwe functie heeft Badoo onderzoek gedaan onder haar gebruikers. Daarin gaf 67 procent van de 10.000 ondervraagden aan het te waarderen als er een gemeenschappelijke connectie is met een match. Andere dating apps zoals Tinder geven je op dit moment alleen de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de wederzijdse vrienden op Facebook. Je kunt echter niet van de actieve Tinder gebruikers zien die bevriend zijn met je vriend. De “Friends of Friends” functie is compleet anders terwijl het ook gebruik maakt van je vriendenlijst. Het brengt op een eenvoudige wijze de datingprofielen samen die een connectie hebben met je vrienden.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom?

Je kunt afvragen waarom Badoo zo ver gaat in het matchen van twee gebruikers van de app maar dit heeft een reden. Het aanspreken van singles via een dating app is eenvoudig maar dit geeft niet de bevestiging dat iemand te vertrouwen of “echt” is. Dat iemand een vriend van je vriend is geeft deze bevestiging wel zodat deze manier van contact leggen een soort van verificatie met zich meebrengt. De functie geldt op deze manier als een referentie van een vriend. Op dit moment is het nog niet bekend of de functie voor alle leden beschikbaar komt of alleen voor de leden met Superkrachten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…