Home Dating apps Nieuw onderzoek onthult top 5 populairste banen op dating apps

Nieuw onderzoek onthult top 5 populairste banen op dating apps

1 minuten leestijd
0
tinder app

Heeft je baan invloed op het succes dat je hebt met daten? Uit nieuw onderzoek door een dating app met 380 miljoen leden blijkt dat bepaalde banen het wel degelijk beter doen dan anderen. Met slechts een aantal eigenschappen en foto’s die gedeeld worden op het datingprofiel is de vermelding van de baan er één van. Aan de hand van deze beperkte informatie dienen singles de keuze te maken. Het uiterlijk bepaalt natuurlijk voor het grootste deel het succes op een dating app maar andere factoren spelen ook mee, waaronder de functie die je hebt. Als je meer succes wilt hebben dan kun je je foto’s veranderen maar ook van baan wisselen, zo meldt TheSun.

Het onderzoek

Dating app Badoo deed onderzoek onder 5.000 singles om te zien wat de meest naar rechts geveegde carrières zijn voor mannen en vrouwen. Volgens Badoo, de dating app met wereldwijd honderden miljoenen gebruikers, worden kapsters het vaakst naar rechts geveegd door mannen en kunnen vrouwen moeilijk nee zeggen tegen een mannelijke chef. De studie werd uitgevoerd door gegevens te verzamelen van 5.000 Britse Badoo gebruikers tussen 18 en 30 jaar oud. Dit zijn de top 5 banen voor mannen en vrouwen volgens het onderzoek:

De populairste banen voor mannen:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

  1. Chef
  2. Ingenieur
  3. Ondernemer
  4. Marketing
  5. Kunstenaar

De populairste banen voor vrouwen:

  1. Kapster
  2. Verpleegster
  3. Advocate
  4. Ondernemer
  5. Lerares

Een populaire baan voor vrouwen én mannen is ondernemer. Uit het onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen beiden op ondernemers vallen. Dit kwam eerder ook al naar voren in een vergelijkbaar onderzoek door Tinder. De populairste banen in dat onderzoek waren echter fysiotherapeut en interieurontwerper. Het onderzoek van Tinder richtte zich niet enkel op Britse gebruikers waardoor de resultaten niet gelijk zijn. Verder valt in het huidige onderzoek op dat vooral de zorgzame banen van vrouwen populair zijn. Waarschijnlijk vinden mannen dit nog altijd een belangrijke eigenschap bij de keuze van een partner.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…