Home Dating apps Badoo live Video Chat voor een face-to-face gesprek

Badoo live Video Chat voor een face-to-face gesprek

2 minuten leestijd
0
badoo

Badoo heeft een nieuwe live video chatfunctie toegevoegd aan de dating app. Je kunt nu een face-to-face gesprek starten met een andere gebruiker om elkaar te leren kennen. Badoo is met de introductie van de nieuwe feature één van de eerste dating apps die deze functie beschikbaar stelt voor haar gebruikers. Met de nieuwe feature kun je iemand face-to-face spreken voordat je het comfort van je eigen huis hoeft te verlaten. Als je twijfelt of iemand echt op de foto’s lijkt dan is de videochat een simpele manier om dit te verifiëren.

Video Chat

De video chatfunctie is beschikbaar met een aantal limieten. Het inschakelen van de videochat is enkel mogelijk als beide partijen gematcht zijn en minimaal één bericht naar elkaar verzonden hebben. Deze voorwaarde zal er voor moeten zorgen dat er niet zomaar met iedereen een videochat gesprek gestart kan worden. Om een videochat te beginnen druk je op het videocamera icoon tijdens het chatgesprek. Je ziet vervolgens eerst jezelf op je scherm waarna je pas de ander ziet als deze het gesprek accepteert. Dit werkt verder op dezelfde manier als FaceTime van Apple en andere chat apps met videobellen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom videochatten?

De videochat functie kan je helpen om te bepalen of er een connectie is, ook wel de “klik” genoemd. Het voordeel is dat je op deze manier op een relatief eenvoudige wijze kunt checken of de chemie er is. Niet alleen kun je horen hoe de ander praat, met welk dialect of accent, maar ook kun je zien hoe het gezicht van de ander beweegt tijdens het praten. Misschien dat de videochat van Badoo zelfs de oplossing is om vele ongemakkelijke dates te voorkomen. Bekijk de introductie van de video chatfunctie hieronder:

Waar je normaal gesproken eerst op date moet om iemand in het echt te spreken kun je elkaar nu face-to-face spreken in de app. Het is misschien niet vergelijkbaar met iemand in het echt ontmoeten maar toch komt de videochat er vrij dichtbij in de buurt. Bovendien is het aardig makkelijk om een catfish te ontmaskeren tijdens een videochat.

Gevaren

Live video in een chat app kan gevaren met zich meebrengen. Dit is duidelijk zichtbaar als je de klassieke videochat website Chatroulette bezoekt. Wie enige uren op de website doorbrengt wordt aan de lopende band geconfronteerd met naaktbeelden van gebruikers die zichzelf gedeeltelijk anoniem tentoonstellen. Mogelijk dat het er op een dating app zoals Badoo anders aan toe gaat, om niemand af te schrikken, maar doordat er nog niet veel ervaring is met videochats in dating apps weet nog niemand wat de uitwerking zal zijn van de nieuwe feature.

Mocht je iets meemaken wat niet door de beugel kan, of wat bestempeld wordt als ongewenst gedrag, dan kun je de persoon rapporteren of blokkeren. De persoon kan vervolgens geen contact meer met je opnemen. Dit komt goed van pas in het geval dat iemand plotseling en ongevraagd meer van zichzelf laat zien.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…