Home Chatten Wat is chatroulette: ontstaan en hoe het werkt

Wat is chatroulette: ontstaan en hoe het werkt

3 minuten leestijd
0
chat websites

Chatroulette was lange tijd dé website waar je met willekeurige gebruikers kunt videochatten. Terwijl je de naakte man uit Pakistan snel weg klikt gaat de chat verder met een dansende Braziliaanse die jou binnen een seconde weg klikt waarna je een videogesprek hebt met een gitarist uit de Verenigde Staten. Alles kwam voorbij in de populaire videochat van chatroulette. Je hebt geen enkele keuze met wie je chat, de website maakt de keuze voor jou.

Het ontstaan

De chatroulette website is ontwikkeld door de Russische tiener Andrey Ternovskiy uit Moskou. Veel tijd had hij er niet voor nodig om de website te programmeren. De eerste versie van de website was al binnen twee dagen en nachten live. In de beginperiode ging het snel met de bezoekersaantallen maar de populariteit explodeerde pas echt nadat Amerikaanse media de lezers en kijkers informeerden over deze nieuwe videochat website. Het was geen verrassing dat het aansloeg bij het publiek; de combinatie seks, mysterie en technologie is een garantie op aandacht. Het nieuws over Chatroulette bleef niet beperkt tot alleen de Verenigde Staten. Het duurde niet lang voor de hele wereld opeens wist wat chatroulette was. Menig Nederlander kan zich nog herinneren dat ergens in 2010 iedereen het over chatroulette had en hoe grappig het was om te doen. Niet veel later bereikte de chatsite dan ook het grootste aantal gebruikers met meer dan 20 miljoen bezoekers in een maand.

De naam chatroulette is afkomstig van de film The Deer Hunter. In deze film uit 1978, dat zich afspeelt in de oorlog met Vietnam, worden de gevangenen gedwongen om Russisch roulette met elkaar te spelen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Al binnen het eerste jaar kwamen er steeds meer klachten over gebruikers die zichzelf half ontbloot toonden op de camera, vaak zelfs met alleen het ontblote lichaamsdeel. De rage was voorbij en al deze naakte mannen hielpen niet om het beter te maken. Dit heeft het aantal bezoekers doen dalen waardoor het aantal bezoekers tegenwoordig veel lager ligt. Veel gebruikers hebben nu eenmaal geen interesse om iedere 10 seconden met de jongeheer van een man kennis te maken. Al helemaal niet als ermee gespeeld wordt.

Chatroulette heeft vervolgens diverse stappen genomen om dit probleem op te lossen. Er is een rapporteerknop toegevoegd aan de chatsite, optische herkenningstechnieken en een reviewteam die de gehele dag de penissen van leden bekijkt en vervolgstappen onderneemt1.

Hoe werkt chatroulette?

Chatroulette is zo populair geworden doordat het enorm simpel is. Je bezoekt de website Chatroulette waarna je je tegenwoordig moet aanmelden om van de website gebruik te maken. Om je te registreren kies je een gebruikersnaam, wordt er gevraagd naar je e-mail adres en het wachtwoord dat je wilt gebruiken. Meer informatie hoef je niet in te vullen om de inlogprocedure te doorlopen. Zodra je eenmaal ingelogd bent kun je eventueel nog meer gegevens invullen op je profiel.

Het enige dat nog rest is het drukken op de startknop, of je drukt op F2 op je laptop of desktop computer. Dit is het moment waar je allerlei vreemde, saaie maar ook leuke mensen ontmoet via het chatvenster. Op het ene venster zie je jezelf via je eigen webcam en op het andere venster je gesprekspartner. In het grote venster kun je met elkaar chatten. Als je partner het gesprek verlaat kun je doorgaan naar het volgende videogesprek door op Next te drukken. Uiteraard kan de ander dit ook met jou doen als je niet interessant genoeg bent.

Chatroulette screenshot

Om gebruik te kunnen maken van de website is het nodig dat de laatste versie van de Adobe Flash Player op je apparaat geïnstalleerd is. Als je dit nog niet op je apparaat hebt staan krijg je er een foutmelding voor inclusief informatie  over hoe je dit kunt installeren. Het idee achter chatroulette is dat je snel met veel interessante mensen in contact komt die je normaal gesproken niet in je dagelijkse leven tegenkomt. Het grootste deel van de gebruikers op chatroulette is man, die vaak allen op zoek zijn naar die ene vrouwelijke gebruiker. Met een grote snelheid klikken de mannen elkaar weg om de ander voor te zijn in het vinden van een vrouw. Je kunt er van alles tegenkomen; stellen die met elkaar bezig zijn, mannen die masturberen, vrouwen die op zoek zijn naar een “normaal” iemand, zangers en zangeressen en nog veel meer.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Vandaag de dag zijn er nog steeds leden maar niet meer zoveel als in de hoogtijdagen. De website is verouderd en concurrenten hebben leden afgepakt met websites die wel met de tijd meegegaan zijn. Als je graag vrouwen wilt ontmoeten dan is Chatroulette waarschijnlijk niet de beste optie. Daarvoor kun je beter terecht bij één van de volgende datingsites:

Deze datingsites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …