Home Dating apps Facebook neemt het op tegen Tinder met nieuwe datingfuncties

Facebook neemt het op tegen Tinder met nieuwe datingfuncties

1 minuten leestijd
0
facebook dating

Facebook voegt een nieuwe dating feature toe aan de mobiele app, zo verklaarde CEO Mark Zuckerberg gisteren. De baas van het grootste sociale netwerk ter wereld liet dit weten tijdens de keynote van de F8 ontwikkelaarsconferentie in San Jose, Californië. Facebook als datingplatform staat al langere tijd op de agenda van de social media reus maar tot op heden was deze mogelijkheid er nog niet. Daar komt verandering in met de introductie van Facebook Dating.

Facebook dating

Al voor jaren is het op Facebook mogelijk om aan te geven of je single bent of in een relatie. Waar single gebruikers elkaar geregeld opzoeken met ongevraagde en soms ook ongewenste berichten komt er binnenkort een plek waar singles elkaar kunnen ontmoeten. Volgens de CEO is de datingfunctie bedoeld voor lange-termijn relaties en niet alleen voor hook-ups.

This is going to be for building real, long-term relationships, not just for hookups – Zuckerberg

Gebruikers kunnen er zelf voor kiezen om de functie te activeren en is dus volledig optioneel. Zuckerberg gaf daarbij aan dat je vrienden je datingprofiel niet kunnen zien en je wordt alleen voorgesteld aan personen die zich niet in je vriendenlijst bevinden.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Datingprofielen

De profielen lijken veel op de bekende dating apps met grote profielfoto’s en een keuze om aan te geven of je geïnteresseerd bent of niet. De focus van Facebook ligt echter wat meer op de gemeenschap dan de andere dating apps. Zo kun je je datingprofiel openstellen en zichtbaar maken voor leden of aanwezigen van Facebook groepen en evenementen.

De berichten worden niet per Facebook Messenger verzonden maar binnen de reguliere Facebook app. Het is niet vereist om single te zijn om van de datingfeature gebruik te maken. Gebruikers met een open relatie of andere relatievorm kunnen eveneens daten op Facebook als de functie beschikbaar is.

Match Group

Het lijkt erop dat het er nu echt van gaat komen: Facebook als grote concurrent van Tinder. Als reactie op de aankondiging is de beurkoers van Match Group, de eigenaar van Tinder, met meer dan 20 procent gedaald. Met meer dan 2.2 miljard maandelijkse gebruikers waaronder meer dan 200 miljoen singles ligt er een doelgroep voor het oprapen voor Facebook.

De nieuwe functie is nog niet direct beschikbaar maar zal eerst nog grondig getest moeten worden. Facebook verwacht aan het einde van het jaar meer informatie te kunnen geven over de uitrol van de feature.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

De ideale Nederlandse man en vrouw, volgens 1.883 singles

Een man met zwart haar, die lang is en gespierd. Of een blonde vrouw met blauwe ogen en st…