Dating app Happn lanceert “onzichtbaar modus” voor tijdens werktijd

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Dating app Happn heeft een nieuwe feature toegevoegd waarmee je gedurende de werkdag nie te vinden bent. De nieuwe feature is ontwikkeld op basis van gebruikersfeedback, zo meldt CityAM. Gebruikers van de app willen niet permanent vindbaar zijn voor andere gebruikers, vooral niet tijdens werktijd. Met de introductie van de nieuwe “onzichtbaar” modus krijgen gebruikers de mogelijkheid om zichzelf tijdelijk te verbergen voor andere gebruikers.

Verzoek van gebruikers

De functie is tot stand gekomen na feedback van gebruikers. Een veelvoorkomend verzoek van de leden was het onzichtbaar maken van het datingprofiel wanneer zij aan het werk zijn. Een essentieel onderdeel van hoe Happn werkt is het koppelen van singles die elkaar in het echte leven tegenkomen, binnen een straal van 250 meter.

In de praktijk komt dit erop neer dat wanneer singles elkaar voorbij lopen tijdens het woon/werk verkeer nog een extra kans krijgen. Beide singles worden aan elkaar getoond binnen de Happn app wanneer dit gebeurt. Wat gebruikers echter ook meemaakten is dat single collega’s opeens op de tijdlijn verschenen. Wie dit niet wilde had tot nu enkel de mogelijkheid om de smartphone thuis te laten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Onzichtbaar modus

De nieuwe feature van de app maakt het mogelijk om de app voor een bepaalde tijd uit te schakelen. In dit tijdsbestek ben je niet vindbaar voor andere gebruikers. Zo kun je andere gebruikers van de app mislopen maar ook voorkomen dat je tevoorschijn komt op de tijdlijn van je collega’s.

De nieuwe feature is naar wens aan te passen en kan geactiveerd worden voor acht uren achter elkaar of ingepland worden op vaste tijden. Als je bijvoorbeeld op normale werktijden werkt dan kun je jezelf van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur t/m 18.00 uur onzichtbaar maken. Wie er genoeg van heeft om continu bij klanten op de tijdlijn te verschijnen heeft nu een manier om dit voorgoed op te lossen.

De functie is beschikbaar in de laatste versie van de app, welke op dit moment te downloaden is in de app store. In deze update zitten nog meer wijzigingen verstopt. Gebruikers krijgen ook de mogelijkheid om zelf te kiezen wat men op het profiel toont. Informatie zoals de leeftijd, laatst actief datum en geschatte afstand kunnen nu verborgen worden.

Met de reeks wijzigingen wil Happn haar gebruikers meer controle geven over het datingleven. Onlangs kondigde Happn ook al aan dat het van plan is om gebruik te gaan maken van kunstmatige intelligentie.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie