De eerste keer seks: 9 cruciale tips voor de beste ervaring

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
9 minuten leestijd

De eerste keer seks. Het is buitengewoon spannend. Hét moment waar elke maagd met angst en opwinding naar uitkijkt. Misschien ben je bang dat het pijnlijk zal zijn, saai of gewoon helemaal niet fijn.

Je vraagt ​​je af of je weet wat je moet doen. Zal je de zenuwen de baas zijn, doe je het wel goed of gaat het allemaal vanzelf? Vragen, vragen en nog eens vragen. En dat is helemaal niet zo gek als je het nog nooit hebt gedaan.

De eerste keer seks kan pijn doen, goed voelen, of beide. Maar omdat het de allereerste keer is en je het maar eens in je leven kunt meemaken, wil je de ervaring zo aangenaam en onvergetelijk mogelijk maken. En dus kan het nooit verkeerd zijn om wat advies te krijgen voor de eerste keer seks.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

1. Zorg voor een relaxte stemming

Hoe de eerste keer seks bevalt, heeft voor een vrij groot deel te maken met hoe je je op dat moment voelt. Ben je gespannen, ongerust en bang voor wat komen gaat? Dan kun je zelf wel invullen hoe de seks zal zijn: krampachtig.

Andersom, als je volledig relaxt bent, enthousiast en opgewonden, dan zie je dat terug in hoe de eerste keer verloopt. Haast je niet, push niet en bouw het langzaam op om in een sexy mood te komen.

2. Creëer de juiste ambiance

In navolging op het bovenstaande, is het belangrijk dat je de juiste sfeer creëert. En dat vraagt misschien wat voorbereiding, omdat seks onder een TL-licht in een volledig opgelichte ruimte nu eenmaal niet zo’n goed idee is. Het doel is een zwoele setting met een tikkeltje romantiek om het allemaal wat intiemer te maken. Dan moet je denken aan het volgende:

 • Gebruik het beste beddengoed dat je hebt; van zachte kussens tot een luxe dekbed.
 • Zet de verwarming op een aangename temperatuur en warm de kamer van tevoren op.
 • Dim het licht, maar zorg ervoor dat je elkaar nog wel goed kunt zien.
 • Kies een schone ruimte met een goede hygiëne en geur.
 • Sluit de kamer af zodat je niet gestoord (of betrapt) kunt worden.
 • Zet bijpassende seksmuziek op om het geluid te dimmen.
 • Houdt condooms, glijmiddel en zakdoekjes binnen handbereik.

vrouwen stijl

3. Zie er op je best uit

Als je er goed uitziet, dan voel je je beter en zelfverzekerder. En tijdens seks kun je dat extra stukje zelfvertrouwen goed gebruiken, omdat iedereen onzeker is tijdens de eerste keer seks. Vergeet niet die oma-onderbroek te verwisselen voordat je van huis vertrekt en ga zo sexy mogelijk.

Het vergroot het plezier om de ander naar je te zien verlangen, maar ook maak je de ervaring minder stressvol. Een aantal vanzelfsprekende tips om te onthouden:

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora
 • Douche van tevoren.
 • Poets je tanden.
 • Besteed tijd aan je haar.
 • Doe een geurtje op.
 • Trek kleding aan die je makkelijk kunt uitdoen.

4. Geniet van het voorspel

Er is een reden waarom voorspel, voorspel wordt genoemd. Voordat het echte spel begint, krijg je de tijd om in de juiste mindset te komen. En niet alleen je gedachten moeten afdwalen in het spel der verleiding, ook je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden.

Kussen, knuffelen, likken, strelen en orale seks brengen je in de stemming en verhogen zo het vocht. Onderzoek de erogene zones van het lichaam om elkaar op juiste plekken aan te raken. Bovendien helpt het ook om je dichter tot elkaar en intiemer te voelen tijdens de seks zelf.

5. Houdt glijmiddel bij de hand

De nerveusheid, spanning en zenuwen doen wat met je lichaam. Samen kunnen ze vaginale droogheid veroorzaken, wat seks ongemakkelijker en/of pijnlijker kan maken. En dat is niet wat je wilt tijdens de eerste keer, dat sowieso al ongemakkelijk en pijnlijk kan zijn.

Als je dit ervaart, dan is er een oplossing: glijmiddel. Misschien heb je het niet nodig, maar als je het nodig bent, dan ben je blij dat je het bij de hand hebt.

6. Kies de juiste positie

Vanuit oudsher is het de standaard positie waarin mannen en vrouwen seks hebben: de missionarishouding. Waarschijnlijk is dit ook de eerste positie die je probeert, als je voor de eerste keer de liefde bedrijft. Maar als het pijn doet, kan het helpen als je van positie verandert.

Van positie wisselen kan een opmerkelijk verschil maken in hoeveel pijn de vrouw voelt tijdens vaginale geslachtsgemeenschap. En dus kan het geen kwaad om iets anders te proberen, zoals een positie waarin de vrouw bovenop zit zodat ze zelf de penetratie kan sturen en regelen.

7. Wees niet bang om vragen te stellen

Of het je eerste keer seks is, of de honderdste keer dat je met iemand in bed belandt: je weet vooraf nooit wat de ander lekker vindt. Enerzijds creëert de nieuwheid de opwindende spanning, anderzijds kun je de fout ingaan door te veronderstellen dat je precies weet wat de ander wil.

Wat je ook hebt geleerd van de ervaringen van anderen en wat je ook hebt gelezen in boeken of tijdschriften, degene waar je seks mee gaat hebben moet daar misschien helemaal niets van weten. De enige manier om vertrouwd te raken met je bedpartner is door vragen te stellen. Heeft de ander trek in orale seks? Of is dat verboden terrein? Hoe voelt het? Is het pijnlijk?

Door vragen te stellen kun je je bedpartner op z’n gemak stellen, vooral als diegene passief is in het geven van een mening. Het stellen van vragen laat bovendien zien dat je geeft om de ander en hoe hij of zij de seks ervaart.

8. Houd het schoon

Gebruik je niet je eigen bed? Of doen je ouders nog je was? Dan maak je je waarschijnlijk zorgen over hoe je het achterlaat. Sommige vrouwen bloeden, omdat hun maagdenvlies breekt, en dan zijn vlekken in het dekbed niet te voorkomen.

Het kan nogal messy worden als het even tegenzit. En ook dat is volkomen normaal. Maar als je dit koste wat het kost wilt voorkomen, dan kun je bijvoorbeeld een handdoek onder je leggen..

9. Laat het niet afhangen van deze ene keer

De eerste keer seks is precies dat: de eerste keer van een nieuwe vaardigheid. En dat betekent dus ook dat je mag falen, omdat het immers de eerste keer is. Voetballers zijn ook zelden succesvol tijdens hun debuut, of ze moeten geluk hebben. En hetzelfde geld voor mensen die beginnen aan hun eerste werkdag: het gaat zelden vlekkeloos.

De eerste keer seks is een opstapje naar meer en vaker seks. Geniet dus van elkaars gezelschap en blijf seks hebben, zelfs als het de eerste paar keer niet zo geweldig is. De seks wordt beter en beter, omdat je nu eenmaal pas leert als je hét doet.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie