Home Dating apps Gebruikers dating apps besteden één seconde aan beoordeling van profiel

Gebruikers dating apps besteden één seconde aan beoordeling van profiel

2 minuten leestijd
0
swipen vrouw

Veeg je naar links of toch naar rechts? Volgens nieuw onderzoek hebben gebruikers van swipe dating apps slechts één seconde nodig om een beslissing te maken over potentiële partners.

Cognitieve psychologen van de Lincoln en Swansea University hebben de typische situatie op een dating app in een experimentele omgeving nagebootst om de besluitvorming van singles beter te begrijpen. In samenwerking met de Britse datingsite eHarmony werden bijna 900 mannen en vrouwen uitgenodigd om deel te nemen aan het experiment. Bij deze experimenten werden de deelnemers gevraagd om te swipen op nagebootste datingprofielen en deze te beoordelen met een veeg naar rechts of links.

Eén seconde

Nadat de deelnemers hadden geveegd totdat hun vingers pijn deden, hielpen deze vrijwilligers de onderzoekers bij het bepalen van de gemiddelde hoeveelheid tijd die nodig is om een keuze te maken op basis van het uiterlijk alleen – wat slechts één seconde blijkt te zijn. Hoewel de snelheid van de gemiddelde veeg naar rechts of links waarschijnlijk niemand zal verrassen, ontdekten de onderzoekers een interessante beperking.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Toen de deelnemers aan het experiment minder dan een seconde de tijd kregen om te vegen, vonden ze het moeilijk om te beslissen. Dit suggereert dat onze hersenen minstens één seconde nodig hebben om alle visuele aanwijzingen op een datingprofielfoto op te nemen.

Meer informatie, meer matches

Het team concentreerde zich vervolgens op andere factoren, naast alleen foto’s, die een swipe naar links of rechts kunnen beïnvloeden. Ze ontdekten dat hoe meer informatie een single heeft over een potentiële partner, hoe groter de kans dat ze matchen. Dit wordt bevestigd door gegevens van eHarmony zelf, die aantoonden dat het schrijven van een profiel tussen 200 en 250 woorden tot 50% meer berichten leidt.

De onderzoekers kwamen erachter dat het voor mannen heel belangrijk is of hun potentiële partner rookt of niet rookt, waarbij 65% kiest voor een niet-roker. Voor ongeveer twee derde van de vrouwen (67%) blijft de locatie van hun match een prioriteit. Tegelijkertijd blijkt uit het onderzoek dat 40% van de singles liever een date heeft met iemand die uitdrukkelijk zegt dat ze huisdieren hebben of willen – ongeacht hun beroep en sociale status.

Factoren die belangrijk zijn

Dit is het volledige overzicht met factoren die van invloed zijn op de beslissingen die singles maken, gerangschikt van belangrijk naar minder belangrijk.

Totaal

 1. Locatie (65%)
 2. Leeftijd (65%)
 3. Niet-roker (64%)
 4. Gewicht (54%)
 5. Lengte (46%)
 6. Gezinssamenstelling (45%)
 7. Kinderwens (39%)
 8. Huisdierwens (39%)
 9. Inkomen (37%)
 10. Beroep (34%)
 11. Heeft kinderen (26%)
 12. Sociale status (26%)
 13. Geen alcohol (20%)
 14. Haarkleur (19%)
 15. Oogkleur (15%)

Man

 1. Niet-roker (63%)
 2. Leeftijd (63%)
 3. Locatie (63%)
 4. Gewicht (56%)
 5. Gezinssamenstelling (44%)
 6. Lengte (39%)
 7. Kinderwens (39%)
 8. Heeft kinderen (39%)
 9. Huisdierwens (35%)
 10. Beroep (30%)
 11. Inkomen (29%)
 12. Sociale status (26%)
 13. Haarkleur (24%)
 14. Geen alcohol (22%)
 15. Oogkleur (19%)

Vrouw

 1. Locatie (68%)
 2. Leeftijd (67%)
 3. Niet-roker (65%)
 4. Lengte (51%)
 5. Gewicht (51%)
 6. Gezinssamenstelling (47%)
 7. Inkomen (43%)
 8. Huisdierwens (42%)
 9. Kinderwens (39%)
 10. Beroep (38%)
 11. Heeft kinderen (29%)
 12. Sociale status (26%)
 13. Geen alcohol (17%)
 14. Haarkleur (15%)
 15. Oogkleur (12%)

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …