‘Singles met selfies op het datingprofiel ontvangen meer berichten’

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

De selfie is door de frontcamera’s van smartphones een eigen leven gaan leiden. Waar de term selfie rond de eeuwwisseling nog niet bestond is het sinds 2013 zelfs in de Dikke van Dale opgenomen1. Het jaar erop werd bovendien het gelijknamige nummer #SELFIE van The Chainsmokers een wereldwijde hit. Sindsdien is de selfie is niet meer weg te denken uit het dagelijkse sociale leven en dit geldt nog meer voor de levens van de huidige singles. Je komt de selfie nergens vaker tegen dan in de dating app profielen. Selfies zijn immers nog altijd een uitstekende manier om met je eigen persoonlijkheid te pronken. Dat selfies veelvuldig gebruikt worden is een feit maar wat voor effect heeft het op je datingprofiel?

‘But first, let me take a selfie’

Bekende Amerikaanse datingsite PlentyOfFish heeft onderzoek gedaan onder haar leden. Voor het selfieonderzoek ondervroeg de datingsite 1800 van haar leden met een leeftijd van 18 tot 50 jaar. Kunnen selfie je datingspel maken of breken? Dat was de vraag die PlentyOfFish haar leden op verschillende manieren stelde. Dit zijn de resultaten van het POF onderzoek:

  • 91% van de singles heeft een selfie op hun datingprofiel
  • 86% van de singles stuurt sneller een bericht naar iemand met een selfie
  • 73% van de singles gelooft dat selfies geweldige gespreksstarters kunnen zijn
  • 60% van de singles gelooft dat een selfie laat zien dat iemand zelfverzekerd is
  • 51% van de singles gebruikt geen filters voor de selfies
  • 53% van de singles heeft 2 tot 5 pogingen nodig voor de perfecte selfie

De meeste singles hebben een selfie op hun datingprofiel

POF ontdekte dat 91 procent van de singles een selfie op het datingprofiel heeft staan. Hoewel National Selfie Day al bijna een maand geleden plaatsvond is er geen beter moment dan nu om een selfie op je profiel te zetten, iedereen doet het.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Singles met selfies krijgen meer berichten

Of de singles met selfies zijn over het algemeen aantrekkelijker of de selfies maken het verschil; de singles met een selfie op het profiel ontvangen meer berichten van andere leden. POF ontdekte dat 86 procent van de singles sneller geneigd is iemand een bericht te versturen als deze een selfie op het profiel heeft staan.

Selfies kunnen goede gespreksstarters zijn

73 procent van de singles zijn van mening dat selfies een goede gespreksstarter kunnen zijn. Op welke manier singles selfies gebruiken als gespreksstarter wordt er helaas niet bij vermeld.

Selfies laten zien dat iemand zelfverzekerd is

60 procent van de ondervraagden gelooft dat selfies laten zien dat iemand zelfvertrouwen heeft. Als je zelfverzekerd wilt overkomen dan wordt het misschien eens tijd dat je een selfie op je profiel plaatst.

Meer dan de helft van de singles gebruikt geen filters

Wie denkt dat alle singles de foto’s tot in het uiterste bewerken zit verkeerd. Uit het onderzoek blijkt dat 51 procent van de singles geen filters gebruikt voor hun selfies. Jammer genoeg betekent dit ook dat 49 procent dit wel doet.

De perfecte selfie vereist een paar pogingen

POF ontdekte ook dat de meeste ondervraagde mensen enkele selfies nemen voordat ze eindigen met hun beste. 53 procent van de ondervraagden schiet 2 tot 5 foto’s om tot de perfecte selfie te komen.

De resultaten van het onderzoek spreken voor zich; de selfie verbetert je datingprofiel en kan anderen het idee geven dat je zelfverzekerd bent. Als je nog geen selfies in je profiel gebruikt dan kunnen deze resultaten je misschien over de streep trekken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie