16 tekenen dat hij geen vaste relatie met jou wil

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

In het begin van een relatie is het soms best verwarrend. Je vraagt je af waar je staat en wat de andere persoon eigenlijk van jou verwacht. Zitten jullie wel op dezelfde golflengte qua intenties en denken jullie hetzelfde over de (gezamenlijke) toekomst. Als je elkaar nog niet lang kent, kan het een heel avontuur zijn – en soms ook gewoon een beetje eng.

Wat vooral belangrijk is? Dat je naar je eigen gevoel luistert. Als die kleine stem in je hoofd zegt dat er iets niet helemaal klopt, dan moet je dat serieus nemen. Zo kan hij bijvoorbeeld wel tegen je zeggen dat hij een vaste relatie wil, maar als zijn gedrag iets anders beweert, dan is het tijd om duidelijkheid te krijgen.

16 tekenen dat hij geen vaste relatie met je wil

Mensen zijn complex en relaties zijn dat ook. Soms kan het even duren voordat je erachter komt wat iemand echt wil in een relatie. Maar als je het gevoel hebt dat hij geen vaste relatie met jou wil, dan zijn er vaak duidelijke signalen die je langer kunt negeren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Hij stuurt je vaak alleen berichten als hij dronken is

Je kent dat wel, die late-night berichtjes na een avondje uit waarin hij je opeens lijkt te missen. Laten we eerlijk zijn, als zijn telefoon vooral dienstdoet als ‘drunk dialer’, dan is dat geen teken van een diepe connectie. Het lijkt erop dat hij je vooral gebruikt op zijn meest losbandige momenten, als een booty call.

2. Hij vermijdt ontmoetingen met jouw vrienden en familie

Wanneer het aankomt op het ontmoeten van de belangrijke mensen in jouw leven, vindt hij altijd excuses om eronderuit te komen. Dit kan een teken zijn dat hij niet echt betrokken wil raken bij jouw wereld.

3. Hij is verrast als je hem onverwacht tegenkomt

In een solide relatie maakt het niet uit waar en wanneer je elkaar tegenkomt, het zou altijd een aangename verrassing moeten zijn. Als hij echter verbaasd lijkt als je hem onverwacht ziet, is dat een hint dat hij je alleen wil zien als het hem uitkomt.

4. Hij vermijdt plannen maken voor de toekomst

Je merkt dat hij terughoudend is als het gaat om toekomstige plannen, of het nu gaat om vakanties, feestdagen, of zelfs gewoon een weekendje weg. Hij lijkt niet echt geïnteresseerd in het opbouwen van een gezamenlijke toekomst.

5. Hij laat vaak niets van zich horen

Ongeacht hoe druk iemand is, even een berichtje sturen zou altijd moeten lukken, toch? In een gezonde relatie is het belangrijk om elkaar op de hoogte te houden en interesse te tonen in elkaars leven. Als hij dagenlang niets laat horen, kun je je afvragen of hij echt een toekomst met jou in gedachten heeft.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Hij ontwijkt serieuze gesprekken

Telkens wanneer jij het hebt over jullie relatie op de lange termijn, ontwijkt hij het onderwerp of maakt hij er grapjes over. Daardoor weet je eigenlijk niet wat hij nu eigenlijk wil. Wat dit kan betekenen? Dat is duidelijk: hij heeft geen intentie om serieus te worden.

7. Hij introduceert je niet aan zijn vrienden

Als een man serieus is over een relatie, kan hij niet wachten om je aan zijn vrienden voor te stellen. Als hij jou en zijn vrienden strikt gescheiden houdt, vooral na meer dan twee maanden samenzijn, is dat een rode vlag. Als hij steeds excuses verzint waarom dit niet kan gebeuren, is het tijd om je af te vragen wat er werkelijk aan de hand is.

8. Hij wil niet samen slapen

Als hij nooit bij jou wil blijven slapen en ook niet wil dat jij bij hem overnacht, moet je je afvragen waarom. In een serieuze relatie wil je samen wakker worden, ongeacht vroege werktijden en andere verplichtingen. Je vindt een manier. Als hij echt om jullie relatie geeft, kan hij altijd zijn werkkleding meenemen en rechtstreeks naar zijn baan gaan.

9. Er is een gebrek aan emotionele betrokkenheid

Je voelt dat er een emotionele afstand is. Het blijft allemaal wat oppervlakkig. Hij deelt zelden zijn gevoelens met je en lijkt niet echt geïnteresseerd te zijn in wat er in jouw leven gaande is. Jullie gesprekken blijven meestal aan de oppervlakte hangen en gaan zelden over diepere onderwerpen zoals dromen, doelen, of persoonlijke overtuigingen.

10. Hij wil alleen thuis afspreken

Als hij nooit de moeite neemt om een echte date te plannen en alleen maar bij jou thuis of bij hem wil afspreken, is dat verdacht. Vooral als hij een leuke date afzegt om later gewoon thuis te hangen. In het begin van de relatie zou hij moeite moeten doen om jullie tijd samen speciaal te maken.

11. Hij wil je niet zien als seks geen optie is

Een duidelijk teken dat hij je misschien gebruikt? Dat is wanneer hij alleen wil afspreken als er de mogelijkheid tot intimiteit is. Als je aangeeft dat je in je maandelijkse periode zit en hij dan plotseling verdwijnt, dan is de kans groot dat hij niet op zoek is naar een toekomst samen, maar eerder naar iets puur fysieks.

12. Hij beschermt zijn telefoon

Als hij angstvallig zijn telefoon bewaakt en je niet wilt laten zien wat erop staat, dan kan dat een waarschuwing zijn. Misschien ben je niet de enige in zijn leven. In een eerlijke relatie zou hij geen geheimen voor je moeten hebben en zijn telefoon gewoon ergens laten slingeren.

13. Hij houdt je niet op de hoogte

Hij communiceert niet regelmatig met je en laat vaak berichten onbeantwoord. Het lijkt alsof hij niet echt moeite doet om contact te houden. Als het erop aankomt, dan ben jij steeds degene die het contact zoekt.

14. Hij blijft actief op datingapps

Je hebt gemerkt dat hij nog steeds actief is op datingapps of websites, wat jou een beetje onzeker maakt over zijn intenties. Wil hij nu wel een serieuze relatie met jou of ben je een optie? Als hij actief blijft op datingapps, dan is dat het enige dat je hoeft te weten: hij houdt zijn opties open en wil niet exclusief met jou zijn.

15. Hij is inconsistent in zijn aandacht

Soms lijkt hij helemaal in jou geïnteresseerd te zijn, maar andere keren lijkt hij afstandelijk en onverschillig. Omdat hij dit push-en-pull-gedrag vertoont, weet je nooit echt waar je staat. Je hebt misschien wel het gevoel dat hij dingen voor je verbergt of vaag is over bepaalde aspecten van zijn leven. Het zijn allemaal tekenen dat hij waarschijnlijk geen vaste relatie met je wil.

16. Hij heeft geen interesse om problemen op te lossen

Wanneer jullie in een conflict belanden, lijkt hij er niet echt moeite voor te willen doen. De problemen oplossen of jouw perspectief begrijpen? Dat interesseert hem allemaal niet. Dit gebrek aan inspanning laat zien dat hij niet bereid is om voor de relatie te vechten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie