Home Relatie Wil hij mij nog wel? 9 tekenen dat hij het wil uitmaken

Wil hij mij nog wel? 9 tekenen dat hij het wil uitmaken

6 minuten leestijd
0
wil hij mij nog wel

Mannen en vrouwen denken en doen anders. Daarom lijkt het soms alsof ze niet nadenken over hun gedrag en dat ze niet, zoals vrouwen, alles tot in de puntjes analyseren. Hoewel ze geen screenshots met vrienden delen en relatieproblemen in de groepsapp bespreken is er toch wel wat gaande in het brein van de man. Als er iets is waar mannen lang over nadenken dan is het wel een potentiële relatiebreuk.

Het is een situatie waar de meest impulsieve man geen antwoord op weet; uitmaken of doorgaan. Elke man maakt dit een keer mee en als dat gebeurt, dan denken ze er veel aan. Niet alleen denken ze aan hun eigen eenzame toekomst maar ook aan wat dit voor jou betekent.

Misschien zijn ze bang de verkeerde keuze maken, zijn er nog niet helemaal over uit of durven ze het simpelweg nog niet aan om het uit te maken. Wat de reden ook is waarom hij een breuk overweegt; als hij dit doet, dan geeft hij subtiele hints waaraan je kunt merken dat het einde nabij is.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Subtiele hints vertellen een verhaal

In plaats van dat hij alles opbiecht en open tegen je is, houdt hij het voor zich. Zijn ware gedachten over de relatie blijven geheim maar ondertussen laat hij wel allerlei hints vallen. Deze subtiele hints, die je snel over hoofd ziet, hebben een reden.

Hij hoopt dat je de hints “begrijpt” en vanzelf uit zijn leven verdwijnt. Maar dat gebeurt niet en geeft hij nog wat meer hints. Het zijn de stapjes die hij moet zetten om uiteindelijk de knoop door te kunnen hakken.

In de praktijk komt het namelijk bijna nooit voor dat de ‘het is uit’-verklaring vanuit het niets uitgesproken wordt, meestal gaat er een periode van kleine en subtiele tekenen aan vooraf.

9 tekenen dat hij het wil uitmaken

Heb je het idee dat je vriend of man je niet meer wil? En dat dit wel eens zou kunnen betekenen dat hij het wil uitmaken? Als je deze tekenen herkent dan is het tijd om te beginnen met het inpakken van de koffers.

1. Hij wil geen tijd meer met je doorbrengen

Begin je steeds meer een eigen leven te leiden, omdat jullie samen geen leuke dingen meer doen? Als het lijkt alsof hij geen tijd meer aan je wil besteden dan is dit een duidelijk signaal dat hij zich voorbereid op een leven alleen. Hij vertelt je bijvoorbeeld dat hij druk is met werk of dat er steeds iets tussen komt, hopende dat je de hint begrijpt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

2. Hij kan niet meer normaal communiceren

Hoe makkelijk je in het begin met elkaar kon praten, hoe moeilijk het nu gaat. Elke vraag, elk gesprek is een strijd om het zonder meningsverschil te beëindigen. In plaats van te verdwijnen uit je leven gaan ze het gevecht aan.

Hoe makkelijk je met elkaar kunt praten is een graadmeter voor de staat van de relatie. Als je niet meer normaal met hem kunt communiceren dan is hij al begonnen met afscheid nemen.

3. Hij wil geen gesprekken meer voeren

Elke relatie heeft ander patroon van communiceren. Sommige relaties hebben geen diepgaande gesprekken, maar praten toch met elkaar over de dagelijkse gang van zaken. Als dit verandert naar een situatie waarin je geen gesprekken meer met elkaar voert, maar alleen dingen tegen elkaar zegt, dan is dit een teken dat er ergens iets spaak loopt.

Bijvoorbeeld, als je hem appt dan negeert hij je voortdurend en als je hem iets vraagt dan krijg je korte antwoorden. Waarschijnlijk krijg je zelfs het idee dat je hem lastigvalt.

4. Hij doet geen moeite meer

In het begin deed hij z’n best om er goed uit te zien als je bij hem was. Nu kom je thuis van je werk om hem languit op de bank aan te treffen, in een shirt dat drie dagen geleden al gewassen had moeten worden. Bovendien zou hij het eten maken, en terwijl je op een romantisch etentje had gehoopt, stelt hij voor om iets te bestellen.

Hij ruimt niets meer op, stop alle vrije tijd in games en doet geen enkele vorm van moeite voor je. Als je dit herkent dan mag je je met recht afvragen of hij je nog wel wil.

5. Hij wil het niet over de toekomst hebben

Er is een stereotype man dat bang is om zich te binden, ook wel bekend als een gevalletje bindingsangst. Het is algemeen bekend dat praten over kinderen en trouwen in het begin van de relatie een vorm van angst kan oproepen. Als je al wat langer een relatie hebt en hij ontwijkt alle referenties naar de nabij toekomst dan is het een ander verhaal. Het is zelfs een sterk signaal dat hij een relatiebreuk in gedachten heeft.

Praten over plannen die pas over drie maanden werkelijkheid zouden worden moet geen probleem zijn, tenzij hij niet wil dat je in zijn toekomstplannen voorkomt.

6. Hij toont geen affectie meer

Normaal gesproken kreeg je geregeld een leuk compliment over je kleding en pakte hij je hand vast als je samen in het openbaar ging wandelen. Geleidelijk is dit minder geworden en nu is affectie tonen verleden tijd. Als hij eerder wel genegenheid toonde, maar nu niet meer, dan is dit een manier om te herkennen dat hij niet meer hetzelfde voor je voelt.

7. Hij wil niet (meer) aan de relatie werken

In een goede relatie kun je je problemen bespreken. Je kunt praten over de dingen waar je je aan irriteert en werkt aan jezelf om nog beter bij je partner te passen. Het is geven en nemen. Maar als hij niet meer aan de relatie wil werken, of wil samenwerken om problemen op te lossen, dan betekent het vaak dat hij het heeft opgegeven. In de praktijk is dit een sterk signaal dat hij niet meer met je verder wil.

8. Hij irriteert zich aan alles

Iedereen die een lange relatie heeft gehad die ten einde liep herkent dit ene punt; irritatie. Wat je ook doet en probeert, je kunt je irritaties niet onder stoelen of banken steken. We hebben allemaal momenten dat we ons aan een partner irriteren, maar als hij zich dagelijks aan je irriteert dan staat de toekomst van de relatie op het spel.

Hoe goed je humeur ook is, en hoe lief je ook tegen hem doet, hij lijkt de hele tijd boos of geïrriteerd. De vragen die je stelt worden beantwoord met één lettergreep woorden. Hij is kortaf, afstandelijk en somber. Hoewel dit tekenen van depressie kunnen zijn, kunnen het ook tekenen zijn dat hij je aanwezigheid meer waardeert.

9. Hij flirt met anderen

Flirten met andere mensen is in de meeste relaties verboden gebied; het mag niet en geldt als een breuk in het vertrouwen. Als je merkt dat hij opeens veel nieuwe vrouwen als ‘vriend’ toevoegt op social media of continu foto’s van andere vrouwen een like geeft, dan zou het zomaar kunnen betekenen dat hij zijn opties aan het verkennen is.

Het is nog duidelijker als je hem ontdekt op een datingsite zoals Lexa, of nog erger, een seksdating website zoals Novamora. Hoewel hij misschien nog niet is vreemdgegaan, is flirten met anderen een signaal om nooit te negeren.

Wat te doen als hij deze tekenen vertoont?

Het is niet leuk om te vermoeden dat je vriendje of man het wil uitmaken. Maar het is nog niet voorbij. Je hoopt misschien dat het niet gebeurt en je legt je erbij neer terwijl je wacht op het onvermijdelijke. Ondertussen loop je continu op eieren, om maar niets fout te doen zodat je het alleen maar verergerd.

Zoals je zelf wel begrijpt is dit niet de oplossing. De tekenen herkennen maar negeren is de slechtste aanpak van alle relatieproblemen. Je verdient te weten waar je staat en hoe hij denkt over de toekomst van de relatie. Als hij twijfels over de relatie heeft dan wil je weten waarom hij twijfelt, of je er wat aan kunt doen en of het op te lossen is.

Misschien is het al te laat en voorkom je door het gesprek een lange lijdensweg. Hoe sneller je de pleister eraf trekt, hoe sneller de pijn voorbij is. Mocht je de signalen herkennen, dan zie je het tenminste aankomen en word je niet verrast als hij “plotseling” de relatie uitmaakt.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 manieren om ‘ik mis je’ te zeggen zonder het te vertellen 

Als je graag bij iemand bent, dan mis je deze persoon wanneer hij of zij er niet is. Dit k…