Home Dating 5 redenen om je date niet op social media te volgen (of te bevrienden)

5 redenen om je date niet op social media te volgen (of te bevrienden)

3 minuten leestijd
0
social media

Heb je iemand ontmoet op Tinder, Badoo of Bumble maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Het is de situatie waarin je verleid wordt om eens te gaan Googelen op de naam van je match. Gecombineerd met de woonplaats is het vaak niet zo moeilijk om de achternaam te ontcijferen, waardoor je al snel de social media accounts van Facebook, Instagram en LinkedIn gevonden hebt.

Maar als je deze profielen bezoekt dan kom je erachter dat je match waarde hecht aan privacy. Geen openbare foto’s, maar afgeschermde profielen; wat nu? Kun je je nieuwe match een vriendschapsverzoek versturen of kun je beter nog even wachten met bevrienden?

Is het te vroeg?

Het is een natuurlijke intuïtie dat je alles te weten wilt komen over de persoon met wie je aan het chatten bent, want dat is de wereld waarin we tegenwoordig leven. Maar als je erover nadenkt, eigenlijk ken je elkaar nog helemaal niet zo goed. Te vroeg ‘vrienden worden’ met je match op Facebook, of volgen op Instagram, kan problemen creëren die niet zouden bestaan als je het gewoon had vermeden.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als je dus aan het chatten bent, meer informatie wilt en op het punt staat om een vriendschapsverzoek te versturen, overweeg dan om het niet te doen. Dit zijn de redenen waarom je daar beter nog even mee kunt wachten.

1. Oude foto’s kunnen misleidend zijn

Het vriendschapsverzoek stuur je om een reden; je wil foto’s zien, alle foto’s die je maar kunt vinden. Het is waarschijnlijk het eerste wat je doet als je iemand als vriend toevoegt. Dit doe je als iemand van je werk je toevoegt, maar nog fanatieker als je met iemand op een dating app chat. Het probleem is dat je hierdoor misschien het verkeerde beeld van iemand kunt krijgen, voornamelijk door de oude foto’s die je tegenkomt.

Voor je het weet zit je in een folder met gedateerde foto’s van een zomervakantie in 2010. Zoals jij zelf ook veranderd bent in de afgelopen negen jaar, geldt dat ook voor je nieuwe match. Het resultaat is dat je je interesse vroegtijdig kunt verliezen, alleen op basis van een aantal verouderde foto’s.

ex social media

2. Foto’s en berichten van ex’en bekijken is nooit leuk

Je hebt nog geen relatie en elkaar nog niet eens in het echt ontmoet. Het is verleidelijk om snel te gaan en stappen over te slaan maar dit kan akelige gevolgen hebben. Misschien is je ex nog niet lang single en is het besef er nog niet dat er allerlei foto’s en berichten van zijn of haar ex zichtbaar zijn.

Het betekent niet direct dat hij of zij nog niet over de ex heen is, het kan ook gemakzucht zijn. Soms verwijderen mensen die foto’s en berichten pas als er een nieuw iemand in hun leven is verschenen. Ga te snel en je wordt al vroegtijdig geconfronteerd met een ex. Dat is niet wat je wil, vooral niet als je nog niet eens gedatet hebt. Daarmee komen we uit op het volgende punt.

3. Mensen doen zich anders voor op social media

Hoe iemand zich op social media gedraagt is vaak geen goede weerspiegeling van de werkelijkheid. Mannen én vrouwen doen zich beter voor dan ze zijn, of gewoon anders. Terwijl je denkt dat je een lief persoon hebt ontmoet, vraag je je door de social media posts af of dat wel echt zo is. Wat mensen op social media delen kunnen een verkeerd beeld geven van hoe ze in het echt zijn.

Sommige mensen reageren bijvoorbeeld fel op nieuwsberichten die bepaalde emoties oproepen. Als je je match nog niet goed kent, dan ben je er nog niet klaar voor om mee te lezen. Immers, je weet niet wat de redenen zijn waarom deze reacties geplaatst worden. Social media doen rare dingen met mensen, waardoor ze uit hun schulp kruipen en dingen zeggen die ze niet menen.

meer vrouwen

4. Het groene monster van jaloezie ligt op de loer

Stel je dit eens voor. Je bent uren met je match aan het chatten en wil nog snel even wat Facebook foto’s bekijken voor je gaat slapen. Je opent de app en het eerste wat je ziet is je match, maar niet op de manier zoals jij het graag ziet.

De jongen waar je zojuist uren mee hebt gechat is getagd in een foto; innig knuffelend met een andere vrouw. Of man, als je date een vrouw is. Wat volgt? Het groene monster van jaloezie. Wat je echter niet weet is dat het niet zomaar een vrouw is, maar zijn zus. Dat had je kunnen weten, als je hem eerst wat beter leerde kennen.

5. Het is tijd dat beter besteed kan worden

Social media is tijdrovend. Zoals je waarschijnlijk wel weet blijft het vaak niet bij een enkele fotocheck. Wat begint met het bekijken van de profiel- en omslagfoto, eindigt in een langdurige speurtocht naar alle nietszeggende details. Dit kost tijd, veel tijd. Tenzij je vakantie hebt, niet werkt of niets beters met je leven te doen hebt, kun je deze tijd veel beter besteden.

Alle tijd die je als amateur-detective aan social media besteedt kun je spenderen aan je match zelf. Bedenk grappige vragen om te stellen, diepgaande vragen om hem of haar nog beter te leren kennen en smeed plannen voor een leuk eerste date idee. Dit brengt je veel meer dan het bestuderen van de virtuele viant van de persoon die je hebt leren kennen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Singles die geïnteresseerd zijn in daten drinken meer alcohol’

Drankje doen? Als je interesse hebt in daten, ben je meer geneigd om erop in te gaan dan w…