4 redenen waarom ondernemers vaak single zijn

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
5 minuten leestijd

Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers vaak ontzettend aantrekkelijk worden gevonden. Dat geldt voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke ondernemers. Op Tinder en andere datingapps zijn zelfstandig ondernemers in ieder geval enorm gewild. Sterker nog: ondernemers en oprichters van bedrijven scoren bijzonder goed als het één-na-populairste mannelijke beroep en twee-na-populairste vrouwelijke beroep. Toch zijn ondernemers vaker single dan niet-ondernemers. Hoe dit kan?

Om daarachter te komen moet je eerst weten wat nu juist de aantrekkingskracht van ondernemers is. Zij zijn vaak creatief, zelfverzekerd en durven risico’s te nemen. En dat is nou precies wat ondernemers zo aantrekkelijk maakt voor anderen. Waarom zijn ondernemers dan toch vaak nog single? We vertellen je over de vier belangrijkste redenen.

1. Geen tijd voor een relatie

Als ondernemer geef je vaak alles voor je zaak. Je kunt niet – net als een medewerker – om vijf uur de deur achter je dichttrekken. Nee, de meeste ondernemers zijn ook ’s avonds en in de weekenden bezig met hun onderneming. Voor de meeste succesvolle ondernemers is het veel meer dan een fulltime baan – het is een levensstijl.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ook heeft een ondernemer doorgaans geen standaard werkweek. Het komt ook best vaak voor dat een ondernemer de ene week weinig te doen heeft en de week erop juist het dubbele aan werk heeft liggen. Een relatie is daarom voor veel ondernemers moeilijk te onderhouden. Ze willen het misschien wel, maar na verloop van tijd merken ze dat het moeilijk te combineren valt. Het gevolg: de relatie strandt en de ondernemer is weer single.

2. Ondernemers hebben meer stress

Het ondernemerschap kent de nodige onzekerheid. Als ondernemer moet je iedere maand voldoende opdrachten bij elkaar kunnen rapen om de hypotheek of huur te kunnen betalen. Of genoeg omzet draaien om alle salarissen uit te kunnen keren. Dat kan stress geven, vooral bij een negatieve cashflow. En stress is nooit goed voor een relatie.

In periodes dat het nauwelijks lukt om de eindjes aan elkaar te knopen word je bijvoorbeeld onrustig, prikkelbaar en misschien heb je dan ook wel een iets korter lontje dan je zou willen. Het maakt een relatie niet makkelijker.

3. Het ondernemerschap is een vak apart

Niet iedereen heeft het in zich om ondernemer te zijn. En niet iedereen begrijpt het ondernemerschap. De mensen die ondernemer worden hebben bepaalde eigenschappen en kenmerken. Je moet als ondernemer creatief zijn, lef hebben en risico’s durven nemen. Het vraagt ook om discipline, toewijding en werklust. Dat begrijpt niet iedereen. Vooral niet als je zelf iemand bent die het liever op veilig speelt. Kortom, de passie en drive van een ondernemer kan voor problemen zorgen in een relatie.

4. Daten is te tijdrovend

Ondernemers zijn mensen die over het algemeen vrij druk zijn. Ze zijn dag en nacht bezig met hun onderneming en dat gaat gepaard met een volle agenda. Dankzij al deze verplichtingen hebben ze nauwelijks tijd om te daten. Ze kunnen moeilijker tijd vrijmaken voor hun liefdesleven. En als ze een date hebben, dan bestaat de kans dat ze de afspraak moeten afzeggen of moeten verzetten. Want zodra er werk tussendoor komt, gaat dat meestal voor bij een ondernemer.

Een ondernemer werkt doorgaans meer dan een werknemer. Het is dan ook niet verrassend dat ze moe zijn van de 60-urige werkweek die ze net achter de rug hebben. Heb jij nog zin om te daten als je net 60 uren aan werk achter de rug hebt? Ondanks de financiële voordelen zorgt dit er wel voor dat het lastig is voor een ondernemer om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ondernemers zijn voor veel mannen en vrouwen niet minder aantrekkelijk. Waarom zijn er dan zoveel ondernemers single? Dat ligt niet aan het aanbod van mannen en vrouwen die een ondernemer willen daten. Nee, dat ligt meestal aan de ondernemer zelf. Zij zetten hun onderneming altijd op de eerste plaats, waardoor hun liefdesleven geen prioriteit krijgt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie