6 dating apps en sites voor (zelfstandig) ondernemers

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
16 minuten leestijd

Tijd is schaars. Als succesvolle ondernemer weet je dat als geen ander. Als er een groep mensen is die weinig tijd heeft, dan zijn het de ondernemers wel. Alle tijd die je besteedt aan je bedrijf is essentieel voor de groei ervan en dat zorgt ervoor dat je ermee opstaat én ermee naar bed gaat. En zelfs als je er niet bewust mee bezig bent, speelt het op de achtergrond in je gedachten.

Hoewel het altijd goed is om een doel te hebben in het leven, kent het ondernemerschap ook een aantal nadelen. Zo kunnen de constante vraag om aandacht en het gebrek aan tijd een impact hebben op je liefdesleven. Dat is niet alleen het geval als je al een relatie hebt, maar ook als je een partner wilt vinden.

Het is niet eenvoudig om je zakelijke zorgen te combineren met een bevredigend sociaal leven. Daten kan daardoor al snel veranderen in een noodzakelijk kwaad – wanneer je het wel doet, maar er eigenlijk geen zin in hebt. En elke dag swipen zonder resultaat helpt dan al helemaal niet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

6 dating apps en sites voor ondernemers

Het probleem waar veel ondernemers tegenaan lopen is dat ze niet de tijd hebben om 24/7 te appen met hun matches. Drukke singles zijn zuinig met hun tijd, want het is er gewoon niet. Ze willen effectief en efficiënt daten, omdat ze niet de ruimte hebben om te ‘daten om het daten’.

Ben jij een ondernemer en ontbreekt het je aan tijd om te daten? Ben je zo gericht op je carrière dat je niet drie uur per dag kunt swipen en appen? En zoek je iemand die verder kijkt dan je uiterlijk en meer interesse heeft in je drive? Om je op weg te helpen bij het kiezen van een datingplatform dat aan je wensen voldoet, zijn dit 6 van de beste datingapps die worden aanbevolen voor drukke ondernemers.

lexa

1. Lexa

De kans dat je al eens van Lexa gehoord hebt is groot. Deze datingsite maakt namelijk regelmatig reclame op televisie en radio. Lexa is bedoeld voor mensen die een leuke relatie willen, maar ook echt serieus op zoek zijn naar een partner. Of je nu de CEO bent van een unicorn of een zzp’er die net is gestart: iedereen is welkom op Lexa.

App StoreGoogle Play

Hoe werkt Lexa?

Bij Lexa wordt er niet geswiped, maar ga je zelf op zoek naar een goede match. Je profiel en dat van andere personen wordt als uitgangspunt gebruikt. Inschrijven is gratis en je wordt begeleid door een virtuele coach. Altijd handig als je er zelf niet helemaal uitkomt. Je zorgt voor eerlijke antwoorden op de vragen, voegt foto’s toe en maakt een speciale introtekst om andere mensen nieuwsgierig te maken. Hierna wordt je profiel gecheckt en aangemaakt.

Met de filters kun je andere ondernemende types vinden, zoeken op opleidingsniveau en eventueel op kenmerken die in verband staan met ambitie. Lexa is wellicht de beste keuze als je een ondernemer bent, mede doordat er gewoon heel veel ondernemers actief zijn.

Gebruik de filters om het aantal zoekresultaten te verkleinen, zodat je sneller iemand vindt die je aanspreekt. Is dat het geval? Dan kun je een berichtje sturen of een chatgesprek aanvragen. Wil je liever niet direct op een echte date? Dan is een afspraak via videobellen ook mogelijk bij Lexa. Wie weet vind je zo ook wel iemand waarmee je dan alsnog in levende lijve afspreekt.

Voor wie is het bedoeld?

Lexa is bedoeld voor iedereen die een serieuze relatie wil, dus niet voor mensen die alleen op zoek zijn naar een flirt. Om je aan te melden moet je minimaal 18 zijn maar verder maakt het niet uit wat je geslacht is of je seksuele voorkeur. Ben je ouder dan 50? Dan kun je via Lexa terecht op Ourtime, een datingsite voor 50-plussers die een relatie willen vinden.

Parship

2. Parship

Een andere bekende datingapp waar je vast wel eens van gehoord hebt is Parship. Deze datingsite is oorspronkelijk opgezet voor hoger opgeleiden vanaf 30 jaar. Maar zolang je intenties serieus zijn, kan iedereen er tegenwoordig terecht voor een leuke partner – jij als ondernemer dus ook. Daarbij maakt je leeftijd, geslacht of seksuele voorkeur niet uit.

Hoe werkt Parship?

Bij Parship vul je eerst een vragenlijst in over de aspecten die belangrijk zijn in een relatie. Dit is een persoonlijkheidstest om je kernwaarden te ontcijferen. Als je de vragen hebt ingevuld, krijg je op basis daarvan een profiel. Swipen is er op Parship niet bij, maar je wordt vanzelf gematcht met andere mensen waarmee je overeenkomsten hebt. Enorm handig als je nauwelijks tijd hebt om te daten. Want dat bespaart al veel tijd. Bij Parship zijn er vijf stappen om een geschikte partner te vinden:

 1. Voltooi persoonlijkheidstest
 2. Parship bekijkt hoe jij in elkaar steekt en wat je persoonlijkheidskenmerken zijn
 3. Parship zoekt naar patronen die overeenkomen tussen jou en anderen
 4. Er wordt een goede match gezocht
 5. De match wordt aan je voorgesteld

App StoreGoogle Play

Gratis uitproberen

Bij Parship kun je onbeperkt chatten met anderen en foto’s aan je profiel toevoegen. Weet je nog niet zeker of online daten (tegenwoordig ook via een videoverbinding mogelijk) wat voor jou is? Probeer Parship dan eerst gratis uit. Bevalt het? Dan kun je een lidmaatschap afsluiten waarvoor je weliswaar betaalt, maar waarmee je wel toegang krijgt tot alle mogelijkheden op de datingsite. Parship werkt op een laptop, maar kan ook als app worden geïnstalleerd.

Elitedating

3. Elitedating

Ben je een (hoogopgeleide) ondernemer die serieus op zoek is naar een partner? Dan ben je daarvoor bij Elitedating aan het juiste adres. Deze datingsite richt zich dan ook uitsluitend op serieuze singles die een goede opleiding of zakelijk succes hebben. Bij Elitedating worden goede matches gezocht tussen alle beschikbare leden.

Het meest opvallende aan deze datingsite is dat er een bijzonder systeem wordt gebruikt om een leuke match te vinden. Daar waar bij veel datingsites gekozen wordt voor swipen als je iemand leuk vindt, werkt Elitedating met persoonlijke partnervoorstellen. Er komen iedere week 1.500 nieuwe kandidaten van niveau bij waarbij de kwaliteit het belangrijkst is.

App StoreGoogle Play

Hoe werkt Elitedating?

Je registreert je gegevens en meld je aan: het is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd. Je mag een lange lijst met vragen beantwoorden en een persoonlijkheidstest invullen. Op die manier worden de beste matches gevonden. Deze matches krijgen een zogenaamde matchingsscore die de overeenkomsten tussen jou en een mogelijke partner aangeeft.

Als je de vragenlijst hebt ingevuld, wordt het profiel direct aangemaakt en krijg je snel mogelijke matches te zien. Deze zoekt Elitedating voor je, zelf hoef je daar niks extra voor te doen. Elitedating is voor alle mensen met een opleiding op WO of HBO niveau en je moet minimaal 18 jaar zijn om je aan te melden. Om van alles dat de site biedt gebruik te kunnen maken, dien je een betaald abonnement te nemen.

ematching

4. e-Matching

E-matching is een datingapp voor hoger opgeleide mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het maakt niet uit wat je seksuele voorkeur is maar je dient wel een hoge opleiding te hebben gehad en 18 jaar of ouder te zijn om te mogen deelnemen. Bij e-Matching werkt daten op de ouderwetse manier: er komt geen swipen aan te pas maar je plaatst je eigen profiel en gaat zo op zoek maar andere profielen van mensen die je aanspreken en waar je wellicht nader kennis mee wilt maken.

Hoe werkt e-Matching?

Je meldt je bij e-Matching eerst aan door wat basisgegevens in te vullen. Je kunt je niet aanmelden via social media, zoals bij veel datingsites wel het geval is. Na de registratie van je gegevens word je gratis lid (Passief lid genaamd). Je profiel kan dan nog leeg zijn, maar je kunt wel al inloggen en actief zijn op het platform.

De volgende stap is het voltooien van je datingprofiel. Hiervoor geef je aan wat voor iemand je bent, wat je interesses zijn en waar je naar op zoek bent. Je kunt maximaal vijf foto’s plaatsen. De profielen worden handmatig gecheckt door e-Matching om zeker te zijn dat alles klopt en er geen nepprofielen gebruikt worden.

App StoreGoogle Play

Zelf zoeken naar een goede match

Als je je profiel af hebt, kun je zelf gaan zoeken naar goede matches. Geef daarbij aan naar wat voor iemand je op zoek bent, zodat je alleen echt goed passende resultaten krijgt te zien. Vind je iemand leuk? Dan stuur je een berichtje om contact te leggen. Daarna kun je overgaan tot een videogesprek of een afspraak met iemand maken.

E-Matching organiseert bovendien speeddate-evenementen waaraan je kunt deelnemen. Deze worden in samenwerking met een speeddate-bedrijf georganiseerd. Heb je hulp nodig om je profiel in te richten? Dan kan e-Matching een persoonlijke assistent voor je regelen die je helpt met je profiel en met zoeken naar een match.

inner circle

5. Inner Circle

Inner Circle klinkt wat mysterieus als datingapp en wordt nog wel eens gezien als een elitaire datingsite, hoewel dit door de site zelf wordt ontkend. Mensen ervaren dit zo omdat je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om jezelf aan te kunnen melden. Welke deze precies zijn wordt niet openbaar gemaakt, maar het is wel duidelijk dat naar het volgende wordt gekeken:

 • Je ingevulde profielgegevens
 • Je sociale mediaprofiel(en)
 • Je toegevoegde foto’s

Voorwaarde is dat je serieus op zoek bent naar een partner en de liefde van je leven wilt vinden via Inner Circle. Om je aan te kunnen melden bij Inner Circle moet je minimaal 20 jaar zijn. Je meldt je aan via Facebook of LinkedIn waardoor je eerste gegevens reeds gescreend worden. Je kunt op dat moment nog niet op zoek naar profielen van andere mensen, maar wel dat van je zelf verder opbouwen door iets te schrijven of bijvoorbeeld foto’s toe te voegen. Zo krijgt Inner Circle een beter beeld van wie jij bent en word je verder gescreend.

App StoreGoogle Play

Als je bent goedgekeurd

Ben je goedgekeurd? Dan kun je verder met Inner Circle via de app of website. Op dat moment wordt ook jouw profiel zichtbaar voor anderen en kun je dat van andere deelnemers bekijken. Binnen de app zijn dit de belangrijkste punten:

 • Ontdekken
 • Activiteit
 • Leden
 • Je eigen profiel

Je krijgt als je betalend lid bent toegang tot alle onderdelen van de app. In het deel ‘Leden’ kun je op zoek gaan naar een match. Zorg ervoor dat je filters instelt bij het zoeken zodat je bijvoorbeeld alleen ondernemers ziet. Zo wordt het zoekresultaat verkleind en krijg je echt alleen matches te zien die aan jouw wensen voldoen. Een ambitieus type gevonden? Klik op het blauwe hartje en hopelijk is het wederzijds – dit is feitelijk hetzelfde als swipen op andere apps.

Betalen voor de app

De app van Inner Circle is gratis te downloaden en dat zelfde geldt voor het aanmaken van een profiel, het plaatsen van foto’s en zoeken naar andere leden. Je hebt dan alleen maar beperkt toegang tot bepaalde functies. Om overal gebruik van te kunnen maken, kun je je het beste aanmelden voor een betaald lidmaatschap. Dit kun je de eerste keer voor een week doen. Daarna kun je het lidmaatschap daarna per maand verlengen.

bizzkiss

6. BizzKiss

Ben je ondernemer en heb je nauwelijks de tijd om uit te gaan? Maar wil je buiten je zakelijke leven wel graag nieuwe mensen leren kennen maken? Of ben je gericht op zoek naar een lieve en leuke partner? Dan ben je daarvoor bij de datingsite BizzKiss aan het juiste adres.

Bij deze datingsite kun je andere ondernemers treffen die net als jij weten hoe moeilijk het is om een drukke baan in je eigen bedrijf te combineren met leuke dingen doen. De datingsite bestaat nog maar een paar jaar en is opgericht door ondernemers, voor ondernemers.

Hoe werkt BizzKiss?

Je kunt je er ook als niet-ondernemer aanmelden maar dan bestaat de kans dat je niet alle profielen kunt zien. De meeste ondernemers (dit kun je zelf ook doen) geven aan dat ze ook met niet-ondernemers contact willen maar niet allemaal. Bij BizzKiss is aanmelden zo gepiept en je kunt als ondernemer de site eerst 15 dagen gratis uitproberen.

Bevalt het? Dan sluit je het beste een abonnement af. Hoe langer de loopduur, hoe meer korting je krijgt. Jezelf afmelden kan maandelijks en je sluit ook voor minimaal die tijd een abonnement af. Je profiel verwijderen als je er geen zin meer in hebt of wanneer je je match gevonden hebt, is zo gepiept bij BizzKiss.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie