5 datingsites en apps voor HBO, WO en academici

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Wanneer je als werkende volwassene de datingwereld betreedt, zijn er een aantal dingen die je je realiseert: je vrije tijd is zeer beperkt, de meeste swipe dating apps zijn waardeloos en het is buitengewoon lastig om een serieuze relatie te vinden met een gelijke. Je carrière gaat lekker, je hebt een leuk sociaal leven en genoeg hobby’s en passies. Maar toch ontbreekt er iets… een partner met wie je al je geluk en successen kunt delen.

Voor drukke professionals is het idee om een perfecte match een ontmoedigende taak. Met deadlines, vergaderingen en lange werkdagen is het moeilijk om de tijd te vinden. Je spendeert de korte vrije tijd die je hebt op datingsites. Eindeloos ben je naar links aan het swipen. Maar wanneer je wel een match hebt, zijn de gesprekken vaak oppervlakkig, wordt er niet over interessante zaken gesproken, voel je geen diepere connectie en bloeden de conversaties al snel dood.

Het is nu eenmaal lastig om iemand te vinden die ook doelgericht is, met wie de gesprekken inhoud krijgen en daarnaast ook nog eens dezelfde levensstijl als jou heeft. Gebruik je vrije tijd verstandig en download daarom een dating app voor hoogopgeleiden: het vergroot je kansen om precies diegene te vinden die je zoekt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

5 datingsites voor singles van niveau

Zou je niet iemand willen ontmoeten met hetzelfde denkniveau? Iemand met wie je op dezelfde golflengte zit? Iemand met wie je een intellectuele en emotionele connectie mee kunt voelen? De kans is groot dat je deze persoon vindt op een plek waar gelijkgestemden te vinden zijn.

Wanneer je hetzelfde opleidingsniveau en achtergrond hebt, zoals het geval bij HBO’ers, WO’ers en academici, is het nu eenmaal gemakkelijker om met elkaar te communiceren en je gevoelens te delen – omdat je op hetzelfde denkniveau zit. Dit zijn 5 datingsites voor hoger opgeleiden waar jij sowieso jouw perfecte match gaat vinden.

Parship

1. Parship

Parship is sinds de lancering in 2003 uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse datingsites. Deze dating site met handige app heeft een serieus karakter en richt zich voornamelijk op hoger opgeleiden van 30 jaar of ouder. Zo moet je om je aan te kunnen melden minimaal een afgeronde HBO opleiding hebben afgerond. De datingsite staat bekend om haar vele actieve leden die daarnaast goed verdeeld zijn qua geslacht – zo’n 50% is vrouw en 50% man.

Bekijken op Parship

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een vragenlijst die je moet invullen. Op basis van jouw antwoorden komt er een persoonlijkheidsprofiel uit en op basis van dit profiel word je gekoppeld aan andere leden. Dit is wat Parship onderscheidt van vele andere datingsites. Je hoeft dus niet zelf eindeloos door profielen te bladeren en zo ontmoet je sneller die ene speciale match.

Elitedating

2. Elitedating

Elitedating is dé datingsite voor singles met niveau. Deze datingapp richt zich dan ook specifiek op hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het grootste gedeelte van de gebruikers heeft een afgeronde HBO of universitaire opleiding. Elitedating maakt gebruik van een uniek systeem dat al jaren zeer succesvol is in het samenbrengen van singles.

Bekijken op Elitedating

Het unieke matching systeem bestaat allereerst uit het invullen van een persoonlijkheidstest. De test is gebaseerd op vijf persoonlijkheidskenmerken waarop je vervolgens gematcht wordt met anderen. Op deze datingsite kom je dus geen lijsten met profielen tegen, maar wel iedere dag een aantal partnervoorstellen op basis van de resultaten uit de persoonlijkheidstest. Dit is de perfecte manier op een gelijke te vinden voor een langdurige serieuze relatie.

ematching

3. e-Matching

De slogan van e-Matching zegt het al: “Dating voor hoger opgeleiden”. E-matching richt zich dan ook op een kleine doelgroep: de hoogopgeleide single. Op deze datingsite ga je geen snelle hook-up vinden, want de gebruikers van e-Matching zijn allemaal op zoek naar een langdurige serieuze relatie. En daardoor kom er ook alleen singles van niveau tegen. Dit is voor veel hoger opgeleiden belangrijk bij hun zoektocht naar een match.

Bekijken op e-Matching

Wanneer je iemand ontmoet die op hetzelfde niveau denkt, heeft dit vaak positieve gevolgen voor de relatie. Zo kun je beter met elkaar praten, communiceren en je gevoelens delen. Of je nu op zoek bent naar een hetero, gay- of lesbische relatie, bij e-Matching vind jij gemakkelijk je perfecte match.

Match4Me

4. Match4Me

Match4Me is een datingsite bedoeld voor vrijgezellen met een HBO, WO of hogere opleiding die zoeken naar een serieuze relatie. Match4Me helpt je daar een handje bij en gaat op zoek naar de perfecte match voor jou. De datingsite brengt een specifieke doelgroep bij elkaar: singles met een vergelijkbaar opleidingsniveau.

Bekijken op Match4Me

Schrijf je in en stel je profiel samen. Vervolgens kun je ook een zoekprofiel instellen met bepaalde eisen en krijg je een overzicht te zien met andere gebruikers die aan deze eisen en wensen voldoen. Op Match4Me kom je enkel singles tegen met een vergelijkbare achtergrond. Dit zal jouw zoektocht naar je ideale match zoveel eenvoudiger maken, want ze zeggen niet voor niets: “soort zoekt soort”.

lexa

5. Lexa

Lexa is dé datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De datingsite is er voor iedereen: wat je leeftijd, geslacht, opleidingsniveau of seksuele voorkeur ook is. De site heeft al vele keren prijzen gewonnen voor de kwaliteit van de datingsite: al meerdere keren is het verkozen tot de ‘beste datingsite van Nederland’. De website laat enkel mensen toe die echt op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Bekijken op Lexa

Lexa maakt gebruik van een uitgebreid zoeksysteem zodat jij eenvoudig naar potentiële partners kan zoeken die aan jouw eisen voldoen. Zoek op opleidingsniveau, regio, interesses of loopbanen. Maak eenvoudig een profiel aan, upload een leuke foto en schrijf een uitgebreide profieltekst. Trekt een profiel je aandacht? Stuur dan een spontaan berichtje en begin je dating avontuur bij Lexa.

Waarom swipe apps geen goede keuze zijn

Urenlang ben je hersenloos aan het swipen, simpele gesprekken aan het voeren en alsnog levert het niets op. Hoe dit kan? Dating apps als Tinder zijn puur gericht op het uiterlijk van mensen en vanuit die keuze swipe je naar links of rechts – het “niveau” is bijzaak. Daar komt nog bij dat de meeste singles op dit soort apps zijn niet eens op zoek naar een serieuze relatie.

Vaak zijn deze singles op zoek naar een korte flirt, tijdverdrijf, entertainment of een egoboost. Daar is helemaal niks mis mee, maar dat is niet waar jij naar op zoek bent. Daarnaast hebben deze apps een enorme database aan gebruikers. En dat staat gelijk aan een wirwar van opleidingen en mensen met diverse achtergronden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie