Home BizzKiss

BizzKiss

bizzkiss
Ondernemers hebben het druk. Ze zijn actief, bedrijvig, energiek en initiatiefrijk. Maar ook willen ze graag liefde in hun leven, net als iedereen. Ben jij een ondernemer en ben je het zat om alleen te zijn? Werk je veel, waardoor het er nog wel eens bij inschiet om wat leuks te doen? Als een ondernemer die op zoek is naar een partner ben jij bij BizzKiss aan het juiste adres.

BizzKiss, de naam zegt het al: het is de combinatie van ‘bizz’ (business) en ‘kiss’ (kus). Het is de datingsite voor ondernemers die willen daten met gelijkgestemden. Om wat meer over deze datingsite te weten te komen, zijn we eens op onderzoek gegaan naar hoe het in zijn werk gaat en wat er allemaal mogelijk is.

‘Daten voor ondernemers’

BizzKiss is een startende datingsite, wat wil zeggen dat het aantal leden nog niet groot is.
Er zijn bekendere datingapps met meer Nederlanders die een soortgelijke werkwijze hanteren. Hoewel BizzKiss een aantal unieke kenmerken heeft, heb je er niet veel aan als er onvoldoende gebruikers actief zijn. Als je veel meer keuze wilt, dan kun je beter kiezen voor een datingapp zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Wat is BizzKiss?

BizzKiss is een datingsite voor ondernemers. Het is niet alleen vóór ondernemers, maar ook opgericht dóór ondernemers. En deze ondernemers wisten precies hoe het voelt om te daten als een ondernemer.
Ze hebben relaties ten onder zien gaan door wat er komt bij het ondernemerschap. Ze kennen de druk en de verantwoordelijk die erbij komt kijken, wat ervoor kan zorgen dat je niet altijd genoeg tijd (of energie) kan besteden aan je privésituatie. Hoe graag je dat ook zou willen: ondernemer zijn vraagt om offers.

Omdat de makers van BizzKiss in hun omgeving merkten dat het moeilijk kan zijn om een liefdesleven te starten als een ondernemer, besloten ze hen te helpen met een datingsite. Dat werd BizzKiss, de enige datingsite van Nederland die zich exclusief op ondernemers richt, hoewel ook niet-ondernemers lid kunnen worden van het datingplatform.

bizzkiss profielen
BizzKiss: profielen van ondernemers.

Hoe werkt BizzKiss?

Om deel te kunnen nemen aan BizzKiss moet je je eerst aanmelden. Dit doe je door je aan te melden via Facebook of LinkedIn. Omdat veel ondernemers hierop toch al actief zijn, is dit een makkelijke manier van inloggen. Je gegevens komen niet op je tijdlijn te staan zodat een ander ze kan zien. Je gebruikt je mailadres om berichten te ontvangen.

De aanmelding bij BizzKiss werkt daarnaast iets anders dan bij andere datingsites. Om ervoor te zorgen dat ondernemers daadwerkelijk ondernemers zijn controleren ze ieder lid bij de Kamer van Koophandel of dat werkelijk zo is. Daarom bekijken zij van iedereen die zich aanmeldt het KvK-uittreksel. Met behulp van een iDeal-betaling van één eurocent (vanaf je eigen privérekening of bedrijfsrekening) controleert BizzKiss daarnaast of deze naam overeenkomt met die in het KvK-uittreksel. Vanzelfsprekend worden er geen persoonlijke gegevens op je profiel getoond, óók niet de naam van je bedrijf.

Aanmelding in vier stappen

  1. Selecteer je bedrijf via de KVK-koppeling.
  2. Vertel wie je bent door op je naam te klikken.
  3. Betaal € 0,01 via iDeal.
  4. Controle van je naam en KVK-uittreksel.

Houd er wel rekening mee dat je met de registratiebetaling van 0,01 euro óók een mandaat afgeeft voor de automatische incasso van abonnementsbedragen na afloop van de gratis proefperiode van 15 dagen. Als je dit niet wilt, moet je vóór de einddatum de proefperiode je abonnement beëindigen in de profielinstellingen.

Vragen beantwoorden

Om je profiel zo volledig mogelijk te maken, beantwoord je verschillende vragen. Het is niet verplicht om alle vragen te beantwoorden maar hoe meer je dat doet, des te uitgebreider je profiel wordt en de kans dat je een leuke match vindt, alleen maar groter wordt. De naam en locatie van je bedrijf worden niet openbaar gemaakt.

Je kunt tevens een foto erbij plaatsen. Het makkelijkste is om de foto die je reeds op Facebook of LinkedIn gebruikt, erin te kopiëren maar je mag uiteraard ook een andere foto gebruiken. Je mag meer foto’s plaatsen dus kies deze met zorg uit. Je mag een foto’s van jezelf plaatsen als profielfoto maar het is ook toegestaan een andere foto te gebruiken, waarmee je bijvoorbeeld je interesses en bezigheden laat zien. De voorwaarden (zowel technisch als qua fatsoen) waaraan de foto’s moeten voldoen, vind je op de website van BizzKiss.

“Ondernemen is veel meer dan alleen maar een beroep of een manier om je geld te verdienen.” – BizzKiss

Zoeken naar matches

Als je bent aangemeld kan het zoeken naar een goede match beginnen. Daarbij geldt altijd dat hoe meer je invult, hoe makkelijker er een goede match gemaakt kan worden. Degenen die jouw profiel bekijken, kunnen een like geven. Hiervan krijg jij dan een notificatie. Je krijgt ook regelmatig een overzicht van alle gevonden matches. Je kunt zelf aangeven waarvoor je wel of geen berichtjes wenst te ontvangen. Omdat BizzKiss een deel van de gegevens van de KvK haalt, zijn deze altijd juist en kunnen mensen ook geen nepprofiel aanmaken.

Daar waar bij veel andere datingsites hoofdzakelijk naar matches gezocht wordt op basis van leeftijd, interesses en hobby’s, gaat BizzKiss nog een stapje verder. Natuurlijk zijn deze punten belangrijk in je zoektocht naar de liefde, maar kun je ook zelf aangeven in wat voor andere ondernemende types je geïnteresseerd bent. Dit betekent dat je ook de ondernemersgeest bij andere mensen waardeert en iemand zoekt die daarin bij je past en dezelfde ambities heeft. Vinden jullie elkaar leuk? Dan kunnen jullie elkaar berichtjes sturen en kijken hoe het verder gaat. Misschien hebben jullie dan binnenkort wel een super leuke date.

bizzkiss usp

Voor wie is het?

BizzKiss is een datingsite die oorspronkelijk ontwikkeld en bedoeld is voor mensen die zelf ondernemer zijn. Iedereen die lid wil worden van BizzKiss wordt van tevoren gecheckt bij de KvK. Op die manier wordt ook informatie over de leden gevonden zoals de leeftijd, waar je bedrijf gevestigd is, wat voor bedrijf je hebt en hoe lang je al zelfstandig ondernemer bent.

Als lid kun je aangeven of je enkel met andere ondernemers wilt daten of dat je ook open staat voor contact met mensen die geen eigen onderneming hebben. Sinds eind 2021 is BizzKiss ook toegankelijk voor mensen die geen ondernemer zijn. Zij kunnen alleen contact leggen met anderen die ook geen ondernemer zijn of met ondernemers die aangegeven hebben ook met niet-ondernemers te willen daten. Wees niet bang dat je weinig nieuwe contacten zult leggen, want zo’n 70% van alle ondernemers wil ook contact met niet-ondernemers.

BizzKiss is voor mensen van 18 jaar en ouder. De datingsite is voor iedereen toegankelijk maar je moet je er wel voor aanmelden en lidmaatschapsgeld betalen. Je gegevens worden uit de bestanden bij de KvK gehaald om je profiel te maken maar je beantwoordt zelf ook nog tal van vragen. Op die manier wordt je profiel zo uitgebreid mogelijk en kunnen mensen de perfecte match vinden. Of je man, vrouw of transgender bent maakt niet uit voor BizzKiss. De datingsite is niet speciaal voor een bepaalde groep of sekse ontwikkeld. De basis was altijd het ondernemerschap.

Gratis en betaald

Je mag het lidmaatschap eerst 15 dagen uitproberen voordat je overgaat tot een betaald lidmaatschap. Is het dan toch niets voor jou? Dan kun je er weer mee stoppen zonder dat het je iets gekost heeft. Nu ja, je betaalt één eurocent als initiële registratiebijdrage, maar dat is natuurlijk te verwaarlozen. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook als je een telefoonabonnement afsluit en er is verder niets bijzonders of vreemds aan.

Spreekt de datingsite je wel aan, heb je al leuk contact met iemand of wil je vooral nog verder zoeken naar mensen met dezelfde interesses en gevoel voor ondernemen? Dan kun je een abonnement op BizzKiss afsluiten. Je kunt op de website zelf de actuele kosten voor een abonnement vinden.

Het abonnement bij BizzKiss

Een abonnement op BizzKiss loopt altijd voor minimaal 30 dagen en wordt met eenzelfde periode verlengt. Je krijgt altijd een berichtje als de periode bijna afloopt zodat je voor verlengen of afzeggen kunt kiezen. Dit doe je dus altijd voordat de huidige periode voorbij is. Wanneer je een abonnement afsluit bij BizzKiss betaal je daar het volgende voor:

  • 30 dagen voor €19,50
  • 60 dagen voor €35,-
  • 90 dagen voor €50,-
  • 180 dagen voor €95,-
Verlengen

Je abonnement verlengen met 30 dagen, kost €19,50 per keer. Dit betekent dat je korting krijgt naarmate je abonnement langer geldig is. Voor alle abonnementen geldt dat je onbeperkte toegang krijgt tot BizzKiss en van alle functies gebruikt kunt maken.

Betalen doe je via een automatische incasso. Hiervoor geef je toestemming op het moment dat je die €0,01 betaalt. Dit is alleen voor ondernemers het geval. Ben je geen ondernemer maar wil je je wel aanmelden bij BizzKiss? Dan betaal je het lidmaatschapsgeld via iDeal. Je krijgt geen 15 dagen als proefperiode, maar betaalt direct €19,50 voor de eerste maand. Vergeten te betalen? Dan kun je nog steeds inloggen bij BizzKiss maar niet van alle functies gebruik maken.

bizzkiss succes

App en website

Tot op heden toe heeft Bizzkiss alleen nog maar een datingsite (die je natuurlijk wel via de pc, laptop, telefoon of tablet kunt bezoeken), maar nog geen app. Hier wordt wel aan gewerkt en wanneer deze beschikbaar komt, wordt dat uiteraard direct gemeld.

Omdat er momenteel nog geen app van Bizzkiss beschikbaar is, zul je het met de versie op internet moeten doen, maar daar is niets mis mee. Deze versie past zich op je telefoon of tablet netjes aan je device aan zodat deze ook daarop goed werkt. De website zelf functioneert goed en is makkelijk te bereiken.

App StoreGoogle Play

3 beste alternatieven

BizzKiss is voor Nederlandse ondernemers op dit moment niet de beste keuze. Vanwege het geringe aantal gebruikers zijn er betere alternatieven die meer gebruikers hebben én meer Nederlandse ondernemers. Daarom raden wij een van deze datingplatforms aan:

Veiligheid en betrouwbaarheid

BizzKiss controleert met regelmaat profielen en foto’s om ervoor te zorgen dat alles netjes en volgens de regels verloopt. De berichten die jij met andere mensen uitwisselt, kunnen niet gezien worden omdat deze ook privéinformatie kunnen bevatten. Het is je eigen verantwoordelijkheid wat je in een berichtje vertelt en deelt, maar houd het altijd netjes en behandel andere mensen met fatsoen en het nodige respect. Tenslotte hebben jullie hetzelfde doel: het vinden van een leuke partner of vriend en hopelijk veel liefde.

Wanneer je je niet aan de regels houdt (te vinden op de site) kun je verwijderd worden. Zelf je abonnement beëindigen omdat je het niet meer leuk vindt of reeds een partner gevonden hebt, kan natuurlijk ook altijd. Dit doe je eenvoudig door je profiel te verwijderen.

Wil je wat meer weten over BizzKiss? Ga dan zeker ook op zoek naar recensies die gebruikers die je reeds voorgingen hebben achtergelaten. Hier kun je veel van leren en tevens voor jezelf bepalen of deze datingsite wat voor jou is. Of misschien ken je wel iemand die regelmatig een date heeft via BizzKiss. Ook daar kun je vast terecht met je vragen.

Is er nu iets niet duidelijk, bijvoorbeeld over hoe de site werkt of loop je ergens mee vast? Dan neem je contact op met de helpdesk van BizzKiss. Deze kun je bereiken via het contactformulier dat je op de site vindt. Vul dit in en BizzKiss neemt contact met jou op. De site zelf is overigens versleuteld via een SSL-encryptie zodat je er veilig bent. Deze encryptie herken je aan het slotje dat voor de naam van de site boven in het scherm staat.

Over BizzKiss

BizzKiss is begonnen in 2020. De datingsite voor ondernemers bestaat dus nog niet zo heel lang. Omdat uit onderzoek blijkt dat ondernemers vaker single zijn, werd het natuurlijk tijd om ook daar wat aan te doen. De datingsite is opgericht door ondernemers omdat zij weten hoe het is om alleen te zijn, maar vooral ook weten hoe moeilijk het kan zijn om een leuke partner te vinden als je ook een eigen bedrijf moet runnen.

Het is ook belangrijk om naast je werk leuke dingen te doen, maar daar moet je natuurlijk wel de tijd voor hebben en kunnen nemen. Andere ondernemers begrijpen hoe het is als je je eigen bedrijf hebt en snappen ook goed dat dit soms voorgaat. Daarom is daten via BizzKiss een goede zaak als je zelf ondernemer bent.

Eind 2021 is de site volledig vernieuwd nadat er maanden aan een nieuw platform was gewerkt. De site is nu nog gebruikersvriendelijker en het is niet te ingewikkeld om de profielen van anderen te lezen om zo een leuke match en lieve partner te vinden.

Alleen is ook maar alleen

Wil je graag leuke dingen samen met iemand anders ondernemen die snapt hoe het werkt als je een eigen bedrijf hebt? Dan raden we je zeker aan eens een kijkje te nemen op BizzKiss. De site werkt eenvoudig, er zijn leuke mensen te vinden en je kunt met een gerust hart een kijkje nemen via de beveiligde verbinding.

Zeker als je zelf ondernemer bent heb je niets te verliezen. Want je mag twee weken voor niets gebruik maken van de site. Wie weet vind jij dan juist dat ondernemende type waar je altijd al naar op zoek was.

bizzkiss

Veelgestelde vragen

Is BizzKiss voor iedereen?

Nee, BizzKiss is niet voor iedereen bedoeld. De datingsite is exclusief opgericht voor ondernemers en richt zich dan ook voornamelijk op ondernemers en ondernemende types. Het maakt niet uit of je een groot bedrijf leidt of actief bent als zzp’er: iedereen die zichzelf een ondernemer noemt is welkom bij BizzKiss.

Is BizzKiss gratis?

Ja, BizzKiss is gedurende 15 dagen gratis voor ondernemers. Voor niet-ondernemers is er geen gratis proefperiode. Daarna wordt het lidmaatschap automatisch verlengd voor telkens 30 dagen. Andere lidmaatschappen die je als verlenging kan afsluiten zijn voor 60, 90 of 180 dagen. Als je het gratis lidmaatschap niet wilt verlengen met een betaalde variant, dan dien je het abonnement vóór het aflopen van de termijn beëindigen.

Kun je swipen op BizzKiss?

Nee, swipen is niet de standaard werkwijze van BizzKiss. De matching gebeurt op basis van de informatie over jezelf en je wensen. Zelf hoef je dus niets te doen, BizzKiss verzorgt de matching. Als je een bericht ontvangt van een andere gebruiker, ontvang je daar een melding van.

Is er een minimumleeftijd voor BizzKiss?

Ja, het is mogelijk om lid te worden van BizzKiss vanaf een leeftijd van 18 jaar. Iedereen die meerderjarig is kan zich aanmelden op de datingsite voor ondernemers. Minderjarigen worden niet toegelaten.

Heeft BizzKiss een app?

Nee, BizzKiss heeft (nog) geen datingapp. De website is begonnen als een traditionele, klassieke datingsite. Er is nog geen app van beschikbaar, hoewel de datingsite wel mobielvriendelijk is voor gebruik op mobiele apparaten.