Tinder geeft voorlichting over nare seksuele ervaringen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Heb je ooit nagedacht over hoe je veilig blijft tijdens het daten? We weten allemaal dat online dating vol spanning en avontuur zit, maar soms kunnen er helaas ook ongewenste situaties ontstaan. Daarom willen we je vandaag vertellen over een nieuwe samenwerking tussen Tinder en het Centrum Seksueel Geweld (CSG). Met de samenwerking willen ze de veiligheid van Nederlandse Tinder-leden waarborgen en ondersteuning bieden aan slachtoffers van seksueel geweld.

Seksueel geweld

Het is tijd om een belangrijk maatschappelijk probleem aan te pakken: seksueel geweld. Dit is een onderwerp dat ons allemaal aangaat, omdat het van invloed kan zijn op mensen in elke fase van hun leven. Datingapps zoals Tinder willen dat je je bewust bent van de ernstige gevolgen van (online) seksueel misbruik en hoe het levens van slachtoffers en hun naasten kan ontwrichten.

Inhoud van deze pagina

Seksueel geweld staat voor alle seksuele handelingen die iemand gedwongen moet uitvoeren, ondergaan of zien. Het kan gaan om aanranding, verkrachting, seksueel misbruik of online seksueel geweld. Seksueel geweld wordt ook wel seksuele mishandeling of seks onder dwang genoemd.

Het is niet te ontkennen dat seksueel geweld diepe wonden achterlaat. Het kan gevoelens van eenzaamheid en schuldgevoelens veroorzaken, wat kan leiden tot ernstige psychische klachten die langdurig kunnen aanhouden. Het is hartverscheurend dat slachtoffers vaak geconfronteerd worden met victim blaming, waarbij ze de schuld krijgen van het misbruik wanneer ze erover praten. Dit is absoluut onaanvaardbaar en dat moet veranderen, daar is iedereen het over eens.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Swipe Card

Om deze reden slaan Tinder en het CSG de handen ineen en introduceren ze een educatieve campagne die van 21 juni tot 31 december in de Tinder-app te zien zal zijn voor alle Nederlandse gebruikers. Het doel van deze campagne is tweeledig: jou – als gebruiker – beter informeren over seksueel geweld en slachtoffers van seksueel geweld de zorg bieden die ze nodig hebben.

Gedurende deze periode zal Tinder het CSG meer bekendheid te geven door middel van een speciale Swipe Card in de app. Deze kaart stuurt je rechtstreeks naar de website van het CSG voor aanvullende informatie. Op hun website kun je lezen wat je kunt doen na een nare seksuele ervaring en hoe het CSG je kan ondersteunen met forensische, medische en psychologische hulp.

Met de campagne willen Tinder het CSG ook graag de aandacht vestigen op de telefoonlijn van het CSG (0800-0188), waar slachtoffers 24/7 terechtkunnen. Het is van cruciaal belang dat slachtoffers van seksueel geweld hulp zoeken, zodat ze een grotere kans hebben op herstel.

“Daten zou leuk en gezellig moeten zijn, en meestal is dat ook zo, maar helaas eindigt het soms anders”, zegt Iva Bicanic, directeur van het Centrum Seksueel Geweld. “Voor die schrijnende gevallen willen we het CSG onder de aandacht brengen.”

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie