Bumble for Friends: datingapp maakt nieuwe app van BFF

Michael Slender
Door Michael Slender
5 minuten leestijd

Je hebt misschien al gehoord van Bumble, de datingapp die de wereld heeft veroverd met de vrouwvriendelijke aanpak. Maar wist je dat Bumble nu ook een individuele app heeft om nieuwe vrienden te vinden? Ja, je leest het goed: Bumble for Friends is de nieuwste toevoeging aan de Bumble-familie. Volgens de makers van de app is het dé manier om nieuwe connecties te maken en een gemeenschap te vinden die draait om vriendelijkheid en veiligheid.

Volgens TechCrunch is Bumble momenteel bezig met het testen van de Bumble for Friends in geselecteerde markten. Het plan is om de app later dit jaar in meer landen uit te brengen. Dit is goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar nieuwe vriendschappen, want Bumble haalt BFF uit de datinghoek en maakt er een eigen app van. Volgens Bumble gebruikt 15% van de gebruikers nu de BFF-functie.

Van BFF naar Bumble for Friends

Bumble BFF is een speciale functie binnen de Bumble-app die je in staat stelt om nieuwe vrienden te vinden. Het is een deel van de app dat gericht is op het creëren van vriendschappen in plaats van romantische relaties. Met Bumble BFF kun je naar rechts swipen en nieuwe connecties maken met mensen die dezelfde interesses en doelen hebben als jij.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Het idee achter dit vriendschapsdeel is om je de mogelijkheid te geven om vriendschappen te sluiten, vooral wanneer je je in een nieuwe stad bevindt, van baan bent veranderd of gewoon op zoek zijn bent een bredere sociale kring. Dit deel van de app wordt verplaatst naar een eigen app en gaat dus verder onder de naam Bumble for Friends. Volgens Bumble is de nieuwe app gericht op mensen ‘die op zoek zijn naar het vinden van vrienden zonder een datingapp te gebruiken’.

Bumble for Friends

Maar wat maakt Bumble for Friends zo speciaal? Nou, het is niet zomaar een gewone vriendschapsapp, zeggen de makers. Het is een app die is ontworpen met jou in gedachten, met functies die ervoor zorgen dat je echte connecties kunt maken. Dat is wat de makers over de app vertellen in de officiële beschrijving van de app. Het is volgens de beschrijving ook een app die prioriteit geeft aan:

Echte connecties: Bumble heeft app-functies zoals profielprompts en lifestyle-badges toegevoegd, zodat makkelijker is om jezelf te laten zien. Zo kun je echte, oprechte vriendschappen vinden bij jou in de buurt.

Vriendelijkheid: er is een gemeenschap die draait om vriendelijkheid. Door de vriendelijkheidsbelofte te ondertekenen, help je van Bumble for Friends een gastvrije en inclusieve ruimte voor iedereen te maken.

Vertrouwen en veiligheid: de app beschikt over veiligheidsfuncties zoals Accountverificatie, Rapporteren en Blokkeren, en het Veiligheidscentrum, zodat je je veilig kunt voelen bij het maken van nieuwe vrienden.

Bumble for Friends Premium

Net als bij de datingapp Bumble is er een Premium-abonnement beschikbaar voor Bumble for Friends. De vrienden-app is gratis te downloaden en te gebruiken. Maar als je nog meer uit de app wilt halen, biedt Bumble ook een abonnement aan waarmee je toegang krijgt tot extra functies en voordelen.

Er zijn wekelijkse, maandelijkse, 3-maandelijkse en 6-maandelijkse abonnementen, waarbij er kortingen worden gegeven op de wekelijkse prijs. Hoe langer het abonnement, hoe goedkoper het is (relatief gezien). Op dit moment is niet bekend welke functies beschikbaar zijn met Bumble for Friends Premium. Er zijn ook functies te koop voor een eenmalig bedrag, SuperSwipes en BFF Spotlight.

De Bumble for Friends-app is nu zowel op Android als iOS beschikbaar in Australië, Nieuw-Zeeland en de Filippijnen. Net als de originele Bumble-app is ook de Bumble for Friends-app beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands. Wanneer de app naar Nederland komt is echter nog onbekend.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie