Bumble Premium: voordelen, kosten en of het je geld waard is

Michael Slender
Door Michael Slender
11 minuten leestijd

“Zet de eerste stap”, dat is de slogan van Bumble, de datingapp waar alleen vrouwen de eerste stap mogen zetten. De datingapp blijft snel groeien in het aantal gebruikers en steeds meer Nederlanders ontdekken de wat feministische werkwijze van Bumble. Deze app komt op voor vrouwenbelangen door mannen in een achtergestelde positie te plaatsen. En daar kunnen vrouwen én mannen gratis mee kennismaken. Bumble is gratis en zal altijd zo blijven, zo zeggen de makers van de app. Maar Bumble is niet helemaal gratis.

Ondanks het feit dat de aanmelding gratis is, geldt dat niet voor alle functies van de app. Je hebt met een gratis lidmaatschap bijvoorbeeld geen toegang tot je Bewonderaars, de Reismodus en Privémodus. En ook is het niet mogelijk om opnieuw te matchen met verlopen connecties. Hoe dit wel kan? Met Bumble Premium, het betaalde lidmaatschap van de app. Wat dit Premium-lidmaatschap precies inhoudt, wat het kost en of het je geld waard is?

Wat is Bumble Premium?

Bumble Premium is een upgrade van je lidmaatschap bij Bumble, het meest complete abonnement van de app. Wanneer je dit lidmaatschap neemt, ga je een abonnement aan met een betalingsverplichting. In ruil daarvoor krijg je toegang tot alle extra functies die bij dit abonnement horen. Van het verlengen van verlopen matches tot onbeperkt toegang tot extra zoekfilters: Bumble Premium is het meest uitgebreide abonnement van de datingapp. We leggen je uit wat je allemaal kunt met dit abonnement.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Bumble Premium features

 • Onbeperkt toegang tot extra zoekfilters.
 • Bekijken wie jou leuk vonden.
 • Tijdelijk swipen alsof je op een andere plek bent.
 • Swipe ongedaan maken.
 • Matches verlengen voordat ze verlopen.
 • Opnieuw matchen met verlopen matches.
 • Onbeperkt swipen.
 • 1 Spotlight per week.
 • 5 SuperSwipes per week.
 • Privémodus.

Onbeperkt toegang tot extra zoekfilters

Ben je op zoek naar singles met een specifiek kenmerk? Zoekfilters zijn handig om tijdens je zoektocht in te zoomen op bepaalde kenmerken van je potentiële matches. Met de filters kun je bepalen wie er wel en niet worden getoond in je Swipe Deck – de stapel profielen waarop je mag stemmen. De filters zijn beschikbaar in Dating en Bizz en bestaan uit de leeftijd en de afstand. Met het Premium-abonnement kun je extra zoekfilters gebruiken, zoals het filter dat alle rokers uitsluit.

Bekijken wie jou leuk vonden

Wil je weten wie jou leuk vonden? Zowel met Bumble Boost als met Bumble Premium kun je je Bewonderaars zien. Dit zijn de mensen die jou leuk vonden en naar rechts hebben geveegd op je profiel, maar waarop jij nog niet hebt gestemd. Je kunt niet alleen wie deze Bewonderaars zijn, je kunt ook nog filters toepassen op deze profielen – wat vooral handig is als je veel bewonderaars hebt.

Tijdelijk swipen alsof je op een andere plek bent

Wil je niet lokaal zoeken, maar internationaal? Bijvoorbeeld in New York? Het kan met de Reismodus van Bumble dat onderdeel is van het Premium-abonnement. Met de Reismodus kun je contacten wanneer je dat wilt én waar je dat wilt. Wanneer je Reismodus – die alleen in de app beschikbaar is – activeert, kun je een stad uitkiezen waar je profiel voor de daaropvolgende week wordt getoond. De gebruikers die daar aanwezig zijn en lokaal swipen kunnen wel zien dat je de Reismodus gebruikt.

Swipe ongedaan maken

Naar links geveegd terwijl je eigenlijk naar rechts wilde vegen? Geen probleem, als Premium-lid kun je elke swipe ongedaan maken. Wanneer je per ongeluk de verkeerde keuze hebt gemaakt, kun je dit herstellen met deze functie die alleen beschikbaar is voor betalende leden.

Matches verlengen voordat ze verlopen

We kennen het allemaal. Door drukte op het werk en andere verplichtingen komen we er soms niet aan toe om de berichten op een datingapp te beantwoorden. Zo kan het gebeuren dat je match niet binnen 24 uur in staat is om te reageren op je bericht. Als je niet wilt dat de matcht verloopt, dan kun je met deze functie de match verlengen. Wanneer je de match verlengt, wordt er 24 uur extra aan de timer toegevoegd.

Opnieuw matchen met verlopen matches

Is je match verlopen en ben je een week later nog steeds teleurgesteld? Verlopen matches zijn weer in de app te zien, waardoor je nog een extra kans hebt om met ze te matchen. Als Premium-lid heb je gelukkig ook nog de mogelijkheid om direct opnieuw te matchen met verlopen matches.

Onbeperkt swipen

Zonder Bumble Premium is de datingapp gratis te gebruiken. Maar het is niet mogelijk om onbeperkt te swipen. Word je steeds geconfronteerd met de swipe-limiet? Dan zou je Bumble Premium kunnen nemen, want daarmee kun je onbeperkt swipen.

“Word tot 20 x extra getoond met Spotlight.” – Bumble

1 Spotlight per week

Heb je even de tijd om maximaal te chatten? Door je profiel in de Spotlight te plaatsen ontvang je veel meer matches dan gebruikelijk. Gedurende een tijdsbestek van 30 minuten lang wordt je profiel als eerste getoond aan andere gebruikers. Met Bumble Premium krijg je 1 gratis Spotlight per week.

5 SuperSwipes per week

Soms komen we iemand tegen waarvan we hopen dat deze naar rechts veegt. Was er maar een manier om te laten merken dat je supergeïnteresseerd bent om de ander te leren kennen. Bij Bumble bestaat die manier: het heet de SuperSwipe. Met een SuperSwipe laat je zien dat je iemand heel erg leuk vindt. Met Bumble Premium krijg je 5 gratis SuperSwipes per week.

Privémodus

Premium bevat de mogelijkheid om de Privémodus te activeren. Met de modus ingeschakeld word je alleen gezien door de mensen op wie je naar rechts veegt. Op deze manier kan niemand je profiel zien, tenzij jij dat wilt.

Hoeveel kost Bumble Premium?

Een Premium-lidmaatschap is een betaald abonnement. Het is optioneel en dus niet verplicht. Maar als je toegang wilt tot meer functies, dan is dit het meest exclusieve abonnement dat beschikbaar is. Het helpt je om meer en sneller matches te krijgen in ruil voor een maandelijkse betaling. Het lidmaatschap van Bumble is al af te sluiten vanaf een periode van één week, maar dit is dan ook het meest prijzige abonnement. Hoe langer de periode van het abonnement, hoe voordeliger het wordt. Dit zijn de kosten van Bumble Premium:

Kosten Bumble Premium

 • 1 week voor € 12,99 (€ 51,96 p/m)
 • 1 maand voor € 29,99 (€ 29,99 p/m)
 • 3 maanden voor € 64,99 (€ 21,66 p/m)
 • 6 maanden voor € 80,99 (€ 13,50 p/m)
 • Levenslang voor € 129,99 (eenmalige betaling)

Is Bumble Premium het geld waard?

In ruil voor een maandelijkse betaling krijg je met Bumble Premium een kans om sneller en matches te krijgen. Hoeveel waarde jij eraan hecht om die voordelen te hebben, bepaalt voornamelijk of Bumble Premium het geld waard is. De kosten van Bumble Premium zijn wellicht heel iets duurder dan andere apps, maar Bumble heeft daarentegen wel een levenslang abonnement dat beschikbaar is tegen een eenmalige betaling. Andere apps bieden deze mogelijkheid doorgaans niet aan.

Voor sommigen – zoals degenen die een vaste relatie zoeken – zal het een klein bedrag zijn als het hen daarmee lukt om een levenspartner te vinden. Voor anderen – die bijvoorbeeld gewoon wat vermaak willen – zal Premium wellicht wat te duur zijn. Uiteindelijk is de keuze afhankelijk van verschillende factoren die voor iedereen anders zijn, waaronder je inkomen, wensen en gewenste relatie.

Veelgestelde vragen

Hoe betaal je Bumble Premium?

Je kunt Bumble Premium in de app afsluiten en betalen met creditcard, PayPal, iDEAL of via de appstore. De betaling van het abonnementsgeld verloopt bij de laatste via je iTunes- of Google-account. Het abonnementsgeld wordt direct van je account afgeschreven. Als je de automatische verlenging niet op tijd stopt, wordt het abonnement automatisch verlengd. Wel zo handig om te weten: de automatische verlenging kan tot 24 uur voor de vervaldatum beëindigd worden.

Hoe zeg ik Bumble Premium op?

Was Bumble Premium het geld niet waard? Had je er meer van verwacht? Of denk je de extra functies niet meer nodig te hebben? Dan kun je ervoor kiezen om Bumble Premium op te zeggen via de appstore. Dat doe je op de volgende manieren, afhankelijk van het besturingssysteem van je toestel.

Abonnement opzeggen op iOS-apparaat1
 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op het abonnement dat je wilt beheren.
 5. Tik op Annuleer abonnement.
Abonnement opzeggen op Android-apparaat2
 1. Open de PlayStore-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Bumble abonnement.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.

Bumble Premium werkt niet?

Wanneer je het Bumble Premium-abonnement hebt betaald en de functies zijn nog niet beschikbaar, dan kan het helpen om uit te loggen, de app af te sluiten en opnieuw in te loggen. Bumble zelf raadt aan om in de helpsectie naar je specifieke probleem te zoeken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie