Wat is Bumble Boost? De voordelen, kosten en wat je nog meer moet weten

Michael Schouten
Door Michael Schouten
5 minuten leestijd

Vrouwen, zet de eerste stap op Bumble. Want mannen kunnen dat niet op deze dating app. Met deze insteek is de app een geduchte concurrent van Tinder geworden, hoewel het zichzelf als meer-dan-een-dating-app ziet. Met meer dan 100 miljoen gebruikers kan niemand meer om de app heen en is het wereldwijd een populaire dating app.

Terwijl Bumble vanuit de basis grotendeels gratis is, kun je je kansen vergroten door een lidmaatschap te nemen: Bumble Boost. Wat dit lidmaatschap precies inhoudt, wat je ermee kunt en wat het kost?

Wat is Bumble Boost?

Bumble Boost is het premium lidmaatschap van de app. Wanneer je dit abonnement neemt, krijg je toegang tot verschillende geavanceerde functies om je kansen op goede matches te vergroten, naast alles wat in de gratis versie van de app is inbegrepen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Als je het Bumble Boost-abonnement neemt, kun je onmiddellijk zien welke gebruikers al naar rechts hebben geveegd en jou leuk vinden (zonder te hoeven swipen), opnieuw matchen met matches die zijn verlopen, matches met 24 uur verlengen voordat ze verlopen, en zoeken naar matches met onbeperkte filters.

Zien wie je al geliket hebben (Beeline)

Als je de gratis versie van Bumble gebruikt, kun je vooraf niet zien of iemand je leuk vindt of niet. Daar kom je pas achter als je zelf iemand leuk vindt en naar rechts veegt – de wederzijdse like is een match. Met Bumble Boost krijg je toegang tot de Beeline: dit is een wachtrij met mensen die je profiel al hebben gezien en naar rechts hebben geveegd om je leuk te vinden.

Het voordeel van de Beeline is dat je niet meer hoeft te swipen door het “normale” deel van de Date-sectie. De Beeline geeft immers al aan wie jou leuk hebben gevonden tijdens het swipen. Op basis van deze wachtrij kun je dus direct in contact komen met degenen die jou leuk vinden, zonder dat je zelf hoeft te swipen.

Opnieuw matchen met verlopen connecties

Als er een match is tussen jou en de ander, heeft alleen de vrouwelijke gebruiker 24 uur om het gesprek te starten. De man kan het gesprek niet openen op Bumble, zoals je ongetwijfeld al hebt gemerkt. Vanaf het moment dat de vrouw het eerste bericht heeft verstuurd, heeft de man 24 uur de tijd om te reageren. Als jij of de ander vergeet een bericht te sturen of op een match te reageren, verdwijnt de match. Met de rematch-functie van Bumble Boost kun je opnieuw matchen met deze verlopen connectie, zodat je niet hoeft te wachten tot deze weer in app verschijnt.

Het voordeel van de rematch-functie is dat je bij tijdsgebrek gewoon op een later moment opnieuw kunt matchen. Wanneer jij of de ander niet de tijd had om te reageren, kun je later opnieuw matchen zodat je het gesprek kunt hervatten.

Matches met 24 uur verlengen

Met de gratis versie van de Bumble-app heb je slechts één kans om een match met nog eens 24 uur te verlengen. Met Bumble Boost kun je een onbeperkt aantal matches verlengen, zodat je elke match zou kunnen verlengen in plaats van maar één. Het voordeel van deze extra verlengingen is dat je meer gesprekken tegelijk kunt voeren, omdat je ze toch kunt verlengen als je niet uitkomt met de tijd. Je kunt zelf meer tijd nemen om na te denken over wat je gaat zeggen, maar ook kun je je matches meer tijd te geven om te reageren.

Zoeken met onbeperkte filters

De filters van Bumble helpen je matches te vinden met vergelijkbare interesses, kenmerken en andere criteria. Met de gratis versie kun je alleen naar matches zoeken die overeenkomen met maximaal twee filters. Met Bumble Boost kun je met alle filters naar matches zoeken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie