Home Dating apps Wat is Bumble Boost? De voordelen, kosten en wat je nog meer moet weten

Wat is Bumble Boost? De voordelen, kosten en wat je nog meer moet weten

4 minuten leestijd
0
bumble boost

Vrouwen, zet de eerste stap op Bumble. Want mannen kunnen dat niet op deze dating app. Met deze insteek is de app een geduchte concurrent van Tinder geworden, hoewel het zichzelf als meer-dan-een-dating-app ziet. Met meer dan 100 miljoen gebruikers kan niemand meer om de app heen en is het wereldwijd een populaire dating app.

Terwijl Bumble vanuit de basis grotendeels gratis is, kun je je kansen vergroten door een lidmaatschap te nemen: Bumble Boost. Wat dit lidmaatschap precies inhoudt, wat je ermee kunt en wat het kost?

Wat is Bumble Boost?

Bumble Boost is het premium lidmaatschap van de app. Wanneer je dit abonnement neemt, krijg je toegang tot verschillende geavanceerde functies om je kansen op goede matches te vergroten, naast alles wat in de gratis versie van de app is inbegrepen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als je het Bumble Boost-abonnement neemt, kun je onmiddellijk zien welke gebruikers al naar rechts hebben geveegd en jou leuk vinden (zonder te hoeven swipen), opnieuw matchen met matches die zijn verlopen, matches met 24 uur verlengen voordat ze verlopen, en zoeken naar matches met onbeperkte filters.

Zien wie je al geliket hebben (Beeline)

Als je de gratis versie van Bumble gebruikt, kun je vooraf niet zien of iemand je leuk vindt of niet. Daar kom je pas achter als je zelf iemand leuk vindt en naar rechts veegt – de wederzijdse like is een match. Met Bumble Boost krijg je toegang tot de Beeline: dit is een wachtrij met mensen die je profiel al hebben gezien en naar rechts hebben geveegd om je leuk te vinden.

Het voordeel van de Beeline is dat je niet meer hoeft te swipen door het “normale” deel van de Date-sectie. De Beeline geeft immers al aan wie jou leuk hebben gevonden tijdens het swipen. Op basis van deze wachtrij kun je dus direct in contact komen met degenen die jou leuk vinden, zonder dat je zelf hoeft te swipen.

Opnieuw matchen met verlopen connecties

Als er een match is tussen jou en de ander, heeft alleen de vrouwelijke gebruiker 24 uur om het gesprek te starten. De man kan het gesprek niet openen op Bumble, zoals je ongetwijfeld al hebt gemerkt. Vanaf het moment dat de vrouw het eerste bericht heeft verstuurd, heeft de man 24 uur de tijd om te reageren. Als jij of de ander vergeet een bericht te sturen of op een match te reageren, verdwijnt de match. Met de rematch-functie van Bumble Boost kun je opnieuw matchen met deze verlopen connectie, zodat je niet hoeft te wachten tot deze weer in app verschijnt.

Het voordeel van de rematch-functie is dat je bij tijdsgebrek gewoon op een later moment opnieuw kunt matchen. Wanneer jij of de ander niet de tijd had om te reageren, kun je later opnieuw matchen zodat je het gesprek kunt hervatten.

Matches met 24 uur verlengen

Met de gratis versie van de Bumble-app heb je slechts één kans om een match met nog eens 24 uur te verlengen. Met Bumble Boost kun je een onbeperkt aantal matches verlengen, zodat je elke match zou kunnen verlengen in plaats van maar één. Het voordeel van deze extra verlengingen is dat je meer gesprekken tegelijk kunt voeren, omdat je ze toch kunt verlengen als je niet uitkomt met de tijd. Je kunt zelf meer tijd nemen om na te denken over wat je gaat zeggen, maar ook kun je je matches meer tijd te geven om te reageren.

Zoeken met onbeperkte filters

De filters van Bumble helpen je matches te vinden met vergelijkbare interesses, kenmerken en andere criteria. Met de gratis versie kun je alleen naar matches zoeken die overeenkomen met maximaal twee filters. Met Bumble Boost kun je met alle filters naar matches zoeken.

Hoeveel kost Bumble Boost?

Alle premiumfuncties in de Bumbe-app kunnen gebruikt worden in ruil tegen een vergoeding. Sommige van deze functies zijn met Bumble Coins te koop, maar velen vallen onder het Bumble Boost-lidmaatschap. Dit abonnement is al af te sluiten vanaf een periode van één week, maar dit is tegelijkertijd ook de duurste vorm van het abonnement.

Hoe langer periode dat je lid wilt blijven, hoe goedkoper het abonnement. Bij Bumble is het zelfs mogelijk om voor een eenmalige betaling levenslang gebruik te kunnen maken van Boost. Dit zijn de kosten van Bumble Boost:

 • 1 week: 10,99 euro p/m (10,99 euro totaal)
 • 1 maand: 24,99 euro p/m (24,99 euro totaal)
 • 3 maanden: 18,33 euro p/m (54,99 euro totaal)
 • Levenslang: 149,99 euro

Hoe betaal je Bumble Boost?

Je kunt je in de Bumble-app aanmelden voor Bumble Boost. De betaling van het abonnementsgeld voor het Boost-abonnement verloopt via je Apple- of Google-account of via PayPal en creditcard. Het abonnementsgeld wordt vervolgens van je account afgeschreven. Als je de automatische verlenging niet op tijd uitschakelt, wordt het abonnement automatisch verlengd. Wel zo handig om te weten: automatische verlenging uitschakelen kan tot 24 uur voor het einde van de periode die je hebt gekozen.

Hoe meld ik mij aan voor Bumble Boost?

In je Connecties-scherm zie je rechtsboven een grijs vraagteken-icoon. Klik op dit icoon en kies vervolgens de optie om te abonneren op Bumble Boost. Het is ook mogelijk om (op verschillende plekken in de app) te tikken op het groene cirkel-icoon met een vage foto erin verwerkt. Dit icoon verwijst naar de gebruikers die je leuk vinden. Tik op dit groene cirkel-icoon en je wordt doorgestuurd naar de abonnementspagina voor Boost waar je je aan kunt melden. Daarnaast is het ook mogelijk om je aan te melden voor Boost door op een van de zilveren cirkel-iconen te tikken.

Hoe zeg ik Bumble Boost op?

Is Bumble Boost niet wat je ervan had gehoopt? Of gebruik je de extra functies niet of nauwelijks? Dan kun je ervoor kiezen om Bumble Boost te stoppen. Hoewel je het lidmaatschap kunt stoppen, krijg je het vooruitbetaalde bedrag niet terug. Het is alleen mogelijk om de verlenging van het lidmaatschap te stoppen. Dat doe je op de volgende manieren, afhankelijk van het besturingssysteem van je apparaat.

Abonnement opzeggen op iOS-apparaat1
 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op het abonnement dat je wilt beheren.
 5. Tik op Annuleer abonnement.
Abonnement opzeggen op Android-apparaat2
 1. Open de PlayStore-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Bumble abonnement.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …