Home Dating apps Bumble behaalt mijlpaal van 100 miljoen geregistreerde gebruikers

Bumble behaalt mijlpaal van 100 miljoen geregistreerde gebruikers

1 minuten leestijd
0
bumble app

Het aantal geregistreerde gebruikers op Bumble heeft de mijlpaal van 100 miljoen gebruikers bereikt. Dat heeft de CEO van Bumble gezegd tegen FastCompany. Net als Tinder is Bumble een swipe app, alleen is het dan enkel voor vrouwen mogelijk om het eerste bericht te versturen. Dit heeft Bumble de bijnaam ‘Tinder voor feministen’ gegeven. Onder leiding van Whitney Wolfe Herd heeft de dating app de laatste jaren een forse groei doorgemaakt.

Wolfe Herd, de mede-oprichter van Tinder, richtte Bumble op kort nadat ze Tinder had verlaten in 2014. Nog datzelfde jaar ging ze in zee met toenmalig Badoo-eigenaar Andrey Andreev. Het bleek al snel een succes, toen de app binnen één maand al 100.000 keer werd gedownload.

Bumble BFF en Bizz

In 2016 lanceerde Bumble BFF, een onderdeel van de app die bedoeld is om vrouwen te helpen vrienden te vinden, geen dates. In 2017 jaar werd dit opgevolgd door Bizz, een ander onderdeel van de app waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten met het oog op netwerken. Volgens Bumble zelf is het ‘meer dan een app, het is een beweging’. De app streeft naar meer gelijkheid voor vrouwen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Eind 2017 liet de app weten 22 miljoen gebruikers te hebben, een schijntje in vergelijking met Tinder. Maar omdat het aantal gebruikers bleef groeien, zag ook Tinder het gevaar van de vrouwvriendelijke dating app. In hetzelfde jaar bood Match Group, de eigenaar van Tinder, een gigantisch bedrag van 450 miljoen dollar voor de app. Wolfe Herd wees het aanbod af, net als het vervolgaanbod van Match Group van meer dan 1 miljard dollar.

Volgens Forbes werd de app vorig jaar mei gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar toen het 55 miljoen gebruikers had. Inmiddels is dat aantal alweer bijna verdubbeld nu de Bumble-app meer dan 100 miljoen gebruikers heeft mogen verwelkomen. Het laatste woord is dus nog niet gezegd over Bumble. To be continued.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…