Home Dating apps Bumble Bizz krijgt nu ook ‘vrouwen-eerst’ functie

Bumble Bizz krijgt nu ook ‘vrouwen-eerst’ functie

1 minuten leestijd
0
bumble bizz

Wie bekend is met de reclames, advertenties en anderen uitingen van Bumble weet dat de app prioriteit geeft aan de belangen van vrouwen. Het is waarschijnlijk zelfs de reden waarom de app zo succesvol is. Het verkoopargument waarmee de app wordt gepromoot is dat vrouwen er de macht hebben. Dit was al zo in het datinggedeelte van de app en nu krijgt ook Bumble Bizz, het netwerkgedeelte, een functie dat vrouwen op een voetstuk plaatst.

Bumble Bizz filtert vrouwen

De netwerktool van Bumble is een manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar dan bedoeld voor zakelijke contacten en uitbreiding van je professionele netwerk. Dit deel van de app wordt in sommige landen al veelvuldig gebruikt door recruiters en HR-rekruteringsmanagers om nieuw talent te vinden. Waar het normaal gesproken niet mogelijk was om op geslacht te filteren kunnen gebruikers nu ook alleen op vrouwen zoeken.

Bumble heeft een woman-only filter geïntroduceerd die de potentiële kandidatenlijst beperkt tot enkel vrouwen. De functie ‘Women in Bizz’, die in- of uitgeschakeld kan worden in de app-instellingen, sluit mannen uit en toont dus alleen vrouwen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Women in Bizz

Het idee achter het nieuwe filter is om een traditioneel ondervertegenwoordigd personeelsbestand te bestrijden, waarin de verdeling tussen mannen en vrouwen niet gelijk is. Door het ‘Women in Bizz’-filter zouden vrouwen meer kansen moeten krijgen in vakgebieden waar mannen met de scepter zwaaien.

“Vertegenwoordiging is van cruciaal belang voor vrouwen, vooral in traditioneel door mannen gedomineerde industrieën,” zegt CEO Whitney Wolfe Herd in een verklaring tegen CNBC. “We helpen vrouwen contact te leggen met andere vrouwen om hen te laten zien wat mogelijk is en hen middelen te geven bij het opbouwen van hun carrière.”

De nieuwe functie van Bumble Bizz is een uitbreiding van Bumble’s “vrouwen-eerst” missie. Bumble Bizz is onderdeel van de Bumble app, dat opgedeeld is in drie secties. Naast Bumble Bizz is er een sectie voor het vinden van vriendschap, genaamd Bumble BFF. Bumble Date is het gedeelte voor daten, waar alleen vrouwen als eerst een bericht mogen versturen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…