Bumble Spotlight: wat het is, kosten en wat je ermee kunt doen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Bumble, de grote rivaal van Tinder, heeft een nieuwe feature gelanceerd die veel weg heeft van Tinder’s Boost-feature. Met Spotlight krijg je toegang tot een functie die je profiel naar voren haalt in de rij zodat je als eerst en vaker gezien wordt. In ruil voor een kleine betaling verhoog je de kans op een match doordat je profiel door veel meer mensen bekeken wordt. Als je Bumble Spotlight activeert dan ben je voor een korte periode verzekerd van meer aandacht.

Wat is Bumble Spotlight?

Bumble Spotlight is de nieuwste feature van de dating app en sociaal ontdekkingsnetwerk. Je kunt met ‘Spotlight’ betalen om naar de voorkant van de wachtrij geplaatst te worden, zodat je door meer mensen gezien wordt dan normaal. Na activering krijg je 30 minuten voorrang op andere gebruikers. Dit is vergelijkbaar met Tinder Boost, de functie van de huidige marktleider.

Het idee achter de functie is dat je sneller matches krijgt, omdat je voorrang krijgt op andere gebruikers. Je profiel is gedurende de periode van 30 minuten veel beter zichtbaar, wat betekent dat andere gebruikers niet eerst andere profielen hoeven te swipen maar meteen met jouw profiel beginnen. Afhankelijk van je positie op de virtuele stapel profielen kan Spotlight je helpen om gezien te worden door diegenen die je profielpagina nooit hebben gezien.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Als je Spotlight van Bumble gebruikt dan merken andere gebruikers daar niets van. Je profiel wordt niet gemarkeerd als Spotlight gebruiker zodat niemand het weet. Je ziet het zelf wel in de app, door de sterren die aan de bovenzijde getoond worden als de functie ingeschakeld is.

Het is niet gratis

De nieuwe feature van Bumble is niet gratis, maar ook niet duur. Om Spotlight te gebruiken betaal je twee coins, die je via een in-app-aankoop kunt aanschaffen. Eén munt heeft een waarde van € 0,99 dus kosten voor het gebruik van de Spotlight-functie komen neer op € 1,98.

Heb ik het nodig?

Spotlight is een extra functie, vooral geschikt voor de gebruikers die niet veel matches krijgen. Het is dus niet verplicht en ook geen functie die elke gebruiker nodig heeft. Als je al veel matches krijgt dan plaatst het algoritme van de app je al automatisch naar de voorkant van de rij.

De wachtrij met profielen wordt gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de populariteit van je profiel, de kwaliteit van je foto’s maar nog veel meer van deze signalen. Als je een lieverdje bent van het algoritme dat verantwoordelijk is voor de zichtbaarheid van je profiel dan zal betalen voor Spotlight je waarschijnlijk niet veel extra matches opleveren.

Bumble heeft onlangs de mijlpaal van 50 miljoen gebruikers wereldwijd bereikt, met dagelijks 84.000 nieuwe gebruikers. Het is bekend geworden door de unieke insteek, dat is dat alleen vrouwen de eerste stap kunnen zetten. Mannen kunnen niets anders dan wachten tot vrouwen het gesprek opent. De manier waarop Bumble werkt heeft veel weg van Tinder, maar toch is het net wat anders. De app is bovendien niet alleen bedoeld voor dating, maar ook voor zakelijke contacten en het zoeken van vrienden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie