Wat te doen met spullen van je ex: bewaren, teruggeven of weggooien?

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
4 minuten leestijd

Het is uit. De sterke liefde die je ooit voor deze persoon voelde is voor de zon verdwenen. Na jaren lief en leed delen ga je uit elkaar. Het gedeelde leven wordt door tweeën gedeeld, om ieder alleen verder te gaan. Maar wat gebeurt er met de spullen van je ex?

De sokken die nog in de lade liggen, de selfies op je externe harde schijf en de schattige kaartjes die je met Valentijnsdag hebt gekregen. Wat doe je ermee? Een interessante vraag om te onderzoeken, zo dacht men bij Inbox. De opslagdienst vroeg aan 400 Nederlanders wat zij met de spullen van een ex doen.

Relatiesouveniers

Na een definitieve breuk met je ex zijn het niet alleen de herinneringen die achterblijven. Vaker wel dan niet blijven ook de nodige relatiesouvenirs achter. En deze worden vaak bewaard, in plaats van teruggegeven of weggegooid. Foto’s, cadeautjes, appjes en kaartjes met de mooiste liefdesquotes; wat moet je nu doen met deze fysieke memorabilia? Volgens het onderzoek geeft 54% van de ondervraagden aan bewust dingen te bewaren van een ex. Maar wat ze dan precies bewaren?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

81% procent van de ondervraagden bewaart foto’s van een ex. Dat valt te begrijpen, aangezien foto’s digitaal makkelijk te verbergen zijn. En wie scrolt er niet eens door een mapje foto’s van een vakantie van tien jaar geleden?

De bewaarders doen ook niet snel afstand van ontvangen cadeaus, met 74% van de ondervraagden die dit bewaard hebben. Kleren zijn wat minder populair om te bewaren. Slechts 17% bewaart kleding van een ex-geliefde terwijl 6% geen afstand kan doen van een gedeeld abonnement, zoals een Netflix account.

Heel wat minder mensen die spullen van een ex bewaren houden de liefdesbrieven die ze ooit ontvangen hebben. Volgens het onderzoek heeft 36% van de ondervraagden nog (liefdes-)brieven van de ex en 42% bewaart sms’jes, appjes en e-mails.

Weggooien of teruggeven?

Als je niets van je ex wilt bewaren, bijvoorbeeld door het stiekem vreemdgaan, dan kun je de spullen uiteraard nog weggooien of teruggeven. Van de ondervraagde Nederlanders geeft 18% aan de spullen terug te geven aan een ex, terwijl 22% niet eens de moeite neemt en de spullen weggooit. Het zijn de favoriete keuzes voor degenen die echt klaar zijn met de relatie en nooit meer aan de relatie herinnerd willen worden.

Zijn er dan helemaal geen mensen die de spullen van een ex met een grijns op het gezicht verbranden? Als je jezelf herkent als het type dat de spullen van een ex met liefde vernielt, dan ben je niet de enige. Het zijn er niet veel die dit doen, maar 3% neemt afstand van een ex door de spullen ritueel te vernietigen. Waarschijnlijk als manier om wraak te nemen op een ex. Mocht je dus nog spullen bij je ex hebben liggen, dan weet je nu wat er mee kan gebeuren.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
2 reacties