Home Relatie Foute vrouw herkennen? Dit zijn 10 signalen om erachter te komen

Foute vrouw herkennen? Dit zijn 10 signalen om erachter te komen

4 minuten leestijd
3
foute vrouw

Foute mannen, players en bad boys; we hebben allerlei benamingen om een bepaald type man te omschrijven. Voor vrouwen, aan de andere kant, worden deze termen niet gebruikt. Maar toch zijn er ook vrouwen die niet als vriendin geschikt zijn. Voor het gemak noemen we deze maar ‘foute vrouwen’.

Je bent bijvoorbeeld sinds kort met een vrouw aan het daten die je via Badoo hebt leren kennen. Het begon met een slappe openingszin en nu heb je al een aantal dates achter de rug. Het grappige is dat je haar echt heel leuk vindt, maar toch ben je er niet helemaal zeker van of ze wel de juiste vrouw voor je is.

Is ze een foute vrouw?

De kleine dingetjes die ze doet laten je denken dat je met een foute vrouw te maken hebt; een vrouw die je beter kunt vermijden. Dan hebben we het niet over al die overbodige spulletjes in de badkamer, maar signalen dat dit wel eens verkeerd zou kunnen aflopen. Hoe weet je nu wat een foute vrouw is en waar je haar aan kunt herkennen?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

1. Ze heeft continu problemen

Of de blauwe enveloppen van de Belastingdienst vallen om de dag op de deurmat of het contact met vriendinnen wordt om de haverklap verbroken, het is een slechte eigenschap als ze steeds in de problemen komt. Sommige mensen lijken het altijd op zich af te roepen, maar dat ligt vaak aan henzelf. Het is een duidelijk signaal dat je met een foute vrouw te maken hebt.

2. Ze praat alleen over zichzelf

Denk niet dat alleen mannen een narcist kunnen zijn, narcisme komt ook voor bij vrouwen. Of ze narcistische trekjes heeft, die doorgaans negatief zijn voor de relatie, kun je al vrij snel merken in de gesprekken die je hebt. Een narcist praat namelijk niet met je, maar tegen je. Ze praten het liefst zelfs en dan ook graag over zichzelf. Merk je dat ze jou geen vragen stelt maar veel over zichzelf deelt? De eerste stadia van daten zijn ervoor om elkaar te leren kennen. Als ze geen oprechte interesse in je toont, dan is dit een sterk signaal.

3. Ze wil je beheersen

Een kenmerk van een foute vrouw is dat ze alles moeilijk maakt, terwijl het zo makkelijk kan zijn. Met allerlei tactieken en technieken probeert ze de controle over je te krijgen. Ze geeft je bijvoorbeeld een schuldgevoel als je je vrienden wilt zien, zodat je steeds minder met hen afspreekt om dat gevoel te vermijden. Ze controleert je berichten en corrigeert je voortdurend als je in haar ogen iets fouts doet.

4. Ze vertoont kenmerken van jaloezie

Jaloezie wordt niet voor niets het groene monster genoemd. In veel relaties is jaloezie een groot relatieprobleem, dat vaker wel dan niet (uiteindelijk) tot een breuk leidt. Als ze het jaloerse gedrag al redelijk snel in de relatie vertoont dan mag je je afvragen of je dat wel wilt. In de praktijk wordt het jaloerse gedrag namelijk veroorzaakt door een aantal negatieve factoren zoals bezitterigheid, onzekerheid, emotionele instabiliteit en een laag zelfbeeld.

5. Ze kleineert je

Als we het over een gezonde relatie hebben dan komen enkele aspecten altijd terug: elkaar aanmoedigen, ondersteunen en helpen waar het kan. Een vrouw in deze relatie helpt je om je dromen waar te maken, gelooft in je ambities en investeert in je toekomst.

Een foute vrouw doet dat niet. Ze wil niet dat je je passies nastreeft, gelooft niet in je vaardigheden en geeft je het gevoel dat je niets waard bent. Het zijn de tekenen van een ongezonde relatie. Ze kleineert je binnenshuis, maar ook als anderen erbij zijn.

6. Ze praat vaak over andere mannen

Laten we eerlijk zijn, ze mag over andere mannen praten, maar echt netjes is het niet. Je wil niet dat ze het over andere mannen heeft als ze bij jou is. Of je nu twee dates hebt gehad of tien; ze zou niet moeten denken aan andere mannen. Het kan betekenen dat ze nog niet over een ex heen is of ze wil je jaloers maken; twee redenen die je vertellen dat ze niet zo geschikt is voor een relatie.

7. Ze is te afhankelijk

“Je bent alles voor mij.” Heb je dit wel eens tegen een geliefde partner gezegd? Het lijkt een lief compliment, maar het is eigenlijk een slecht teken. Het maakt je afhankelijk van je partner, alsof je partner verantwoordelijk is voor je eigen geluk. Dat is niet hoe het werkt. Heeft ze continu bevestiging nodig, zodat ze niet paniekerig wordt? Of heeft ze geen eigen mening en bang om je tegen te spreken? Als je merkt dat ze niets alleen wil doen en al je tijd opeist dan is dit een slecht teken.

8. Ze heeft stemmingswisselingen

Het is moeilijk om een relatie te hebben met iemand die emotioneel instabiel is. Tenzij er iets tragisch is gebeurd, kan het niet zo zijn dat ze het ene moment gelukkig is en vlak daarna in huilen uitbarst, zonder echte reden. Natuurlijk kunnen er goede redenen voor zijn, maar als dat niet zo is, en het gebeurt regelmatig, dan mag je je afvragen wat het achterliggende probleem is.

9. Ze praat over anderen, achter hun rug om

Als je haar ziet lachen met de buurvrouw dan lijkt het erop dat alles koek en ei is. Eenmaal thuis hoor je pas hoe ze echt over de buurvrouw denkt. Met andere woorden, ze is niet eerlijk tegen anderen en gedraagt zich schijnheilig. Dit gedrag kan later tot problemen leiden en, in veel gevallen, kan het betekenen dat ze onzeker over zichzelf is.

10. Ze manipuleert mensen

Heb je het gevoel dat je dingen doet die je eigenlijk niet wil doen? Of dat je door haar gedwongen wordt, zonder dat je ze het beveelt? Het zou zomaar kunnen zijn dat je haar manipulatieve gedrag niet door hebt. Soms is het moeilijk om dit gedrag te herkennen als je zelf onderdeel van het verhaal bent. Let daarom op of ze andere mensen manipuleert om haar zijn te krijgen. Dit geeft je een belangrijke hint of ze een foute vrouw is of niet.

Verliefdheid, of een crush op iemand hebben, is een fijn gevoel maar het laat je ook door een roze bril kijken. Wat je voor haar voelt is van invloed op je beoordelingsvermogen, waardoor je niet de realiteit ziet, maar een schijnwereld. Je mist de verborgen agenda terwijl deze opengeslagen voor je ligt. Vraag je je af of je een foute vrouw aan de haak geslagen hebt? Dan weet je nu waar je op moet letten.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eye-opener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

3 Reacties

 1. annah

  14 februari 2019 at 20:34

  ontbreekt nog “10 tips om slechte mannen te herkennen” ….

  Reageer

 2. Marcoes

  18 juli 2020 at 15:38

  Ik vind dit echt slecht. Het is behoorlijk zwart wit. En ze leggen woorden in je mond. En dat zeg ik als man. Vrouw, praat gerust over andere mannen, als een man dat een probleem vindt, is dat iets waar hij kan werken, zijn onzekerheid.

  Reageer

 3. Anoniem

  15 maart 2021 at 19:01

  Zorgelijk wanneer je op deze manier naar mensen kijkt. Kortzichtig …
  Last van liefdesverdriet?

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe word je een betere partner voor hem en haar?

Als je een relatie met elkaar aangaat en zeker wanneer je gaat samenwonen, trouwen of kind…