Home Dating apps Tinder niet bang voor Facebook Dating: ziet geen impact in landen waar het getest wordt

Tinder niet bang voor Facebook Dating: ziet geen impact in landen waar het getest wordt

1 minuten leestijd
0
facebook tinder

Het is stil rondom Facebook Dating. De datingdienst van de social media gigant werd vorig jaar met veel bombarie tijdens de F8 ontwikkelaarsconferentie aangekondigd. Het zou de miljarden gebruikers van het netwerk nog meer met elkaar verbinden, door ze verliefd op elkaar te laten worden. Het was echter geen officiële lancering van Facebook Dating.

Het idee om de gebruikers te helpen om een langetermijnrelatie te vinden moest nog eerst getest worden. Dat deed het eerst in Colombia, waarna het ook in Canada en Thailand getest werd.

Geen impact op Tinder

Internationale media zagen het direct als de Tinder-concurrent maar nu we meer weten over hoe Facebook Dating werkt lijkt dat niet het geval te zijn. Dit wordt nu bevestigd door Mandy Ginsberg, de CEO van Match Group, eigenaar van Tinder. Volgens Ginsberg heeft Facebook Dating in de landen waar het getest wordt geen impact op de dating apps van Match Group. Dat is niet alleen Tinder maar ook andere apps zoals OkCupid, PlentyOfFish en Meetic.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

In een interview met CNBC geeft ze informatie over de staat van online dating in het algemeen maar ook over de impact van Facebook Dating. Ginsberg merkt op dat steeds meer mensen online daten proberen. Niet alleen groeit Tinder als kool maar ook steeds meer mensen wereldwijd gebruiken de dating apps. Het aantal relaties dat online begint is enorm toegenomen.

Nieuwe gebruikers

Over Facebook Dating zegt ze dat “de mogelijkheid blijft bestaan dat de lancering van Facebook Dating miljoenen nieuwe mensen kan uitlokken om online dating te proberen.” Ze voegt eraan toe: “We hebben geen impact gezien sinds Facebook is gelanceerd in de drie markten waar het getest wordt, op onze producten, maar ik denk wel dat mensen zich na verloop van tijd comfortabeler zullen voelen”.

De CEO van Tinder-eigenaar Match Group is dus niet bang voor de introductie van Facebook’s datingdienst. Zoals het er nu naar uitziet zal het zelfs een positief effect op Tinder kunnen hebben. De eerste tests van Facebook Dating begonnen een half jaar geleden, maar tot op heden is het aardig stil aan het datingfront van het sociale netwerk. Er is nog geen releasedatum bekend voor Nederland.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datalek Manhunt: hackers stelen privégegevens gebruikers gaydatingsite

De privégegevens van Manhunt-gebruikers zijn in handen gekomen van cybercriminelen. Dat me…