Home Flirten De eerste stap zetten als vrouw: mannen benaderen doe je zo

De eerste stap zetten als vrouw: mannen benaderen doe je zo

4 minuten leestijd
0
vrouw eerste stap

Voorbij zijn de dagen dat je moest wachten tot een man de vrouw benaderde. Je bent een onafhankelijke vrouw. Andersom kan het ook. Je kunt zelf ook gewoon op die leuke man afstappen. Maar om dat te doen, moet je alleen wel even weten hoe je dat doet.

Veel mannen vinden het bijzonder aantrekkelijk als een vrouw hen benadert. Het laat hen zien dat je zelfverzekerd bent en niet bang voor afwijzing. Het is een eigenschap die veel mensen aantrekkelijk vinden in een ander – niet alleen vrouwen.

Dankzij de huidige rol van de vrouw in de samenleving is het een ouderwets en achterhaald idee dat mannen altijd de eerste stap moeten zetten. Vrouwen kunnen dit ook, net zoals mannen dat kunnen. Alleen voelt het voor vrouwen misschien niet zo natuurlijk om die eerste stap te zetten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom vrouwen én mannen het moeilijk vinden

Voordat we met de tips beginnen, moet je onthouden dat mannen net zo bang zijn om op vrouwen te stappen als andersom. Net als iedereen, zijn mannen bang voor afwijzing. Want, laten we eerlijk zijn, het is nooit leuk om een blauwtje te lopen.

Het kan een deuk in je ego opleveren en ook kun je je er even onzeker door voelen. Maar zo zit het nu eenmaal in elkaar. Sommigen mannen zijn bezet, anderen zijn niet geïnteresseerd en weer anderen voelen zich niet tot je aangetrokken. En dat is helemaal oké.

7 manieren om de eerste stap te zetten als vrouw

Wat je nog meer moeten weten, is dat de eerste stap zetten niet betekent dat je vervolgens al het werk moet doen. Ook al zocht jij de eerste toenadering, het vraagt wel wat inbreng van zijn kant. Probeer manieren uit waar jij je fijn bij voelt. Zo zul je merken dat je meer succes krijgt in het versieren van mannen.

Hoe meer je oefent, hoe meer vertrouwen je krijgt in het benaderen van mannen. We vertellen je over 7 verschillende manieren om mannen te benaderen. Trek de stoute schoenen aan en probeer ze uit.

1. Vraag wat hij drinkt

Ben je in een bar of kroeg en zie je een leuke vent aan de bar zitten? Vraag dan wat hij drinkt. Dit kun je doen voordat je zelf iets gaat bestellen. Als het goed klinkt, vraag er dan meer over. Als hij geïnteresseerd is, zul je merken dat het gesprek vanzelf overgaat in andere onderwerpen. Het ergste dat kan gebeuren, is dat hij er niet op reageert zoals je hoopt. Maar zelfs dan heb je tenminste een goede aanbeveling voor een drankje.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

2. Doe net alsof je hem kent

Wil je weten hoe je een man moet benaderen? Doe dan net alsof je hem kent. Oké, het is misschien een beetje omslachtig, maar het kan geen kwaad om te faken dat je hem kent? Het zal hem ertoe brengen zich open te stellen, terwijl hij probeert uit te vinden hoe jij hem kent.

  • “Ga jij ook naar die ene sportschool?”
  • “Heb jij ook op die middelbare school gezeten vroeger?”
  • “Peter! Lang niet gezien zeg.”

Uiteindelijk zal hij het raadspel moeten opgeven en gewoon een gesprek met je moeten voeren. Je kunt altijd nog achteraf bekennen dat je het hebt verzonnen als excuus om met hem te praten. Als hij ook geïnteresseerd is in jou, zal hij dit alleen maar vleiend vinden.

3. Stoot hem ‘per ongeluk’ aan wanneer je langs hem loopt

Je ziet een leuke man op een kruk zitten aan de bar. Terwijl je naar de toilet loopt, stoot je hem per ongeluk zachtjes aan. Het was een ongeluk, denkt hij, totdat hij opkijkt en de lieve lach op je gezicht ziet terwijl je sorry zegt. In een drukke kroeg is dit het perfecte excuus om een gesprek te starten. Dit biedt je de sluwe kans om met hem te praten en je met puppy eyes te verontschuldigen.

4. Verstop jezelf niet in een hoekje van de kroeg of club

Het tafeltje in de hoek van de kroeg is misschien wel je favoriete zitplaats, maar deze positie helpt je niet om een man te benaderen. Blijf in plaats daarvan centraal – waar je ook heen gaat. Als je in het midden van de club staat te dansen of aan een barkruk in het midden van de kroeg zit, dan is de kans groter dat je de aandacht van mannen trekt. Dit vergroot de kans dat iemand met je komt praten, maar je hebt zelf ook meer kans om anderen aan te spreken.

Als je met een groep vrienden bent, ga dan aan de buitenkant van de groep zitten: dat maakt je benaderbaar. Mocht een man geïnteresseerd in je zijn, dan maakt dit het iets minder intimiderend voor hem om naar je toe te komen. Het voorkomt dat hij niet eerst door een omheining van andere vrouwen moet om bij je te komen.

5. Praat eerst met een van zijn vrienden

Ben je er nog niet klaar voor om direct op de man die je leuk vindt af te stappen, ga dan eerst met een van zijn vrienden praten. Je kunt allerlei technieken gebruiken, maar houd het casual en ga uiteraard niet enorm flirten. Je wilt subtiel de aandacht van die ene man krijgen. Niemand vindt het leuk om genegeerd te worden, terwijl zijn of haar vriend met iemand anders flirt. Deze strategie trekt de aandacht van de man met wie je uiteindelijk wilt flirten.

6. Gewoon glimlachen en ‘hallo’ zeggen

Ben je niet van de strategieën en geheime plannetjes? Dan kun je uiteraard ook voor de meest eenvoudige techniek gaan: glimlach naar hem en zeg ‘hallo’. Stel jezelf voor en vraag zijn naam, terwijl je ondertussen op zijn reactie let. Je kunt gemakkelijk zien of hij in je geïnteresseerd is. Als hij zich naar je toe draait, dan is dat een goed teken. Als hij naar je toe leunt, nog beter. Als hij lacht terwijl hij aan het praten is en je zelfs wat vragen stelt, vindt hij je beslist leuk.

7. Geef hem een compliment

Wie houdt er niet van complimentjes ontvangen? Het is een perfecte manier om iemand op zijn gemak te stellen. Wanneer je een man wilt benaderen, houd het compliment dan simpel. Zo kun je hem complimenteren op zijn kleding, schoenen, haar of drankkeuze. Zodra je het compliment hebt gegeven en gezien hebt hoe hij reageert, stel dan een vraag en breng een gesprek op gang. Vaak geven mensen een compliment terug wanneer ze er een ontvangen. Doet hij dit ook? Dit is dat een goed teken dat hij jou ook wel ziet zitten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Slecht in flirten? Dit zijn de 3 grootste flirtfouten die je kunt maken

Flirten volgt een universeel patroon. Waar je ook bent ter wereld, van de Londense nachtcl…