Home Dating 6 Manieren om iemand indirect over te halen om te daten

6 Manieren om iemand indirect over te halen om te daten

3 minuten leestijd
0
vrouw date vragen

Online dating is een spannend spel dat niet alleen gepaard gaat met zenuwen en spanning maar ook met onzekerheid. Of iemand je leuk vindt en bereid is om met je af te spreken is soms erg moeilijk in te schatten. Als je zelf niet kunt wachten op de eerste date dan wil je natuurlijk weten of de ander dat ook wil. Je kunt het direct vragen maar dit kan voor vreemde situaties zorgen, bijvoorbeeld omdat de ander er nog niet klaar voor is. Als je de vraag niet durft te stellen, omdat je nooit het goede moment weet te vinden of te verlegen bent, dan is het goede nieuws dat het ook anders kan. Als je de vraag wel durft te stellen maar toch niet zeker bent of de ander het wil dan kun je deze dating techniek ook gebruiken.

Indirecte technieken

Om te voorkomen dat je ooit in een benarde situatie komt, waarin je vraag genegeerd wordt of je bedoelingen in twijfel worden getrokken, kun je indirecte strategieën gebruiken om iemand over te halen voor een date. Deze manieren zijn afkomstig uit de 64 manieren om iemand over te halen van Kellerman and Cole1. Een aantal daarvan zijn uiterst effectief als je een datevoorstel wilt doen. Dit zijn de technieken die je kunt gebruiken.

Er een uitdaging van maken

Iemand overhalen om iets te doen is makkelijker door er een uitdaging van te maken. Dit kun je tot je voordeel gebruiken als met iemand wilt afspreken. Bijvoorbeeld:

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
 • ✅ Dating
 • ✅ Relatie
 • ✅ Liefde
 • Jij: Ik ben de beste in het verzinnen van leuke dates. Ik weet zeker dat je niets beter dan mij kunt verzinnen. Wat zou je doen op een eerste date?
 • Zij: Ik zou …..
 • Jij: Dat klinkt eigenlijk wel heel goed. Jij wint. Laten we dat doen.

Een suggestie doen

Het is niet nodig om direct voor een date te vragen als je het niet aandurft. Je kunt het als een alternatief brengen op iets wat de ander gaat doen. Bijvoorbeeld:

 • Jij: Heb je al plannen voor komend weekend? (Hint)
 • Zij: Niet veel, misschien vrijdag wat drinken met vrienden
 • Jij: Dat klinkt leuk! Als het niet doorgaat kunnen wij wel een drankje doen, of zaterdag anders.

Een compliment geven

Het is makkelijk om iemand over te halen om met je op date te gaan als je als inleiding een compliment geeft. Dit betekent dat je aandacht moet geven aan de interesses van de ander en wat men zoals doet. Een compliment laat mensen goed over zichzelf voelen maar ook relaxter en bereid om een ander te helpen. Bijvoorbeeld:

 • Zij: Het liefste kook ik toch echt iedere dag.
 • Jij: Aan je Instagram foto’s te zien kun je het erg goed! Kun je mij een keer helpen met een …?

Het idee overnemen

Een gesprek waarin je iemand vraagt naar de voorkeuren en interesses kun je gebruiken als inleiding om de ander een datevoorstel te laten doen. Het lijkt er dan net op dat het idee van hen komt en niet van jou. Bijvoorbeeld:

 • Jij: Wat leuk dat we beiden gek zijn van Sushi. Waar ga jij heen voor de beste sushi?
 • Zij: Vooral naar Sumo, in Nijmegen of Arnhem. Moet je ook eens proberen!
 • Jij: Wat een goed idee, dat moeten we zeker doen. Wanneer kun je?

De rollen omdraaien

afspraakAls je de vraag stelt van “wil je met me afspreken?” dan geef je de controle aan de ander en maak je makkelijker voor de ander of je af te wijzen. Dit is veel moeilijker als je de rollen omdraait en net doet of er geen andere optie is dan afspreken. Op deze manier is het voorstel veel lastiger af te slaan. Bijvoorbeeld:

 • Jij: Laten we afspreken, waarom ook niet?
 • Jij: Ik zie geen enkele reden waarom wij niet zouden afspreken. Laten we het doen.

Een voordeel voor hen gebruiken

In de technieken die Kellerman en Cole beschrijven is er een plek weggelegd voor het aangeven van de voordelen; voor jezelf en voor de andere persoon. Het voordeel voor de andere persoon kun je gebruiken om iemand over te halen. Je zegt hiermee in feite wat hen eraan hebben als ze ingaan op je voorstel.

 • Jij: Ik was laatst bij een nieuw restaurant in de stad bij ons, echt een heerlijke Mexicaanse schotel gehad. Met guacamole!
 • Zij: Oooh ik ben gek op guacamole!
 • Jij: Wie niet? 🙂 Zeg maar, wanneer wil je het proberen?

Zoals je ziet zijn er veel manieren om iemand over te halen voor een eerste ontmoeting. Onthoudt dat deze technieken nog meer succes hebben als je ze op een natuurlijke en flirterige manier brengt. Er zijn nog meer manieren om iemand over te halen om met je af te spreken maar velen zijn ongeschikt om te proberen. Iemand oncomfortabel laten voelen door hem of haar onder druk te zetten is bijvoorbeeld geen leuke strategie. Dat is niet wat je wilt. Je hoeft door de indirecte technieken niet te vragen voor een date als je het slim aanpakt. Door een vraag te stellen maak je het makkelijker voor de ander om het voorstel te weigeren. Gebruik daarom de indirecte manieren om een date voor te stellen die voorkomen dat je ooit nog een blauwtje loopt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 feiten als je afspreekt met een gebonden man die niet wil scheiden

Hij is niet meer samen met zijn vrouw, maar hij zorgt er ook niet voor dat de scheiding wo…