Home Dating Vrouwen versieren met appen? 8 fouten die mannen maken

Vrouwen versieren met appen? 8 fouten die mannen maken

5 minuten leestijd
0
open app

Het is je gelukt. Nadat je al lichtelijk verbaasd was dat het een match was, lukte het je ook nog om het nummer te krijgen van die prachtige dame. Shit just got real. Nu is het tijd om het gesprek naar WhatsApp te verplaatsen en die eerste date eruit te slepen.

Dat je het nummer hebt gekregen betekent dat je al een voet tussen de deur hebt gekregen. Maar met het delen van een telefoonnummer ben je er nog niet: er is nog veel dat fout kan gaan. En daar gaan we het nu over hebben: de fouten die mannen maken wanneer ze een vrouw willen versieren via WhatsApp.

1. Overmatig gebruik van emoji’s

Emoji’s hebben de kracht om met een kleine afbeelding een reeks aan emoties over te brengen. Ze zijn enorm handig om je teksten wat minder saai te maken, alleen kunnen ze tegelijkertijd ook een averechts effect hebben. Stuur te veel emoji’s en het is game over. Emoji’s zijn misschien populair, maar als je steeds een hele muur met emoji’s verstuurt, dan kun je als onvolwassen overkomen. En dat is niet wat je wilt, omdat je wilt dat ze jou als een gelijke (of meerdere) beschouwt – niet als een puberaal jongetje.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat je het beste kunt doen? Je emoji’s tot een minimum beperken. Maximaal één emoji per zin en alleen wanneer je iets flirterigs of grappigs appt.

2. Seksueel getinte foto’s en zinnen versturen

Tenzij ze er expliciet om vraagt, werkt het versturen van een dickpic niet in je voordeel. Natuurlijk kun je af en toe een foto versturen naar de dame in kwestie om iets van jezelf te laten zien. Maar met dat iets bedoelen we niet je geslachtsdeel. Het is voor de meeste vrouwen not done. Maak deze fout niet, omdat het een grote vergissing is als je denkt dat het haar opwindt terwijl ze er niet eens om vroeg.

Afhankelijk van de gesprekken die je al met haar hebt gehad, en of ze al heeft aangegeven dat ze met je naar bed wil, is het ook niet verstandig om seksuele zinnen te appen. Uitdagend mag, dubbelzinnige opmerkingen kunnen ook, maar pas verder op met sexting.

3. Niet (video)bellen

We leven in de 21ste eeuw. We hebben dus nog veel meer mogelijkheden tot onze beschikking dan alleen tekstberichten, zoals audio en video. Veel mannen maken er geen gebruik van en dat terwijl ze een kans bieden om sneller een connectie op te bouwen. Als het gesprek lekker loopt, bel haar dan eens (onaangekondigd) midden in het gesprek – dat kan zowel via een audio- als via een videogesprek.

Omdat vrouwen nogal op hun hoede kunnen zijn, wordt er van je verwacht dat je hun muur weet af te breken. Met uitsluitend tekstberichten is dat bijzonder moeilijk, omdat ze daarmee geen stem horen, geen lichaamsbewegingen zien en ook geen glimp van je persoonlijkheid opvangen. Bovendien zal ze een sensatie voelen wanneer je naam pardoes op haar scherm verschijnt bij een inkomend gesprek.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

De meeste vrouwen zullen deze digitale vorm van lef waarderen. Ze zullen het bewonderen dat je zomaar een audio- of videogesprek wilt starten, want dat vergt toch wel wat zelfvertrouwen. En we weten allemaal hoe aantrekkelijk zelfvertrouwen is.

4. De knoop niet doorhakken

Zal ik haar nu vragen of moet ik nog even wachten? Sommige mannen blijven altijd wachten: ze maken nooit de move om haar mee uit te vragen. Ze denken: als ik het niet vraag, kan ik ook niet afgewezen worden. Heel slim, maar ook weer niet. Wat ze niet beseffen is dat ze allang een ‘ja’ hadden kunnen krijgen, áls ze het maar zouden vragen.

Veel mannen maken de fout om voortdurend te blijven appen. Ze appen en appen en appen nog maar wat meer – alsof de vis langzaam binnengehengeld moet worden om te voorkomen dat ze alsnog ontsnapt. Maar dat is niet hoe het werkt. Vrouwen zijn geen vissen.

Onthoud dit: wanneer ze jou haar nummer geeft, dan is ze geïnteresseerd om je beter te leren kennen. Ze wil de aantrekkingskracht ontdekken en als je haar specifiek en duidelijk vraagt om iets te gaan doen, dan zal ze – je geloof het misschien niet – waarschijnlijk ‘JA’ zeggen.

5. Te lang wachten met reageren

“Niet te snel reageren, want dan lijk je wanhopig.” We kennen het advies allemaal. Maar tegenwoordig is iedereen zo vastgekleefd aan hun smartphone dat het niet veel meer uitmaakt. Je mag reageren wanneer jij dat wilt – of dat nu direct is of 5 minuten later. Wat helemaal geen goed idee is? Drie dagen wachten, want dat is wel echt het slechtste advies ooit. App haar wanneer het jou uitkomt en houd je niet bezig met het ‘wachtspel’. Dat is het niet waard.

Wees deze man niet
  • 14:21 uur: Hé, hoe gaat het?
  • 14:23 uur: Druk aan het werk?
  • 14:35 uur: Ben benieuwd naar je dag!
  • 15:15 uur: Hallo?
  • 15:18 uur: Nog steeds aan het werk?
  • 17:01 uur: HEEEEEEEEEEY?
  • 18:15 uur: Al vrij?

6. Te veel berichten versturen

De meeste mannen weten zo langzamerhand dat je dat er meer nodig is dan een ‘hoe gaat het?’ om een ​​gesprek op gang te brengen. Maar er is ook een kantelpunt in het gesprek – het moment waarop het too much wordt. Je bent geen boek aan het schrijven. Zodra een vrouw in de gaten heeft dat jij veel meer (en langere) berichten verstuurt dan zij, dan is het foute boel. Want dat is het moment waarop ze beseft dat jij eigenlijk niet zo interessant bent – of een griezelig type.

7. Friendzonegedrag

Als je haar niet weet te prikkelen, dan beland je in de friendzone – de situatie waarin ze jou wel een lieverd vindt, maar geen aantrekkingskracht voelt. Om dat te voorkomen doe je precies die dingen die een beste vriend níet zou doen. Je zou met haar flirten, teasen, plagende opmerkingen maken en uitdagende zinnen tegen haar uitspreken. Terwijl een beste vriend zou overgaan op small talk tijdens het appen, houd je het speels en provocatief.

8. Blijven appen

Voor de meeste mannen is appen met een vrouw een noodzakelijk iets. Het is nodig om een doel te bereiken, zo denken wij mannen er nu eenmaal over. Maar omdat de meeste vrouwen niet zomaar afspreken met mannen en eerst een fatsoenlijke conversatie willen, denken sommige mannen dat appen een doel op zich is. Dat is het niet. Hoe meer je blijft appen, hoe groter de kans dat ze haar interesse verliest.

De ervaring leert ons dat sommige vrouwen nooit willen afspreken. Ja, ze zitten op Tinder. En ja, ze willen het gesprek naar WhatsApp verplaatsen. En ook willen ze dagelijks met je appen. Maar afspreken? Ho maar.

Of het nu de zenuwen zijn die hen tegenhoudt om af te spreken, een wantrouwen in mannen, of iets anders: een ontmoeting zit er niet in. Daarom is het onverstandig om te blijven appen, want we herhalen het nog maar eens: appen is niet het doel.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…