Waar ontmoet je een leuke, vrijgezelle man als apps geen optie zijn?

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
5 minuten leestijd

Een leuke man in het wild vinden is niet altijd even gemakkelijk. Of noem het maar gerust moeilijk, soms bijna onmogelijk. Daarom zweren sinds een paar jaar veel vrijgezellen bij populaire dating apps zoals Tinder of Happn; het is een laagdrempelige manier om snel nieuwe alleenstaanden te ontmoeten. En dat kun je ze niet kwalijk nemen.

Een nadeel aan dit soort apps is echter dat de kans op een relatie met je ‘match’ vrij klein is. Niet iedereen op deze apps is op zoek naar liefde, en uit een foto of chatgesprek kun je ook niet goed opmaken of er een echte connectie is. Het komt regelmatig voor dat de digitale gesprekken leuk en gezellig zijn, maar dat je op de eerste date al vanaf seconde één weet dat je deze persoon nooit aan je ouders zal voorstellen.

Leuke man, waar ben je?

Niet getreurd, er zijn ook meer dan genoeg vrijgezelle mannen te vinden wanneer je de deur uitstapt. Het is jammer dat vrijgezelle mannen geen sticker op hun voorhoofd dragen waarop heel groot “SINGLE” staat, dat zou het vinden van een partner een stuk gemakkelijker maken. Maar na een kort gesprekje kun je hier toch ook vrij snel achter komen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Goed, dan moet je wel in gesprek raken met zo’n knappe kop. Waar kun je die vinden? We beschrijven hieronder een aantal plaatsen waar jouw doelgroep zich bevindt.

1. In de sportschool

Ben je sportief aangelegd? Of ben je niet sportief aangelegd, maar wordt het wel eens tijd om in beweging te komen? Dan is de sportschool bij uitstek de plek waar je ook nog eens gemakkelijk in contact komt met de andere leden. Trek je leukste sportoutfit aan en hobbel snel naar de plaatselijke gym.

Zie je een leuke man staan? Dan kun je hem vragen of hij tips heeft over welke houding nodig is wanneer je gewicht aan het heffen bent. Of plof in de kantine van de gym neer naast degene in wie je interesse hebt en biedt hem een eiwitshake of sportdrank aan.

2. In een koffiebar

Koffie is hip. Val je op mannen met baarden? Je vindt ze gegarandeerd hier. De steden puilen uit met koffiebarretjes, dus lang hoef je waarschijnlijk niet te zoeken. Het is dé plek waar freelancers met hun laptop gaan zitten om te werken. Neem vooral ook je eigen laptop mee en zoek vanaf boven je scherm oogcontact met de man naar keuze.

Wie weet knoopt hij vanzelf een gesprek aan, of je vraagt hem welke koffie hij aan zou raden. Als de beste man vrijgezel is dan zal hij vanzelf doorgaan met kletsen, en zo niet: dan kun je je richten op je laptopscherm en verder oogcontact uit de weg gaan.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Tijdens een festival

De laatste tien jaar zijn festivals in populariteit gegroeid. Elk weekend zijn er talloze festivals in verschillende muziekgenres te vinden. De bezoekers brengen die vrolijke feestdagen meestal niet nuchter door; het is dus een laagdrempelige omgeving om een gesprek aan te knopen. Festivals zijn dé plek om een leuke man aan de haak te slaan. Je kunt al dansend toenadering zoeken of je gaat voor een foute openingszin waar je beide om kunt lachen. En wordt het niets, dan dans je zonder moeite door naar de volgende.

4. Op een bruiloft

Bruiloften bieden een fantastische gelegenheid om vrijgezelle mannen te ontmoeten. Het wordt al snel duidelijk wie alleenstaand is en wie met zijn partner is gekomen. Je hebt je waarschijnlijk prachtig opgedoft, want dat doet tenslotte iedereen op een bruiloft. Dankzij de open bar wordt het gemakkelijk om een gesprek aan te knopen welke je kunt openen met “Waar ken jij Pietje en Marietje eigenlijk van?”.

5. In de kroeg

Het is algemeen bekend dat mensen in een relatie vaker thuis op de bank blijven hangen dan de stad ingaan. De kans is dus groot dat wanneer je een leuke man in de kroeg hebt gespot, hij vrijgezel én gewillig is. Je komt hier snel genoeg achter door oogcontact te maken.

Beantwoordt hij jouw oogcontact met een overtuigende zwoele blik en glimlach? Dan zal hij vast openstaan voor een drankje. En wie weet wat daaruit voortvloeit, straks zijn jullie misschien wel het stel dat stapavonden overslaat om samen op de bank te hangen met Netflix en een pizza.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie