Internationale datingsite? Deze 5 buitenlandse datingsites zijn geschikt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Internationaal daten, waarom eigenlijk niet? Je bent tegenwoordig binnen no-time aan de andere kant van de wereld en wanneer je open staat voor internationaal daten, dan vergroot je de vijver om uit te vissen aanzienlijk.

Wie zegt dat de liefde van je leven in Nederland woont? En wie zegt dat je de rest van je leven in Nederland wil wonen? Zie je het voor je: een jetsettersbestaan in de metropool New York, back-to-basics in de jungles van Zuid-Amerika of misschien wel een boerenleven tussen de rijstvelden van Indonesië?

Liefde kent geen grenzen en dat begrijpen internationale datingsites maar al te goed. Er zijn tal van websites waar je je kunt inschrijven om in contact te komen met potentiële partners over heel de wereld.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Waarom internationaal daten?

Heb je al veel ervaring in de Nederlandse liefde, maar zat daar tot nu toe niemand tussen met wie je de rest van je leven wil delen? Vind je het leuk en spannend om mensen van over de grens te ontmoeten? Ben je bereid om je leven te verrijken met invloeden uit andere culturen? Zou je geen moeite hebben met een relatie op afstand of lijkt het je zelfs wel leuk om in een ander land te wonen? Dan is internationaal daten misschien wel iets voor jou.

Er zijn meer dan genoeg mensen die het wel prima vinden in ons koude kikkerlandje en ook hartstikke tevreden zijn met de kikkers in die vijver. Maar dat geldt niet voor iedereen. In andere landen vind je mensen met andere gebruiken, een andere kijk op het leven en natuurlijk een ander uiterlijk.

Bij de één schrikt het onbekende af, maar bij de ander wekt dit juist nieuwsgierigheid op. Dit is dan ook de reden dat internationale datingsites vandaag de dag zoveel populariteit winnen. Internationaal daten heeft een plek op de datingmarkt gewonnen.

kaart wereld

De universele taal

We zijn geneigd om beren op de weg te zien wanneer het gaat om de liefde. Wanneer je bijvoorbeeld niet dezelfde taal spreekt kun je besluiten dat deze barrière voor problemen gaat zorgen. Maar liefde is een taal op zich, je kunt júist nader tot elkaar komen wanneer je niet dezelfde moedertaal spreekt.

Laat die taalbarrière voor wat het is en je zult verrast staan van hoe goed er valt te communiceren zonder woorden. En, niet geheel onbelangrijk, in het Engels kunnen jij en jouw eventueel toekomstig partner vast ook aardig uit de voeten (dan kunnen de praktische zaken toch verbaal besproken worden).

5 Internationale datingsites

Wanneer je besluit om internationaal te daten moet je er zeker van zijn dat je gebruik maakt van een betrouwbare datingsite. Er bestaan meer dan genoeg datingsites die mooie beloften maken maar uiteindelijk vooral op je geld uit zijn. We zetten hieronder een aantal betrouwbare platformen op een rijtje.

lexa

1. Lexa

Lexa is een datingapplicatie die leden over bijna heel Europa heeft. Wanneer je naar de website van Lexa gaat ligt de focus automatisch op daten binnen eigen land. Maar onderaan de thuispagina vind je een rij aan links om internationaal te daten. Lexa is nog niet overal in de wereld gevestigd, de applicatie heeft voornamelijk leden in Europa. Je kunt kiezen om in contact te komen met mensen uit België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Dat zijn behoorlijk wat landen.

Een groot voordeel aan daten binnen Europa is dat het gemakkelijker en goedkoper is om elkaar te ontmoeten, dan wanneer je op date wil gaan met iemand aan de andere kant van de wereld.

Bezoek Lexa

Elitedating

2. Elitedating

Wanneer je je inschrijft bij EliteDating vind je voornamelijk hoogopgeleide vrijgezellen van 30+. Meer dan 70% van de leden heeft een universitaire studie afgerond. EliteDating is onderdeel van Spark Networks, een netwerk met roots in Duitsland welke verschillende datingwebsites beheert in heel de wereld. Spark Networks heeft momenteel meer dan 13 miljoen leden in 25 landen.

Wanneer je je aanmeldt bij Elitedating doe je een persoonlijkheidstest die gebaseerd is op de “Big Five”. Dit is de theorie die momenteel op het gebied van persoonlijkheid de meest wetenschappelijke ondersteuning krijgt. Op deze manier wordt jouw profiel gematcht met anderen die bij jouw persoonlijkheid passen. De kans op het vinden van liefde wordt op deze manier aanzienlijk vergroot.

Bezoek Elitedating

okcupid

3. OkCupid

OkCupid is een dating app die zijn aandeel in de datingwereld inmiddels wel heeft bewezen. Er worden elk jaar meer dan 91 miljoen connecties gemaakt en iedere week gaan er vijftigduizend mensen op date. Leden worden gekoppeld op basis van vragen die zij beantwoorden wanneer ze de app gebruiken. Een voorbeeld van zo’n vraag is bijvoorbeeld “Vindt u zichzelf een feminist?”

Op de app maar ook op de website van OkCupid kun je je interesses invoeren en aangeven welke hiervan voor jou belangrijk zijn om terug te zien in een partner. OkCupid is wereldwijd actief waardoor je gemakkelijk in contact komt met mensen over de grens.

Bezoek OkCupid

victoria milan

4. Victoria Milan

Victoria Milan is een datingplatform dat speciaal gericht is op buitenechtelijke affaires. Of je dit moreel in orde vindt, is aan jou om te beslissen. Wij informeren je slechts over de mogelijkheden. Met ruim zes miljoen leden wereldwijd is het platform in elk geval behoorlijk populair.

Victoria Milan belooft je privacy te waarborgen dankzij sterke beveiliging en je kunt een anoniem profiel aanmaken indien je niet door de mand wil vallen. Victoria Milan biedt daarnaast de functionaliteit om andere leden in de buurt te signaleren, dit is een handige mogelijkheid wanneer je bijvoorbeeld uitgaat of op vakantie bent.

Bezoek Victoria Milan

badoo

5. Badoo

Badoo is een online datingplatform waarbij je contact kunt leggen met mensen over de hele wereld. Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je aangeven of je Badoo gebruikt om nieuwe vrienden te maken, om te chatten of om te daten. Naast de mogelijkheid om je interessevoorkeur in geslacht en leeftijd in te vullen, kun je ook kiezen wáár de mensen met wie je in contact wil komen zich op de wereld bevinden. Dit kan wereldwijd, maar heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld Australiërs? Dan kun je dit simpelweg invullen, et voilà: je krijgt enkel Badoo-ers uit dit continent te zien. Handig.

Pas op voor scams

Nederland is natuurlijk één van de meest ontwikkelde en rijkste landen ter wereld. Een aantrekkelijke doelgroep om mee aan de haal te gaan voor mensen die wel wat extra centen kunnen gebruiken. Wees dus áltijd voorzichtig wanneer je contact hebt met iemand die je wel ziet zitten.

Geef nooit zomaar je creditcardgegevens of bankrekeningnummer door. Zorg er ook voor dat je honderd procent zeker weet wie je date, wanneer het tot een ontmoeting komt. Er zit altijd al risico’s verbonden aan een afspraakje met iemand die je nog niet eerder hebt ontmoet, maar helemaal wanneer je een date hebt met iemand uit het buitenland is voorzichtigheid geboden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie