Home Relatie 8 manieren om een lange afstandsrelatie te laten werken

8 manieren om een lange afstandsrelatie te laten werken

3 minuten leestijd
0
lange afstandsrelatie

Iedereen die er ervaring mee heeft kan erover meepraten: het is moeilijk. Hoe leuk je iemand ook vindt en hoeveel je ook over hebt voor de persoon, soms is het onvermijdelijk om apart en op afstand van elkaar te moeten leven. De man kan uitgezonden worden als onderdeel van zijn werk in het leger of de vrouw krijgt de kans van haar leven om een tijdelijke studie in het buitenland te kunnen volgen. De grote afstand heeft het gevolg dat je elkaar niet meer iedere dag ziet en niet meer kunt knuffelen maar gelukkig helpt het internet een handje. Door de smartphone, tablet en algemene ontwikkelingen in internettechnologie kun je bijna op ieder moment van de dag met je partner in contact blijven; zelfs als jullie duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn. Toch is niet makkelijk om de lange afstandsrelatie te laten werken als je alleen maar contact via Skype hebt. Wat kun je eraan doen om je relatie op peil te houden, ongeacht de afstand?

1. Maak veel foto’s

Hoewel je partner er niet bij kan zijn als je iets te vieren hebt of wanneer je iets graag wilt delen, er zijn manieren om erbij in de buurt te komen. Maak met je smartphones foto’s van de dingen die je doet en wat je zoals meemaakt. Dit geeft je partner het idee dat hij of zij nog altijd deel uitmaakt van je leven. Het helpt je ook om uit te leggen wat je meegemaakt hebt tijdens je dagen zonder elkaar.

2. Kijk samen naar hetzelfde programma

Als samen met elkaar op de bank liggen niet mogelijk is dan kun je het nog wel proberen na te bootsen. Wat doe je als je met z’n tweeën op de bank ligt? Je kijkt samen een televisieprogramma of film. Ook als je duizenden kilometers van elkaar verwijderd bent is dit nog mogelijk. Kies een film of programma en bekijk het tegelijk zodat je het gevoel hebt dat je echt iets samen aan het doen bent.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

3. Verras elkaar

Je kunt elkaar nog zoveel spreken per telefoon, honderden berichten per dag versturen maar het komt niet in de buurt van elkaar in het echt zien. Laat zien dat je om elkaar geeft door ongepland een bezoek te brengen aan je partner om hem of haar te verrassen. Spreek met de collega’s of vrienden van je partner af dat je je partner wilt verrassen en verras hem of haar met een bliksembezoek.

4. Verstuur handgeschreven brieven

Whatsapp, Facebook Messenger, sms: als je dit te veel en te vaak gebruikt dan is het niet meer persoonlijk. Verander dit door niet alleen de standaard manieren te gebruiken maar schrijf ook handgeschreven brieven. Het geschreven schrift is romantisch en laat iedere partner uitkijken naar het moment dat er weer een nieuwe brief op de deurmat valt.

5. Blijf complimenten geven

Met een grote afstand tussen jullie beiden is het makkelijk om te vergeten dat je partner bevestiging nodig heeft dat je hem of haar nog steeds geweldig vindt. Complimenten zijn het simpele maar effectieve wapen om dit iemand te laten weten. Het kan voorkomen dat je partner jaloers wordt als je geregeld laat merken hoe je over hem of haar denkt.

6. Ga op een Skype date

De internetsnelheden lopen ieder jaar verder op en dit biedt talrijke mogelijkheden, ook voor lange afstandsrelaties. Eén van de opties die snel internet met zich meebrengt is videobellen; met Skype als voornaamste optie. Als je niet bij elkaar kunt zijn dan is het nog steeds mogelijk om te daten. Neem ieders je laptop mee naar de eettafel en ga samen een hapje eten terwijl je ondertussen elkaar ziet en hoort via Skype. Een virtuele date is één van de manieren om je lange afstandsrelatie te onderhouden.

7. Begin met sexting

selfie vrouwEen probleem dat elk koppel in een lange afstandsrelatie tegenkomt is het gebrek aan seks. Het is een uitdaging om het voor een langere tijd zonder de partner te doen; seks speelt immers een onmisbare rol in een relatie. Hoe los je dit op? Sexting is één van de manieren om het spannend te houden. Het is voor sommigen misschien wat onwennig om sexting berichten te versturen maar het kan je lange afstandsrelatie weer laten opbloeien als ooit tevoren.

8. Heb niet teveel contact

Om een liefdesrelatie op afstand te onderhouden is het niet nodig om elk uur van de dag berichten te versturen. Dit werkt juist averechts omdat je je partner niet de ruimte geeft om je te missen. Het kan er zelfs voor zorgen dat je niets meer te melden hebt, alleen maar dezelfde dingen bespreekt of het gaat lijken op een verplichting om contact te hebben. Het is niet erg om elkaar een dag niet te spreken. Geef elkaar de ruimte, vertrouw je partner en kijk samen uit naar de toekomst samen.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ruzie met je vriend of vriendin goedmaken? Volg deze 9 stappen

Maak je veel ruzie met je partner en vinden jullie het beiden lastig om een ruzie uit te p…