Emotionele aantrekkingskracht opwekken? 5 tips voor mannen en vrouwen

Jay
Door Jay
7 minuten leestijd

Soms zie je wel eens dat beste vrienden een relatie krijgen en zo zielsverwanten worden. In dit droomscenario is de relationele band die deze vrienden hebben vooral gebaseerd op de emotionele aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een liefdesrelatie. En eigenlijk, als je alles zo op een rij zet, stond het al in de sterren geschreven dat dit het perfecte stel zou zijn.

Als buitenstaander merk je onder meer dat ze elkaars zinnen afmaken en lachen om precies dezelfde grappen. Het is alsof ze precies weten wat er in de geest van de ander omgaat. Deze sterke gevoelens zijn allemaal te danken aan hun emotionele aantrekkingskracht, en stiekem wil jij dat zelf ook. Gelukkig is het mogelijk om emotionele aantrekkingskracht op te wekken bij de mensen die je ontmoet. Reden om je in dit artikel vijf tips te geven over hoe je emotionele aantrekkingskracht opwekt.

Wat is emotionele aantrekkingskracht?

Hoe en waar je de ander ook ontmoet, je voelt al meteen een sterke band. In tegenstelling tot eerdere ontmoetingen is de chemie vaak vanaf het eerste moment onmiskenbaar sterk. Dit intense gevoel, dat gedeeld wordt tussen twee personen, is wat je ‘emotionele aantrekkingskracht’ kunt noemen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De definitie van emotionele aantrekkingskracht is dat je je verbonden voelt met iemands geest en persoonlijkheid. Je waardeert in dit geval dus meer dan alleen de fysieke kenmerken. Als je je emotioneel tot iemand aangetrokken voelt, dan gaat het niet alleen om hoe iemand eruit ziet, maar juist om wat die persoon doet, zegt en handelt.

Het perfecte basisingrediënt

Opmerkelijk is dat het openstaan voor een relatie met de ander niet eens gepland hoeft te zijn. Het kan zelfs vrij onverwacht gebeuren. Emotionele aantrekkingskracht in een relatie is dan ook enorm belangrijk. Dit komt omdat emotionele aantrekkingskracht je kan helpen relaties aan te gaan die sterker zijn en daarmee langduriger.

We kennen allemaal de verhalen van relaties die op een gegeven moment in de sleur komen; bij een relatie met veel aantrekkingskracht is dat echter een stuk minder waarschijnlijk. Omdat jullie zo diep kunnen inspelen op elkaars gevoelens zal het minder snel voorkomen dat de relatie saai of eentonig wordt. Een gedeelde emotionele aantrekkingskracht is daarmee het perfecte basisingrediënt.

In tegenstelling tot fysieke aantrekkingskracht is de emotionele aantrekkingskracht vaak aan beide kanten even sterk en ook van langdurige aard. Terwijl we fysiek min of meer op elkaar uitgekeken raken is het emotionele gedeelte meestal juist de basis voor langdurig verlangen en affectie.

Waaraan kun je deze aantrekkingskracht herkennen?

Je merkt vaak vanaf het eerste moment al of je je tot iemand aangetrokken voelt. Of het alleen fysiek, emotioneel of beide is, dat is een discussie voor een andere keer. Maar als er een emotionele klik is, dan is het fundament in elk geval al ijzersterk. Je hebt dan waarschijnlijk al meteen de neiging om de ander beter te leren kennen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Wel kan het voor sommige mensen misschien wat lastig zijn om te beschrijven welke gevoelens je dan precies ervaart. Om te verwoorden wat je allemaal zou kunnen voelen, volgt een lijst met vragen waarmee je emotionele aantrekkingskracht beter kunt begrijpen:

  1. Merk je dat je oprecht om de persoon geeft tot wie je je aangetrokken voelt?
  2. Heb je het gevoel dat je de ander al heel lang kent, terwijl je de ander onlangs hebt ontmoet?
  3. Verlies je het tijdsbesef als je met de ander praat?
  4. Voel je je op je gemak als de ander bij je in de buurt is?
  5. Kun je met de ander over alles en nog wat praten?
  6. Verlopen de gesprekken moeiteloos van begin tot eind?

Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, dan zijn dit een aantal belangrijke tekenen van emotionele aantrekkingskracht. Er is een zeer grote kans dat je je emotioneel tot de persoon aangetrokken voelt.

5 tips voor mannen en vrouwen

Emotionele verbinding is intens en vermindert de onzekerheid in de relatie. Hoewel het niet bij elke relatie even sterk is, is het wel essentieel om een ​​emotionele band met je partner te ontwikkelen voor een langdurige verbintenis. Daarvoor hebben we een aantal tips:

1. Focus op het nu

Jij en je partner kunnen meer genieten van de tijd die jullie samen hebben als jullie proberen in het heden te leven en niet te veel piekeren over de toekomst. De emotionele aantrekkingskracht neemt toe als je op dat moment geniet van wat de relatie te biedt heeft.

2. Houd het mysterieus

Mannen en vrouwen waarderen plezier en afwisseling in de relatie. Zo af en toe wat mysterie werkt daarbij als een trigger en zal helpen om de vonk levendig en fris te houden.

3. Maak oogcontact

Maak innig oogcontact als je met de ander in gesprek bent. Betekenisvol oogcontact is namelijk een teken van oprechte interesse en betrokkenheid. Het toont ook jouw wil om de ander echt goed te leren kennen, waardoor ze zich sterker tot je aangetrokken voelen.

4. Durf kwetsbaar te zijn

Wees niet bang om je kwetsbare kant in de relatie te laten zien aan de ander. Leer praten over je goede en slechte kanten. Stel je open op en praat over je interesses, voorkeuren, maar ook je angsten. Bij een emotionele verbinding gebeurt dit vaak al op natuurlijke wijze, omdat je je op je gemak voelt en niets te verbergen hebt voor de ander.

5. Geef prioriteit aan seksuele bevrediging

Mensen hebben een sterkere emotionele band als ze seksueel voldaan zijn. Hoewel seks op zich geen wondermiddel is voor het verbeteren van je emotionele band, kan de tijd nemen om de verlangens van je partner te ontdekken leiden tot meer intense gevoelens van emotionele verbinding, zowel binnen als buiten de slaapkamer.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie