Vindt ze mij leuk? 21 signalen waar jongens op kunnen letten

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
11 minuten leestijd

Het is nu al een tijdje geleden dat je haar voor het eerst ontmoette. Je voelde meteen vlinders in je buik toen je haar zag staan. Zo schattig en sexy. Nu je haar een aantal keren hebt gesproken, zijn de gevoelens alleen maar sterker geworden. Je vindt haar leuk, misschien zelfs meer dan dat, maar je weet niet of zij jou ook leuk vindt.

Omdat je niet weet of de gevoelens wederzijds zijn, ben je bang om je gevoelens te uiten. Want stel je voor dat je wordt afgewezen. Daarom observeer je haar gedrag en zoek je naar signalen om te weten of zij ook geïnteresseerd is in jou. Maar op welke signalen moet je dan letten?

Vindt zij mij leuk?

Vraag je je af of zij jou leuk vindt? Net zoals jij haar leuk vindt? Het kan soms moeilijk zijn om te weten of een vrouw geïnteresseerd is in jou als potentiële liefdespartner. Het is nog moeilijker als je niet zeker weet hoe je haar signalen moet interpreteren. Gelukkig zijn er een aantal duidelijke signalen waar jongens zoals jij op kunnen letten. Dit zijn de signalen waarmee je kunt bepalen of een meisje of vrouw in jou geïnteresseerd is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Ze maakt veel oogcontact met jou

Als ze geïnteresseerd is, zal ze vaak direct in je ogen kijken. Ze kijkt je aan als je aan de andere kant van de kamer staat, als je met haar in gesprek bent en dit oogcontact is langer dan gebruikelijk. Veel oogcontact is een duidelijk teken dat ze geïnteresseerd is in jou.

2. Ze lacht veel en spontaan in jouw aanwezigheid

Als ze echt geïnteresseerd is in jou, zal ze vaak lachen. Waarom? Omdat ze zich op haar gemak voelt in jouw aanwezigheid. Een vrouw die zich ongemakkelijk voelt, zal namelijk niet snel lachen omdat ze zich niet op haar gemak voelt. Hoe comfortabel ze is in jouw aanwezigheid zegt veel over jullie band.

3. Ze complimenteert je

Een van de beste tekenen om te peilen of ze jou leuk vindt, is het aantal complimenten dat je krijgt.
Als ze jou leuk vindt, is ze namelijk eerder geneigd jou complimenten te geven. Tenzij ze heel direct is, zal ze je waarschijnlijk niet vertellen dat je een lekker hapje bent. Maar ze zal je wel vertellen dat je leuk gekleed bent of altijd zo grappig bent. Geeft ze jou aan de lopende band complimenten? Dan vindt ze jou leuk.

4. Ze raakt jou aan of komt dicht bij jou staan

Zoekt ze vaak een excuus om jou aan te raken of dicht bij jou te staan? Dit kan bijvoorbeeld zijn door jou aan te raken wanneer ze iets zegt of door dicht bij jou te staan wanneer jullie samen praten. Als dit het geval is, dan heeft dit een duidelijke reden: ze vindt jou leuk.

5. Ze vertelt je persoonlijke dingen

Laat ze jou toe in haar innerlijke wereld? Is ze open over haar gevoelens en persoonlijke informatie en deelt ze dat graag met jou? Dit is een teken dat ze vertrouwen in jou heeft en dat ze interesse heeft.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Ze stelt je persoonlijke vragen

Naast het delen van persoonlijke informatie kun je ook letten op het vragen naar persoonlijke informatie. Als een vrouw geïnteresseerd is in jou, zal ze vaak persoonlijke vragen stellen over jouw leven en interesses. Dit is een teken dat ze geïnteresseerd is in wie jij bent en wat je doet.

7. Ze vindt je grappig

Een gedeeld gevoel van humor is een van de dingen die koppels bij elkaar brengt. Als ze om al je grappen lacht, terwijl ze soms niet eens grappig zijn, is de kans groot dat ze je leuk vindt. Vrouwen kunnen er namelijk niets aan doen: ze vinden de jongens die ze leuk vinden grappiger dan andere jongens.

8. Ze toont interesse in jouw leven en activiteiten

Als een vrouw geïnteresseerd is in jou, zal ze vaak vragen stellen over jouw leven en activiteiten. Misschien komt ze zelfs bij je kijken als je gaat sporten. Het tonen van interesse in je leven is een teken dat ze jou leuk vindt.

9. Ze probeert je te imponeren

Probeert ze jou te imponeren met haar eigen prestaties? Of hoe ze eruitziet als ze met jou afspreekt? Dit kan bijvoorbeeld door te vertellen over haar succes op het werk of extra goed haar best doen om er mooi uit te zien als jullie afspreken. Als dit zo is, dan doet ze dat omdat ze jou leuk vindt.

10. Ze plaagt je

Zit ze jou geregeld op een leuke manier te plagen? Maakt ze grapjes en geeft ze jou dan speels een duw? Deze tekenen van plagen en teasen zijn haar manier om te laten weten dat ze jou leuk vindt. Want als ze jou niet leuk vindt, zou ze dat helemaal niet doen.

11. Ze maakt tijd voor jou

Als ze jou leuk vindt, zal ze vaak tijd maken voor jou en jullie afspraken nakomen. Ondanks dat ze andere verplichtingen heeft, maakt ze toch tijd voor jou. Dit is een duidelijk teken dat ze waarde hecht aan jou en dat ze het waardeert dat jullie tijd samen besteden.

12. Ze laat jou weten dat ze beschikbaar is

Als ze iets met je wil, zal ze vaak laten weten dat ze beschikbaar is. Zegt ze dat ze single is? Of dat ze het tijd vindt om weer te gaan daten? Het zijn hints die je als een signaal kunt zien. Een signaal dat ze wil dat jij haar vraagt om iets leuks te doen.

13. Ze appt je vaak

Als jullie al contact hebben en zij steeds uit eigen initiatief het appcontact opstart, dan is dat een goed teken. Het kan een teken zijn dat ze jou leuk vindt.

14. Ze flirt met jou

Hoewel vrouwen ook flirten, net als mannen, doen ze dat vaak iets subtieler. Let daarom op de subtiele flirtsignalen die zij toont, omdat dit je meer informatie geeft of ze jou leuk vindt. Ze kan bijvoorbeeld dubbelzinnige opmerkingen maken of je ‘per ongeluk’ aanraken wanneer jullie praten.

15. Ze is jaloers als je aandacht aan andere vrouwen geeft

Vindt ze het niet leuk als je met andere vrouwen praat? Als ze geïnteresseerd is in jou, zal ze jaloers kunnen zijn als je aandacht aan andere vrouwen geeft. Dit is een duidelijk teken dat ze meer dan een gemiddelde interesse in je heeft. Wat ze wil? Dat jij aandacht aan haar besteedt.

16. Ze is enthousiast om jou te zien

Enthousiasme zegt veel over hoe iemand over een ander denkt. Als ze jou leuk vindt, zal ze enthousiast zijn om jou te zien wanneer jullie elkaar ontmoeten. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een grote glimlach te hebben wanneer ze jou ziet of door enthousiast te zijn over jullie afspraakje.

17. Ze is teleurgesteld als jullie afspraak niet doorgaat

Heb je afgesproken, maar moet je de date afzeggen? Als ze teleurgesteld is als jullie afspraak wordt afgezegd, dan is de kans groot dat ze jou leuk vindt. Dit is een duidelijk teken dat ze ernaar uitkijkt om tijd met jou door te brengen en dat heeft meestal maar één reden.

18. Ze geeft je speciale aandacht

Als ze jou leuk vindt, zal ze jou vaak speciale aandacht geven. Ze kan jou bijvoorbeeld helpen met iets of iets naar je doorsturen als ze denkt dat jij erin geïnteresseerd bent.

19. Ze praat over toekomstplannen met jou

Begint ze vaak over toekomstplannen met jou, zoals plannen voor een vakantie of een toekomstige afspraak? Vat het dan op als een teken dat ze geïnteresseerd is in jou en dat ze een toekomst met jou ziet.

20. Ze maakt jou een prioriteit in haar leven

Als ze jou echt leuk vindt, zal ze jou een prioriteit maken in haar leven. Dit kan bijvoorbeeld zijn door jou eerder te bellen of te appen dan anderen, of door haar plannen aan te passen zodat ze tijd met jou kan doorbrengen.

21. Ze doet een beroep op je

Een slimme tactiek die sommige vrouwen gebruiken als ze jou leuk vinden: een beroep op je doen. Of het nu voor advies is of hulp om iets te maken, als ze jou leuk vindt, kan ze dit doen.

Als we de signalen zo onder elkaar zitten, is het duidelijk dat het niet altijd gemakkelijk is om te weten of een vrouw je leuk vindt. Maar door op de bovenstaande signalen te letten, kan je beter begrijpen of zij echt geïnteresseerd is of niet. Natuurlijke kunnen de signalen per vrouw anders zijn, maar als je deze signalen opmerkt, dan kan ze het niet ontkennen: ze vindt jou leuk.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie