Home Dating Terug op de markt: wanneer kun je weer daten na een relatie?

Terug op de markt: wanneer kun je weer daten na een relatie?

3 minuten leestijd
0
kieskeurig hart

Niemand houdt ervan om zich eenzaam te voelen en de verleiding om vlak na een relatiebreuk weer verliefd te worden is niet makkelijk te weerstaan. Degenen die de verleiding niet kunnen weerstaan springen van relatie naar relatie zonder tijd voor zichzelf te nemen en alles op een rijtje te krijgen. Voor de één werkt het, maar vaker ook niet. Kenners zijn het erover eens dat het niet slim is om direct weer te beginnen met daten na een verbroken relatie. Door gehaast van de ene naar de andere relatie te gaan saboteer je je nieuwe relatie voordat het de kans krijgt om uit te bloeien tot iets moois. Hoelang moet je nu wachten tot het weer kan?

Hoe snel ben ik er klaar voor?

De waarheid is dat er geen standaard antwoord is op de vraag hoelang je moet wachten. Het is voor iedereen anders. Het zou makkelijk zijn dat je in dit artikel leest dat je X maanden moet wachten maar zo werkt het niet. De duur van je relatie, wat er gebeurt is, hoe ongelukkig je was en hoe je eraan toe bent na de relatie bepalen samen hoe snel je weer klaar bent om te daten na een relatie. Als het op je gevoel aankomt is geen enkele situatie hetzelfde. Het is niet alleen belangrijk om jezelf de tijd te geven om te herstellen van de relatiebreuk maar ook om je nieuwe relatie een echte kans te geven.

Het is beter om alleen te zijn dan in slecht gezelschap – George Washington

Je bent niet meer hetzelfde

Iedereen die een lange relatie heeft gehad weet dat dit je verandert. Je leert positieve dingen over jezelf maar ook moet je bepaalde interesses achter je laten om de relatie gezond te houden. Als je weer single bent dan is het leven niet meer hetzelfde als ervoor; je bent verandert. Geef jezelf de kans om jezelf te ontdekken na de relatie. De belangrijkste relatie in je leven is die met jezelf. Hoe je over jezelf denkt en hoeveel je geeft om jezelf is de basis van elke relatie met iemand anders. Als je niet van jezelf houdt is het moeilijker om liefde te geven en te ontvangen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Na een relatie is er tijd nodig om te reflecteren wat er precies gebeurt is. Een relatie kan een emotionele rollercoaster zijn waar je van moet herstellen. Denk erover na wat je rol in de relatie was en identificeer wat er verkeerd is gedaan. Door deze analyse van je verbroken relatie te maken bereid je je voor op een toekomstige en gezonde relatie. Het kan je ook helpen om alle negatieve gedachten over mannen (of vrouwen) achter je te laten.

Ben ik er klaar voor?

Of je er klaar voor bent hangt af van hoe je je voelt en dan met name om hoe gelukkig je bent. Als je het gevoel hebt dat je een partner nodig hebt om je gelukkig te voelen dan ben je er nog niet klaar voor. Een relatiebreuk is nooit makkelijk en het logische vervolg is dat je deze pijn zo snel mogelijk kwijt wilt, alleen is een nieuwe relatie niet de oplossing. Vul de leegte met je hobby’s, interesses, passies, vrienden, familie, sporten en alle andere dingen die je gelukkig maken zonder een nieuwe relatie relatie te beginnen. Als je gelukkig in je eentje bent maar open staat voor wat komen gaat dan ben je er wel klaar voor.

Hoe zit het met de ex?

Een belangrijk teken om te beseffen of je er klaar voor bent of niet is je gedachtes aan je ex-partner. Denk je nog iedere dag aan hem of haar, of bijna helemaal niet meer? Als je nog vaak aan je ex denkt dan is de tijd nog niet gekomen om weer te beginnen met daten. Hetzelfde geldt voor de situatie waarin je anderen nog vergelijkt met je ex-partner.

Kun je het voelen?

Je bent zelf degene die kan “voelen” of je er klaar voor bent of niet. Heb je het gevoel dat je een leegte wilt vullen? Dan ben je er nog niet klaar voor. Dit is er alleen maar op gericht om een tijdelijke situatie te herstellen door iemand anders te gebruiken. De situatie kan alleen maar hersteld worden door de leegte niet op te vullen met iemand anders maar door te wachten tot de leegte verdwijnt. Dit kost tijd. Geef jezelf deze tijd, ook al duurt het langer dan je zelf wilt. Alleen dan ben je er klaar voor om opnieuw te beginnen met iemand anders.

Daten na een relatie is niet makkelijk. Het is een onzekere tijd waarin je in het begin misschien zelf wat teveel geconfronteerd wordt met je relationele verleden. Terwijl anderen zeggen dat je verder moet voel je zelf dat je er nog niet klaar voor bent. Er is niemand die je beter advies kan geven dan jezelf. Als je “voelt” dat je er klaar voor bent dan is dat vaak ook zo.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Ben jij er klaar voor om jezelf weer op de markt te zetten? Dit zijn op dit moment de beste datingsites en apps die je kunnen helpen om een nieuwe liefde te vinden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…