5 datingtrends voor opwindende zomerdates, volgens onderzoek

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Sneeuw is geweldig en de winter is romantisch. Maar iedereen weet dat de zomer de beste tijd van het jaar is. De dagen zijn langer, de laagjes kleding worden beperkt tot een minimum en iedereen heeft er weer zin in – ook in daten. Maar wat kunnen we verwachten van deze zomer? Wordt het de slutty summer die vorig jaar achterwege bleef of wordt het meer een summer of love?

Datingapp happn deed onlangs onderzoek onder 500 singles om achter de zomerse datingtrends te komen. Vijf van deze datingtrends zetten we voor je op een rijtje.

1. Dawn dating

Heb je altijd een wekker nodig die je meerdere keren kunt ‘snoozen’? Of zet je misschien niet eens de wekker? Ongeacht je slaapritme: daten in de ochtend – ook wel bekend als dawn dating – wordt globaal gezien steeds populairder. In Nederland is 1 op de 5 singles (21%) al eens op zo’n ochtenddate geweest, zo blijkt uit het onderzoek, en het lijkt erop dat het er snel meer worden. Van de vrouwen staat 38% er namelijk voor open om te dawndaten, terwijl maar liefst 51% van de mannen daar wel trek in heeft.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Sexploration

Volgens het onderzoek belooft het een spicy zomer te worden. Zo’n 60% van de ondervraagden geeft aan nieuwe dingen te willen proberen in de slaapkamer. En dan hebben we het niet alleen over de penetratie, want 92% van de singles is van mening dat seks veel meer is dan penis-in-vagina-seks. Meer dan 4 op de 5 vrouwen zegt bovendien dat het vrouwelijk orgasme wat meer aandacht mag krijgen. En een vergelijkbaar percentage mannen is het daar helemaal mee eens.

3. Familiar dating

Uit eerder onderzoek blijkt dat veel relaties oorspronkelijk beginnen in de vorm van een vriendschap. Welke vriend of vriendin zou jij in een ander daglicht kunnen zien? Volgens het happn-onderzoek is 1 op de 3 Nederlandse singles al eens verliefd geworden op iemand die ze al een tijd kenden. Met wie zou jij ‘familiar’ willen daten, zoals dit ook wel genoemd wordt?

4. Grenzeloze liefde

Nu de jaarlijkse uittocht naar de warme landen weer is begonnen, kunnen we erop rekenen dat er heel wat vakantieliefdes zullen ontstaan. Volgens het onderzoek heeft ruim de helft van de singles (56%) ooit de liefde gevonden in het buitenland. En nu de reisbeperkingen bijna niet meer bestaan, ligt het voor de hand dat de vakantieliefdes weer helemaal terug zijn van weggeweest.

5. Metaverse dating

Of het nu zomer is of niet: in de ‘metaverse’ blijf je in ieder geval altijd droog. Bijna 3 op de 10 singles (28%) geeft aan open te staan om nieuwe mensen te leren kennen in de nieuwe digitale realiteit. Maar niet iedereen zit erop te wachten, zo blijkt, want een groter percentage van de singles (36%) heeft geen interesse in daten in de metaverse. Eenzelfde percentage weet het nog niet.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie