Wat is Grindr Boost? Hoe het werkt, prijzen en meer

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
6 minuten leestijd

Grindr is onlangs begonnen met het testen van Boost, een nieuwe feature in de gay hook-up app waarmee je je profiel kunt boosten. Boost zit nu in de bètaversie, wat wil zeggen dat de makers van de app nog het een en ander aan het uittesten zijn. De functie is globaal uitgerold en zal naar verwachting snel voor iedereen beschikbaar zijn.

Wat is Grindr Boost?

Grindr Boost is een in-app feature waarmee je je profiel voor een vaste tijd meer aandacht kunt geven. Gedurende een periode van maximaal een uur staat je profiel bovenaan de rasters van gebruikers in de buurt. Met Boost kun je meer aandacht krijgen van mannen die nog steeds dichtbij zijn, maar misschien net buiten je gebruikelijke bereik vallen. Het idee is dat je in een kort tijdsbestek veel meer zichtbaarheid krijgt, wat zou moeten leiden tot meer profielbezoekers, berichten en contacten.

Boost ontgrendelt ook je ‘Viewed Me’-lijst voor 24 uur. Dit geeft je de mogelijkheid om te chatten met iedereen wiens aandacht je hebt getrokken tijdens de Boost-periode. Het ontgrendelen van deze lijst is normaal gesproken alleen weggelegd voor gebruikers met een Grindr Unlimited-abonnement.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Aan het einde van de Boost stuurt Grindr je een overzicht met het aantal tikken op je profiel, gestarte chats en de weergaven dat je hebt ontvangen – een boostrapport, om het zo maar te zeggen.

Hoe het werkt

Iedereen kan de Boost-functie gebruiken in de Grindr-app. Tik op je profielafbeelding en tik op ‘Boost’ om te beginnen.. Je wordt vervolgens voor een periode van één uur hoger in het raster getoond. Zodra je de Boost hebt gekocht, kun je niet meer annuleren en wordt je profiel pas weer normaal nadat het volledige uur is verstreken.

Wanneer de boost actief is, worden zowel je profielafbeelding als je ‘Viewed Me’-pictogram groen omcirkeld. Als je op een van deze pictogrammen tikt, wordt de resterende tijd van je Boost getoond. Anderen zien dit niet. Niemand anders wordt op de hoogte gesteld wanneer je aan het boosten bent. Anderen kunnen het mogelijk wel zien aan je afstand tot anderen die – zoals normaal – in je profiel weergegeven.

Er is geen limiet aan het aantal keren dat je kunt Boosten. Je mag je profiel meerdere keren per dag en meerdere keren per week boosten – dat is volledig aan jezelf.

Boost rapporten

Na elke Boost-sessie ontvang je een Boost-rapport. Er verschijnt een pictogram in de rechterbovenhoek van je ‘Viewed Me’-pagina. Als je daarop tikt, worden de volgende statistieken van je meest recente Boost weergegeven:

  • Aantal profielweergaven dat je hebt ontvangen
  • Aantal chats dat je hebt ontvangen
  • Aantal tikken dat je hebt ontvangen

Als je niet actief bent op het moment dat de Boost verloopt, ontvang je een melding van Grindr om je te laten weten dat je Boost-rapport klaar is. Boost-rapporten zijn volledig privé en voor niemand anders op Grindr zichtbaar.

Wat kost het?

Boost is beschikbaar voor zowel gratis als betaalde Grindr-gebruikers en kan op elk moment worden gekocht. Dat betekent dus dat Boost niet gratis is. Maar de prijzen voor Boost kunnen fluctueren als gevolg van verschillende factoren, zoals de huidige vraag naar Boost op je locatie.

Bovendien test Grindr de prijzen voor nieuwe functies altijd om er zeker van te zijn dat ze een optimale prijs kunnen vinden – en natuurlijk om er zoveel mogelijk aan te kunnen verdienen. Ten tijde van de introductie lopen de prijzen uiteen van 2,99 euro tot 4,99 euro per Boost.

Grindr Boost is een toevoeging op het bestaande aanbod van betaalde diensten op het Grindr-platform. Hoewel Grindr Xtra en Grindr Unlimited enkel verkrijgbaar zijn in de vorm van een abonnement, is Grindr Boost een eenmalige aankoop zonder dat er een abonnement aan gekoppeld wordt. Dit is vergelijkbaar met de boost-functies van andere apps zoals Tinder Boost en Bumble Boost.

Hoeveel kost Grindr Boost?

Alle premiumfuncties in de Grindr-app kunnen gebruikt worden in ruil tegen een vergoeding. Grindr Boost is ook verkrijgbaar tegen betaling. De prijs verschilt echter per locatie en kost gemiddeld enkele euro’s per keer.

Hoe betaal je Grindr Boost?

Je kunt Boost in de Grindr-app kopen. De betaling verloopt via de appstore van je smartphone of tablet of via een zelfgekozen betaalmethode.

Hoe schakel ik de Grindr Boost in?

Grindr Boost is te koop in de Grindr-app, zowel in de Google Play-app als in de Apple-app. Tik op je profielafbeelding in de app en vervolgens op ‘Boost’ om de feature aan te schaffen.

Hoe zeg ik Grindr Boost op?

Opzeggen is niet nodig. Zodra de Boost-periode afgelopen is, wordt je profiel weer als normaal weergegeven.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie