11 redenen waarom je geen man kunt vinden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Je bent intelligent, aantrekkelijk en ambitieus. Maar je hebt een groot probleem. Na jaren van zoeken en daten is het je nog steeds niet gelukt om een man te vinden. Je ging naar singlesfeesten, liet je door collega’s koppelen aan mensen die je niet kende en je probeert zelfs online daten. Niets leek te werken. Daarom begin jij je af te vragen of er niet iets mis met je is.

Ondertussen ben je je maar gaan focussen op je werk. Dan is er in ieder geval nog iets in je leven waar je trots op kunt zijn. Je besteedt je vrije tijd aan de dingen die je leuk vindt. Maar toch blijft het gemis van een partner aan je knagen. Waarom lukt het jou niet om een man te vinden?

Waarom jij geen man kunt vinden

Ondanks het feit dat iedereen uniek is, zijn er een aantal redenen te noemen waarom sommige vrouwen geen man kunnen vinden. Van een lage zelfwaardering tot een slechte timing: er zijn tientallen mogelijke redenen waarom het niet wil lukken. Welke reden voor jou van toepassing is? Dat kun jij alleen beantwoorden. Dit zijn in ieder geval de meestgenoemde redenen waarom je geen man kunt vinden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je hebt hoge eisen voor een partner

Veel vrouwen hebben een lijst met eisen voor hun ideale partner, zoals een bepaalde opleiding, baan, uiterlijk of persoonlijkheid. Welke eisen stel jij aan een partner? Zijn het echt dealbreakers als een man er niet aan voldoet? Als deze eisen te hoog zijn, kan het moeilijk zijn om iemand te vinden die aan deze criteria voldoet.

2. Je bent te kieskeurig

Door alle keuzes die je iedere dag maakt, ben je gewend geraakt aan de overvloed aan keuzes. Het probleem is echter dat als je te veel opties hebt, zoals op een datingapp gebruikelijk is, het moeilijk kan zijn om een beslissing te nemen. Waarom? Omdat je bang bent om de verkeerde keuze te maken of een beter alternatief te missen. Het resultaat is dat je zo kieskeurig wordt dat je vaak niet tevreden bent met wie je ontmoet.

3. Je bent steeds op zoek naar iets beters

Om hierop door te gaan, kan het hebben van veel opties leiden tot de neiging om te ‘shoppen’ voor een partner. Je gaat steeds op zoek naar iets beters in plaats van tevreden te zijn met degene die je kunt krijgen. Dit kan leiden tot een terugkerend patroon van relatiebreuken en ongelukkige relaties.

4. Je hebt een gebrek aan zelfvertrouwen

Voel jij je snel niet goed genoeg als je een man leert kennen? Of denk je snel dat hij out-of-your-league is? Als je last hebt van een laag zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen, dan kun een man vinden niet alleen moeilijk, hem behouden ook. Vooral als het gaat om daten kan een laag zelfvertrouwen je kansen verlagen om een partner te vinden.

5. Je bent te druk

Met werk, met andere verplichtingen, met alles wat er in je leven gebeurt. Dankzij alle andere prioriteiten heb je geen tijd of energie om te daten. Je bent te druk en dat zit je liefdesleven in de weg. Het weerhoudt je ervan om een man te vinden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Je hebt onrealistische verwachtingen

Dankzij alle kandidaten die je hebt gesproken op datingapps, kun je onrealistische verwachtingen hebben van een partner. Door het grote aanbod kun je denken dat je iemand kunt vinden die in elk opzicht perfect is. Maar dit is niet het geval. Geen enkele man zal perfect voor je zijn. Als je vasthoudt aan de onrealistische verwachtingen, dan bereid je jezelf voor op teleurstellingen en gevoelens van ontevredenheid.

7. Je hebt geen tijd of zin om te socializen

Wanneer heb jij voor het laatst nee gezegd tegen een uitnodiging? Was je toen moe na een lange werkdag en bracht je liever de avond op de bank door? Als je geen tijd of zin maakt om te socializen, dan verklein je je kansen om iemand te ontmoeten. Houd daar rekening mee als je wéér een uitnodiging afwijst.

8. Je bent niet sociaal vaardig

Daten is een lastige sociale taak. Je begint vanuit niets en eindigt hopelijk met een relatie. Om van het ene uiteinde tot het andere uiteinde te komen, heb je bepaalde sociale vaardigheden nodig. Van luisteren en praten als je in gesprek bent tot zelfpresentatie en initiatief tonen: als je er niet goed in bent, dan kun je het moeilijk vinden om succesvol te daten.

9. Je hebt niet genoeg zelfkennis

Weet jij wel echt wat je wil? Weet jij welke fouten je eerder hebt gemaakt en hoe je daarvan hebt geleerd? Als je niet genoeg zelfkennis hebt, dan weet je dat niet. Zelfkennis maakt het mogelijk om van je fouten te leren en gerichter (en beter) te zoeken naar een partner die bij je past. Het geeft meer richting aan de zoektocht, omdat je weet wat je wilt en verwacht van een partner.

10. Je hebt een gebrek aan empathie

Sommige vrouwen hebben – net als sommige mannen – een gebrek aan empathie. Je probeert je niet in een ander te verplaatsen, waardoor je niet goed aanvoelt wat er in een man omgaat als je met hem datet. Dit maakt het moeilijk om te connecten met mannen, omdat je niet begrijpt wat hij voelt.

11. Je communiceert niet goed

Slecht in communiceren met mannen? Dit kan ertoe leiden dat je gesprekken met mannen moeizaam zijn, ongemakkelijk of misschien zelfs onaangenaam. Het kan leiden tot misverstanden, onbegrip en meningsverschillen. Als gesprekken met mannen nooit makkelijk verlopen, kun je daarom moeite hebben om nieuwe mannen te ontmoeten en daten.

De reden waarom iemand single is, en geen man kan vinden, varieert van persoon tot persoon. Sommige vrouwen kunnen niet overweg met mannen, anderen stellen zichzelf niet beschikbaar om mannen te ontmoeten, terwijl andere vrouwen te veeleisend zijn. Meestal is er bovendien niet sprake van één reden, maar van meerdere redenen die met elkaar in verband staan. Als je er iets aan wilt doen, houd daar dan rekening mee.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie