85% van Nederlandse singles gelooft in liefde

Redactie
Door Redactie
3 minuten leestijd

De lente is gearriveerd. Vogels fluiten, bomen bloeien en het zonnetje schijnt. Voor veel singles betekent dit het begin van de lentekriebels. Ze betreden voorzichtig weer het liefdespad, vanaf de bank welteverstaan. Want de daten doen we nu vooral vanuit huis, zo blijkt uit recent onderzoek van Lexa onder ruim 1000 Nederlandse singles. Uit het onderzoek blijft dat bijna de helft van de Nederlandse singles (48%) het afgelopen jaar via datingapps gezocht naar de ware.

Geloof in de liefde

Je bent single en op zoek naar liefde. Maar geloof je nog steeds in het ‘ze leefden nog lang en gelukkig’-verhaal, zoals we dat kennen uit de sprookjes? Het antwoord dat je geeft is afhankelijk van je leeftijd, zo blijkt. Tot en met de leeftijd van 49 gelooft zo’n 71% nog in dit romantische sprookje. Maar als je ouder wordt, geloof je daar minder in. Onder de 50-plussers daalt dit percentage namelijk naar 50%.

Over het algemeen zijn de Nederlanders gelukkig wel positief gestemd over de liefde. Het geloof in de liefde is er nog steeds bij 85% van de Nederlandse singles. Je hart gebroken? Geen probleem. Cher zei het al: ‘Do you believe in life after love?’ Het antwoord is: ja, wij Nederlanders geloven zeker in leven en liefde na liefde.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Luister naar je hart

Wanneer je de eerste stap op het liefdespad hebt gezet en een geschikte date hebt gevonden, is je intuïtie cruciaal. Wat voel je? Wat zegt je onderbuikgevoel? Vrouwelijke singles luisteren vaker naar hun intuïtie dan mannen, zo blijkt uit het onderzoek, met 75% tegenover 51%. Naarmate de leeftijd vordert, leren we echter beter te luisteren en te vertrouwen op ons eigen gevoel. Maar naast het gevoel wil het oog ook wat. Dat weet iedereen die een datingapp opent. En dat geldt vooral voor mannen (23%). Bovendien geven de meeste singles (19%) graag hun ogen de kost.

Waar singles op afknappen

Een goede eerste indruk is belangrijk. Maar uiteindelijk draait het vooral om het karakter van de date. Maar liefst 44% van de Nederlandse singles is wel eens afgehaakt vanwege het karakter van hun date. Vrouwen zijn hierin kritischer dan mannen met 49% tegenover 40%.

Mannen knappen daarentegen sneller af op de lach van hun datepartner (15%) dan vrouwen (7%). Vrouwen knappen weer sneller af op de stem dan mannen (31% tegenover 24%). Dit is makkelijk op te lossen door van tevoren even te videobellen of gebruik te maken van audio op je datingprofiel.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie