Hoe weet je of hij iets met je wil? 15 tekenen dat een man jou wil

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Ella heeft al een tijdje een oogje op Mark, maar ze durft het nooit tegen hem te zeggen. Ze is zo verlegen dat ze bang is om te dicht bij hem in de buurt te komen. Dus elke dag als hij in de buurt is, doet Ella haar best om hem zo veel mogelijk te vermijden.

Op een dag, als ze Mark weer tegenkomt op school, besluit Ella haar kans te grijpen. Ze loopt voorzichtig naar hem toe en maakt een gevatte opmerking. Ze beginnen over koetjes en kalfjes te praten. Na een paar minuten begint ze zich meer op haar gemak te voelen. Mark lijkt ook heel geïnteresseerd in wat ze zegt en hij glimlacht vaak naar haar.

Als Mark zijn kluisje dichtdoet, draait hij zich plotseling om en kijkt hij Ella recht in de ogen aan. Haar hart begint sneller te kloppen terwijl hij haar dromerig aankijkt. ‘Ik hoop je snel weer te zien’, mompelt hij voordat hij vertrekt naar de volgende les.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ella weet niet wat ze moest denken van die woorden. Ze wil zo graag geloven dat hij iets in haar ziet, maar ze durft niet te geloven dat het waar is. Toch blijft ze met een warm gevoel achter als hij wegloopt, wetend dat er iets gaande is tussen hun tweeën. Als ze vervolgens appcontact krijgen en veelvuldig met elkaar appen, stelt Ella zichzelf de vraag: wil hij iets met mij?

15 tekenen dat hij iets met je wil

Als je een oogje op iemand hebt, is het soms moeilijk om te weten of de persoon met wie je bent geïnteresseerd is. Hoewel er geen magische manier is om te weten of iemand iets met je wil, behalve door het rechtstreeks te vragen, zijn er enkele duidelijke tekenen die je kunnen helpen bij het bepalen of hij iets met je wil.

Hoewel elke relatie anders is, zijn er een paar veelzeggende tekenen die kunnen zeggen dat hij geïnteresseerd is in jou. Deze vijftien tekenen kunnen het bewijs zijn dat hij werkelijk iets met je wil beginnen.

1. Hij stuurt veel berichten

Als hij vaak contact zoekt via de app, telefoontjes of e-mail, dan is dat een teken dat hij meer wil dan alleen vriendschap. Dat is het ook als hij veel vragen stelt, bijvoorbeeld over wat je doet en hoe je dag was. Dit toont aan dat hij interesse heeft in jouw leven en niet alleen in je leven, maar ook in jou persoonlijk.

2. Hij doet zijn best om bij je in de buurt te zijn

Toevallig is hij er ook wanneer jij iets gaat doen. Toevallig? Niet helemaal. Dit een sterke indicatie dat hij door jou gezien wil worden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Hij lacht naar je

Als hij een grote glimlach krijgt op zijn gezicht wanneer jullie samen zijn, dan is het duidelijk dat hij jou leuk vindt. Je zult merken dat hij meer lacht en glimlacht naar jou dan naar andere mensen in de buurt.

4. Hij wordt jaloers als andere mannen in de buurt komen

Mannen worden – net als vrouwen – lichtelijk jaloers als ze verliefd zijn. Als je opmerkt dat hij ongemakkelijk wordt wanneer een andere man dichtbij komt, dan betekent dit waarschijnlijk dat hij gevoelens voor je heeft. Jaloersheid kan een sterk signaal zijn dat hij iets met je wil.

5. Hij probeert je vaker te zien

Als hij regelmatig voorstellen doet om samen iets leuks te doen of andere manieren zoekt om meer tijd met jou door te brengen, dan betekent dit waarschijnlijk dat hij interesse heeft in jou. Hij voelt een drang om meer tijd met jou door te brengen.

6. Hij heeft ook fysieke aandacht nodig

Wil hij vaak naast je staan of naast je lopen? Of misschien zoekt hij even contact door middel van een arm om je schouders of een knuffel wanneer je elkaar ontmoet? Dan kan dit een signaal zijn dat intiem met je wil worden.

7. Hij complimenteert je vaak en oprecht

Complimentjes over je uiterlijk kunnen soms bedrieglijk zijn, maar als ze voortkomen uit échte interesse en respect voor wie je bent en wat je doet, dan kan dit echt iets betekenisvols zijn. Als deze lieve complimentjes regelmatig terugkomen in de gesprekken die je hebt, dan zegt dit iets over zijn gevoel voor jou.

8. Hij geeft cadeaus

Regelmatig een klein geschenk, soms een cadeau en andere keren een lief gebaar: het zijn subtiele manieren om je interesse te wekken. Dat kan ook door simpele vormen van aandacht geven zoals je boodschappentas dragen of andere kleine taken uitvoeren. Het zijn allemaal tekenen dat hij iets met je wil.

9. Hij is geïnteresseerd in wat jij doet en denkt

Als een persoon veel interesse toont in wat er in je omgaat, zoals welke boeken je leest of welke films je graag kijkt, dan is dit een duidelijk tekenen dat hij interesse heeft in jou. En in de meeste gevallen gaat om een romantische interesse.

10. Hij denkt veel aan jou

Als hij tussen neus en lippen door aangeeft dat hij veel over je denkt, dan is het duidelijk. Mannen doen dat eigenlijk alleen als ze verliefde gevoelens voor een vrouw hebben. Er speelt waarschijnlijk meer tussen jullie dan alleen vriendschap.

11. Hij is open over zijn gevoelens voor jou

Als iemand openstaat over hoe hij of zij zich voelt in jouw nabijheid, dan is dat een belangrijke indicator dat hij iets voor je voelt. Dit kan variëren van kleine dingen zoals hart-emoji’s naar je sturen, tot grotere dingen zoals openlijk uitspreken dat hij op iemand verliefd is – zonder te zeggen om wie het gaat.

12. Hij maakt plannen met je voor de toekomst

Betrekt hij jou in zijn toekomstplannen? Houd er dan rekening mee dat hij iets met je wil beginnen. Het betekent in ieder geval dat hij bereid is te investeren in de relatie.

13. Je voelt dat hij echt geïnteresseerd

Hij vraagt niet alleen naar hoe je dag was, maar hij gaat verder. Wat deed je precies, hoe voelde jij je daardoor en wat maakte deze dag anders dan andere dagen? Hij verdiept zich meer in jou persoonlijk dan alle andere mensen dat doet. Het wil zeggen dat hij geïnteresseerd is in wie je bent en wat er in je leven speelt. Dit betekent normaal gesproken dat hij iets met je wil.

14. Je merkt zijn enthousiasme op

Als hij bij je is, voel je zijn energie. Soms kun je de energie die iemand uitstraalt voelen als hij bij jou is. Dit kan een sterke aantrekkingskracht betekenen en duidt meestal op romantisch interesse vanuit zijn kant. Als hij intensief naar je kijkt, ook wanneer je geen oogcontact hebt, dan kan dit ook betekenen dat hij graag iets met je wil beginnen.

15. Hij wil altijd alleen met jou zijn

Waarschijnlijk is hij op zoek naar een kans – een kans om te zeggen dat hij jou leuk vindt. Of nog beter: een kans om jou te zoenen. Als hij liever alleen tijd met jou wil doorbrengen in plaats van met anderen, dan betekent dit vaak dat hij duidelijk wil maken dat hij iets met je wil.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie