Vindt hij me leuk? 21 signalen die het je vertellen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
11 minuten leestijd

Je zit aan tafel, je ogen gefixeerd op hem terwijl hij lacht om een grap die iemand anders maakt. Hij heeft je vaak genoeg aangekeken, maar zijn signalen zijn soms zo verwarrend. Je hebt al uren met hem gepraat, maar je kunt die ene vraag niet uit je hoofd krijgen: ‘Vindt hij mij leuk?’ Je hart bonst sneller bij de gedachte aan zijn mogelijke gevoelens voor jou, en je kunt niet wachten om erachter te komen wat er in zijn hoofd omgaat.

Hij lijkt geïnteresseerd in je leven, stelt persoonlijke vragen en glimlacht op een manier die je doet smelten. Maar dan komt die twijfel weer naar boven. Is het gewoon beleefdheid, of is er echt iets tussen jullie? Je kunt niet anders dan hopen dat hij je gevoelens deelt. Maar omdat hij nooit verdergaat dan interesse tonen, blijft de onzekerheid aan je knagen, wachtend op een teken dat alles zal onthullen.

21 signalen dat hij jou écht leuk vindt

Hoewel vrouwen soms als een puzzel kunnen voelen met hun complexe gedachtegang, laten mannen gelukkig wat duidelijkere hints vallen als ze geïnteresseerd in je zijn. Als een jongen of man jou leuk vindt, dan laat hij dat merken – zowel onbewust als bewust. Laten we eens kijken naar de signalen die je kunt oppikken als hij je écht leuk vindt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Hij houdt je constant in de gaten

Zelfs als je midden in een boeiend gesprek bent of druk bezig bent met iets anders, merk je dat zijn ogen altijd op jou gericht zijn. Als hij opvallend vaker dan anderen naar je kijkt, dan is dat een sterke aanwijzing dat hij je wel ziet zitten. Mannen kijken graag naar vrouwen die ze leuk vinden, meer dan ze zelf soms zouden willen (omdat het opvalt). En als hij tijdens jullie gesprekken naar je glimlacht, kun je er vrijwel zeker van zijn dat hij je leuk vindt.

2. Hij geeft je koosnaampjes

Hij heeft een unieke bijnaam voor je bedacht die alleen tussen jullie twee bestaat. Van kippetje en krullenbol tot smurfje en snuitje: het is zijn manier om je te laten weten dat je voor hem iets speciaals bent, iets dat hij koestert.

3. Hij maakt plannen om je weer te zien

Er is geen duidelijker teken van interesse dan wanneer hij voorstelt om samen iets te gaan doen. Als hij afspraken met je wil maken om elkaar weer te zien, kun je er zeker van zijn dat hij meer voor je voelt dan alleen vriendschap.

4. Hij zoekt regelmatig fysiek contact

Hij grijpt elke gelegenheid aan om je aan te raken, of het nu een zachte aanraking van je arm is of een speelse duw. Fysiek contact is zijn manier om dichterbij te komen en je te laten weten dat hij je echt leuk vindt.

5. Hij geeft niet zomaar op

Stel je voor dat je een keer moet afzeggen voor een afspraak. Let dan op hoe hij reageert. Als hij meteen een andere dag voorstelt of de mogelijkheid openhoudt om op een ander moment af te spreken, wijst dat erop dat hij graag tijd met jou doorbrengt. Als hij oprecht interesse heeft, zal hij niet snel opgeven, zelfs niet als je een keer niet kunt afspreken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Hij herinnert zich kleine details van jullie gesprekken

Hij onthoudt niet alleen wat je hebt gezegd, maar ook de kleine details die anderen meestal vergeten. Of het nu gaat om je favoriete bloem of de naam van je huisdier, hij luistert (echt) en bewaart die informatie als kostbare schatten.

7. Hij wil veel met je praten

Een man die graag met je praat, geeft een duidelijk signaal dat hij meer wil dan alleen oppervlakkige gesprekken. Mannen staan niet altijd bekend om hun diepgaande conversaties, maar als hij bereid is om veel te praten, dan is dat een teken dat hij echt geïnteresseerd is. Mannen delen niet zomaar hun diepste gedachten. Dus als hij dat doet, kun je ervan uitgaan dat hij jou wel ziet zitten.

8. Hij zoekt excuses om bij je in de buurt te zijn

Hij verzint redenen om in je buurt te zijn, zelfs als het geen duidelijk doel dient. Of het nu gaat om samen boodschappen doen of gewoon rondhangen, hij zoekt altijd manieren om dicht bij jou te zijn.

9. Hij verrast je met spontane gebaren van affectie

Of het nu een onverwachte knuffel is of een liefdevolle kus op je voorhoofd, hij toont zijn genegenheid op de meest onverwachte momenten. Zijn spontane gebaren laten zien dat hij jou leuk vindt.

10. Hij gedraagt zich nerveus of verlegen rondom jou

Mannen kunnen – net als vrouwen – behoorlijk zenuwachtig worden als ze verliefd zijn. Wanneer jullie samen zijn, kun je dat merken aan dat hij soms onhandig of verlegen wordt. Zijn zenuwen verraden zijn gevoelens voor jou; hij wil de juiste indruk maken en daardoor kan hij soms een beetje ongemakkelijk overkomen.

11. Hij wil alles over je weten

Hij lijkt een encyclopedie te willen worden over jouw leven. Hij wil weten wat je ouders voor werk doen, hoe je eerste huisdier heette en zelfs wat je favoriete muziek is. Als een jongen zo nieuwsgierig is naar jou, dan is dat een teken dat hij echt betrokken is en jou als persoon wil leren kennen. Het gaat niet alleen om de oppervlakte, hij wil de diepte in.

12. Hij reageert snel op je berichten

Niets is frustrerender dan iemand die je urenlang negeert voordat hij reageert. Maar als hij jou leuk vindt, wil hij zo snel mogelijk op je berichten reageren en het gesprek gaande houden. Hij laat je niet wachten en stelt vragen om het gesprek interessant te houden. Geen twijfel mogelijk, hij heeft interesse.

13. Hij plaagt je op een speelse manier

Zijn plagerijen zijn als knipoogjes in de vorm van woorden. Hij daagt je uit, maar altijd met een glimlach en op een speelse manier. Meisjes plagen, kusjes vragen? Het is zijn manier om een lach op je gezicht te toveren en jullie band te versterken.

14. Hij geeft je cadeautjes

Of het nu een kleinigheidje is of een groter gebaar, hij verrast je graag met cadeautjes. Als hij op vakantie gaat met z’n vrienden, koopt hij een souvenir voor jou. Hij besteedt aandacht aan wat je leuk vindt en wil je laten zien dat je speciaal voor hem bent.

15. Hij wil graag tijd met je doorbrengen

Hij bedenkt constant nieuwe plannen om samen te zijn, of het nu een romantische date of gewoon een middagwandeling is. Hij geniet van je gezelschap en wil elke mogelijke kans benutten om bij je te zijn.

16. Hij stuurt je vaak berichtjes of belt je

Je telefoon licht regelmatig op met berichtjes van hem, en je hoort zijn stem geregeld aan de andere kant van de lijn. Hij zoekt voortdurend naar manieren om in contact te blijven en met je te praten, zelfs als het gewoon gaat om te vragen hoe je dag was.

17. Hij complimenteert je regelmatig

Hij overlaadt je met complimenten, van je glimlach tot je intelligentie. Hij ziet altijd wel iets bijzonders aan je en hij wil dat je dat weet. Zijn woorden laten je stralen van binnenuit. En dat heeft natuurlijk een reden: hij geeft je de hint dat hij meer wil zijn dan vrienden.

18. Hij is jaloers als andere mannen te dichtbij komen

Wanneer andere mannen te dicht in je buurt komen, merk je hoe zijn blik zich verscherpt en zijn houding verandert. Hij kan zijn gevoelens voor jou niet verbergen, en dat is een duidelijk teken dat hij jou als de ‘zijne’ beschouwt.

19. Hij deelt persoonlijke verhalen en geheimen met jou

Mannen staan nu niet bepaald bekend als de beste praters, maar verliefde mannen wel. Opent hij zich voor jou en deelt hij zijn diepste gedachten en geheimen? Dat mag je dat als een teken zien dat hij jou leuk vindt.

20. Hij bindt zich aan je

Als hij kaartjes koopt voor een concert dat pas over drie maanden plaatsvindt, kun je er zeker van zijn dat hij niet van plan is om snel uit je leven te verdwijnen. Hij wil niet alleen zichzelf aan jou binden, maar hoopt ook dat jij hetzelfde wilt. Als je wilt weten of hij echt geïnteresseerd is, vraag dan of hij over een maand nog iets wil plannen en let op zijn reactie.

21. Hij zegt het gewoon

Soms is het allemaal heel simpel. Er zijn mannen die gewoon recht voor zijn raap zijn en je vertellen dat ze je leuk vinden. Als hij dát durft te zeggen, hoef je niet langer te twijfelen. Hij meent het.

Als je iemand hebt ontmoet die je blij maakt en aan meerdere van deze signalen voldoet, dan is het tijd om het te accepteren: hij vindt je leuk. Soms lijkt het misschien ingewikkeld, maar onthoud dat iedereen verschillend is als het om het uiten van liefde gaat. Geniet ervan en maak je niet te druk.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie