Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Jay
Door Jay
9 minuten leestijd

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een levensveranderende date. De vonk tussen twee mensen kan zorgen voor een onvergetelijke avond waar misschien nog wel tal van andere avonden aan worden toegevoegd. Je kunt immers allebei nog zo fysiek aantrekkelijk zijn, maar een echte connectie, klik, of vonk tussen twee mensen maakt het verschil of je met iemand zoent of niet, iemand knuffelt of niet, of met elkaar naar bed gaat of niet.

Die klik heb je niet met iedereen, maar je kunt er wel je beste beentje voorzetten om voor wat chemie te zorgen tussen jullie beide. Er zijn daar zeker een paar trucjes voor, maar meestal komt het erop neer om open, speels en toegankelijk te zijn.

Chemie is niet zozeer alleen maar sexappeal. Het gaat meer om de energie tussen twee mensen. Als je ontspannen bent, zullen jullie naar elkaar toegroeien en is de kans groter dat de vonk overslaat. Reden waarom je vandaag meer te weten komt over die welbekende vonk en waarom die wel of niet overslaat.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is die vonk precies?

Ten eerste is het uiteraard even zaak om te begrijpen wat er precies aan de hand is als je de ‘vonk’ voelt. Die onmiddellijke verbinding vindt op natuurlijke wijze plaats als je een overweldigend verlangen naar iemand ervaart. Dit is niet alleen seksueel van aard, maar er is ook sprake van een verlangen naar de persoon, of beter gezegd naar het leren kennen van die persoon. Het zijn die momenten waarop jullie allebei opgewonden zijn om meer over elkaar te leren en persoonlijke verhalen met elkaar te delen.

Het is ook het gevoel dat je alles om je heen vergeet en dat je niet wilt dat de avond eindigt. Deze vonk wordt ook wel omschreven als emotionele aantrekkingskracht. Je voelt emotionele aantrekkingskracht tot mensen met eigenschappen die in jouw optiek begeerlijk zijn.

Waarom de vonk niet altijd overslaat

De vonk slaat in het algemeen niet over als de openheid of begeerlijkheid er niet is. Je raakt pas gefascineerd door iemand als hij of zij laat merken dat degene openstaat om jou beter te leren kennen. Er zijn echter talloze redenen waarom iemand afstand kan houden.

De eerste paar dates kunnen bijvoorbeeld zenuwslopend zijn. Je maakt je zorgen over hoe je wordt gezien en of je al dan niet wordt beoordeeld. Je wilt niet te gretig of te wanhopig overkomen. Veel mensen dragen een soort van masker met nieuwe mensen om deze pas af te zetten als er een bepaalde vorm van vertrouwen voelbaar is.

Pas daarna kunnen de twee personen een duidelijker beeld krijgen van wie de ander is en kan er worden bepaald of ze al dan niet klaar is om zichzelf te onthullen. Lang niet tijdens elke kennismaking of date komen mensen tot dit punt waardoor de vonk ook niet overslaat.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

De chemie is er lang niet altijd

Natuurlijk is er lang niet altijd sprake van chemie, want het gaat om een hele combinatie van het fysieke en mentale aspecten. Als de chemie er niet binnen de kortste keren is, dan wordt de kans kleiner dat het op een later moment wel komt. Je kunt het niet opdringen aan iemand die niet wil, en je kunt ook zeker niet verwachten dat er elke date weer sprake is van een klik.

Maar als er eenmaal een vonk is, dan kost het vaak niet veel moeite meer om een geweldige date met elkaar te beleven. Het mooie is dat het niet eens zoveel uitmaakt waar je bent en wat je doet. Het gaat erom dat je met niemand liever wilt zijn dan met degene met wie je op dat moment samen bent.

5 tips om de vonk te laten overslaan

Hoewel er geen magische formule bestaat voor het overbrengen van de vonk, zijn er wel wat tips om de chemie tussen twee mensen te vergroten. We hebben vijf tips voor je die vrij gemakkelijk in de praktijk zijn toe te passen.

1. Draag iets comfortabels

Je helemaal willen optutten voor een date kan een manier zijn om indruk te maken op de ander. Maar probeer vooral niets aan te trekken dat too much is en waar je je misschien ongemakkelijk in voelt. Kleed je zoals jij bent. Als je er gewend aan bent om iets sexy te dragen, doe dat. Heb jij liever een relaxed shirt aan en voor jij je het fijnst bij een casual look? Doe dat dan. Je comfortabel voelen bestaat uiteraard uit een hele reeks aan factoren, maar omvat toch ook zeker het dragen van prettige kleding.

2. Ga de date in met een positieve instelling

Als je van tevoren verwacht dat de date saai en ongemakkelijk zal zijn, dan straal je dat ook uit naar de ander. Er ontstaat een ongeïnteresseerde sfeer, alleen door je verwachtingen. Probeer daarom iets positiever te zijn. Als we kans willen maken op goede chemie tijdens een eerste date, moeten we onszelf toestaan ​​positief te denken en ook enthousiast te zijn. Ga dus alleen met iemand op date die je echt wilt leren kennen.

3. Zorg voor open lichaamstaal

Om de positieve vibes en chemie te laten stromen tussen jullie twee, moet je genoeg aandacht besteden aan je lichaamstaal. Houd je armen en schouders bijvoorbeeld open en draai je lichaam naar je date toe en niet weg. Dit is veel vriendelijker dan je armen over elkaar slaan of je ongemakkelijk afwenden van de ander, wat waarschijnlijk de chemie al snel genoeg zal stoppen voordat het zelfs maar de kans krijgt om op gang te komen.

  • Alleen positieve gezichtsuitdrukkingen
  • Niet te luid of zacht praten
  • Oogcontact maken
  • Rekening houden met de persoonlijke ruimte

4. Wees niet bang om aan te raken

Als je voelt dat het kan, en je date vindt het ook oké, raak de ander dan aan terwijl je praat. We leven inmiddels in het #MeToo-tijdperk, maar aanrakingen zijn toch een manier om affectie te tonen. Een subtiele aanraking is niet perse seksueel van aard en zorgt ervoor dat je date weet dat je geïnteresseerd bent. De manier van aanraken kan er wel voor zorgen dat er ook geflirt wordt waarbij je zelf wel kunt aanvoelen wat de grenzen zijn.

5. Geef complimenten

Aangezien heel veel dates al online beginnen of online worden voortgezet, is de kans groot dat jullie al hebben gechat en weten dat jullie elkaar op zijn minst leuk vinden. Een date kan daardoor ook al sneller fysiek worden, omdat er vaak al een aanlooptraject is geweest. Het geven van een compliment in een face-to-face setting kan, met een beetje geluk althans, er zomaar voor zorgen dat de chemie in één klap overslaat.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie