Man wil geen relatie? Dit is wat het betekent en wat te doen

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

Je denkt een leuke vent te hebben ontmoet en wat jou betreft vormen jullie een leuk stel. Tot zover is alles goed, zij het niet dat hij nou niet bepaald diezelfde gevoelens heeft als jij. Want hoewel hij jou leuk vindt, wil hij geen relatie. En dat stoort je, want het is niet heel vaak dat je iemand zo leuk vindt als hem.

Zelf weet je nu niet goed wat je er mee aan moet, want hij is gewoon leuk en hij heeft verder ook geen kwade bedoelingen. Het enige dat aan hem mankeert is dat hij geen relatie wil. Om toch een duidelijk beeld voor jezelf te vormen van wat er nu tussen jullie speelt is het een goed idee om dit artikel door te nemen. Zo weet je ook welk besluit je moet nemen. Daarbij kun je of ervoor kiezen om nog een poging te wagen of je kunt tot de conclusie komen dat het geen kans van slagen heeft.

Man wil geen relatie?

Jij hebt het voor jezelf al duidelijk op een rij: jij wil een relatie met hem. Dat gevoel heb je al een tijdje en dat heb je inmiddels met hem gedeeld. Zonder succes, want hij heeft niet hetzelfde beeld bij jou als omgekeerd. Toch moet de wens van een relatie van twee kanten komen en dat is wat er nu aan mankeert; de verwachtingen tussen jullie lopen uiteen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Dat verandert echter niets aan het feit dat je flink van slag bent. Jij wilt daarom duidelijkheid over waarom hij geen relatie wil. Want als je dat antwoord eenmaal hebt, dan kun je er misschien wat aan veranderen… of er simpelweg vrede mee hebben.

3 redenen waarom hij geen relatie wil

Nu is het wel zo dat het kan zijn dat het niet zozeer aan jou ligt, maar met name aan zijn eigen persoonlijke situatie. Dat hij niets met je wil betekent niet per se dat jij niet leuk bent. Of dat hij jou niet leuk vindt. Wellicht is dit even het verkeerde moment en zouden de omstandigheden op een ander moment helemaal anders zijn geweest.

Omdat de situaties verschillen nemen we een drietal veelvoorkomende redenen met je door die kunnen verklaren waarom hij (op dit moment) geen relatie met je wil. Als jij je afvraagt waarom hij geen relatie wil, dan kunnen dit de redenen zijn.

1. Hij is er emotioneel niet klaar voor

Mislukte relaties uit het verleden kunnen ervoor zorgen dat iemand ‘even’ niet klaar is voor een relatie, emotioneel gezien dan. En heel erg kwalijk kun je het hem ook niet nemen, want toewijding is op zich best eng. Vooral als hij net een lange relatie achter de rug heeft.

Sommige mannen hechten bovendien ook een hoop waarde aan vrijheid. Die drang naar vrijheid kan zelfs zo extreem zijn dat er zelfs bindingsangst ontstaat. Hij is er wellicht nog niet klaar voor om zijn vrijheid in te ruilen voor een relatie. Hij wil autonoom blijven, zolang het kan.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

De meeste mensen denken dat het daarbij meteen om seksuele vrijheid gaat, maar dat hoeft nog niet eens het geval te zijn. Hij wil waarschijnlijk niet vastzitten aan de verplichtingen. Terwijl jij misschien liever thuis met hem een avond op de bank doorbrengt, voelt hij de drang om eropuit te gaan met een groepje vrienden.

2. Hij is uit op seks

Misschien ben je er zelf inmiddels ook al achtergekomen: het gaat hem alleen maar om de seks. Het is in dit geval echter niet zo doorzichtig, omdat hij wel degelijk geïnteresseerd in je is en ook de nodige liefde en affectie toont. Maar een relatie? Die houdt hij af.

Je hebt niet het gevoel dat je alleen maar een scharrel bent, want daar is hij te lief voor. Toch laat het afhoudende gedrag wel zien dat hij misschien in eerste instantie toch alleen maar seksueel plezier in je zag.

Dat hij er inmiddels ook achter is gekomen dat je een leuke persoonlijkheid hebt, verandert echter nog niets aan het feit dat hij geen relatie met je wil. Dat wil hij nog steeds niet, maar hij wil wel doorgaan met het seksuele contact. Aan jou de vraag: wil je jezelf daarvoor laten gebruiken of niet?

3. Hij wil wel een relatie, maar niet met jou

Deze zal misschien iets harder aankomen dan je van tevoren had gewenst, maar hij vindt je niet leuk genoeg. Ouch. Althans, niet leuk genoeg voor een relatie. Hij wil vrienden met je zijn, friends with benefits, maar jij en hij een officieel stel? Nee, dat ziet hij niet zitten. En dat terwijl hij wel heeft laten doorschemeren op zoek te zijn naar een relatie. Dat laatste dat klopt wel degelijk, maar hij wil alleen geen relatie met jou. Sorry dat we zo direct zijn. De waarheid is soms hard.

Wat te doen?

De bovenstaande drie redenen komen het meeste voor als mannen aangeven geen relatie te willen. Ze zouden je een globaal idee moeten geven van wat precies je nu kunt doen met deze wetenschap. Want er zit nogal een verschil tussen emotioneel niet klaar zijn voor een relatie of geen relatie willen met jou specifiek. Afhankelijk van de reden kun je ervoor kiezen om actie te ondernemen – en welke actie dat zal zijn.

Vertel je hoe gek je op hem bent? Gooi je je charmes in de strijd? Het is misschien net iets minder gebruikelijk voor een vrouw om een man te veroveren, maar het is niet onmogelijk. Wel is het belangrijk om de eer aan jezelf te houden. Als je denkt dat het geen zin heeft om hem van gedachten te veranderen, dan is dat vaak ook zo. En als hij geen relatie met je wil, dan zal dat later waarschijnlijk niet anders zijn.

Kies voor jezelf

Als hij om welke reden dan ook ervoor kiest om geen relatie met jou aan te gaan, dan is het tijd om verder te gaan. Je mag best voor jezelf kiezen en van deze ervaring leren. Heel prettig is het allemaal niet, maar je groeit er wel door als persoon.

Wat je nu ook mag ondernemen, het is altijd zaak om jezelf te blijven en vooral niets te forceren. Je hoeft jezelf niet te veranderen voor iemand anders en je vindt uiteindelijk vast wel iemand die wel een relatie met je wilt. Sommige dingen in het leven horen nu eenmaal zo te zijn en sommige niet.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie